اجلاس وزرای خارجه گروه ۷ در "شارلووا" کانادا برگزار شد

وزرای خارجه گروه ۷؛ ایران منبع اصلی بی‌ثباتی در خاورمیانه

ملی مذهبی _ وزرای خارجه کشورهای عضو گروه ۷ (G7)  در پایان نشست خود در “شارلووا” درباره افزایش تهدیدها از سوی ایران، به‌ویژه استفاده از بازداشت‌های خودسرانه و تلاش برای ترور به عنوان ابزار فشار، هشدار دادند.

وزرای خارجه بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و ایالات متحده در این نشست ایران را “منبع اصلی بی‌ثباتی در خاورمیانه” دانستند و از تهران خواستند که به مسیر دیپلماسی در برنامه هسته‌ای خود بازگردد. بر اساس این بیانیه هرگز نباید به جمهوری اسلامی اجازه داد که جنگ‌افزار هسته‌ای توسعه دهد و به آن دست یابد.

این بیانیه که مورد تأیید دیپلمات‌ها قرار گرفته است، روز جمعه ۱۴ مارس (۲۴ اسفند) به تصویب نهایی وزرا رسید.

حمایت از اوکراین و فشار بر روسیه

وزرای خارجه گروه ۷ در این بیانیه حمایت کامل خود را از اوکراین برای دفاع از تمامیت ارضی، حاکمیت و استقلال این کشور اعلام کردند. آنها از تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس استقبال کردند و به‌ویژه نشست ۱۱ مارس میان اوکراین و ایالات متحده در عربستان سعودی را ستودند.

گروه ۷ از روسیه خواست تا با شرایط برابر با آتش‌بس موافقت کند و آن را به‌طور کامل اجرا کند. آنها هشدار دادند که در صورت عدم موافقت مسکو، تحریم‌های بیشتری علیه روسیه، از جمله محدودیت‌های قیمتی بر نفت و استفاده از دارایی‌های مسدودشده روسیه، اعمال خواهند کرد.

وزرای خارجه گروه ۷ همچنین از ارسال تسلیحات توسط کره شمالی و ایران به روسیه و تأمین قطعات نظامی از سوی چین انتقاد کردند و تأکید کردند که علیه این اقدامات واکنش نشان خواهند داد.

خاورمیانه و نقش ایران

در بخش مربوط به خاورمیانه، وزرای گروه ۷ بار دیگر بر حق اسرائیل برای دفاع از خود مطابق با قوانین بین‌المللی تأکید کردند و حملات گروه حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ را “تروریستی و غیرقابل توجیه” توصیف کردند.

وزرای خارجه گروه ۷ در بخش دیگری از بیانیه مشترک خود خواستار آزادی فوری همه گروگان‌های باقی‌مانده در غزه شدند و تصریح کردند که “حماس هیچ نقشی در آینده غزه نمی‌تواند داشته باشد” و نباید هیچ تهدیدی علیه اسرائیل ایجاد کند.

آنها همچنین ایران را “منبع اصلی بی‌ثباتی در منطقه” دانستند و تأکید کردند که تهران “نباید هرگز اجازه پیدا کند به سلاح هسته‌ای دست یابد”. وزرای گروه ۷ استفاده ایران از بازداشت‌های خودسرانه و تلاش برای ترور در خارج از کشور را به عنوان ابزار فشار محکوم کردند و از ایران خواستند که مسیر دیپلماسی را در پیش بگیرد.

چین و تنش‌های شرق آسیا

گروه ۷ ضمن ابراز نگرانی از افزایش تحرکات نظامی چین در دریای چین جنوبی و شرقی، تأکید کرد که هرگونه تلاش برای تغییر وضعیت موجود از طریق زور و فشار را محکوم می‌کند.

آنها از چین خواستند که به قوانین بین‌المللی پایبند باشد و از اقدامات تهدیدآمیز علیه تایوان پرهیز کند.

ونزوئلا، هائیتی و آفریقا

وزرای گروه ۷ از ادامه خشونت‌ها در ونزوئلا و هائیتی ابراز نگرانی کردند و خواستار بازگشت به دموکراسی در این کشورها شدند.

آنها همچنین حملات گروه “ام ۲۳” در جمهوری دموکراتیک کنگو را محکوم کردند و از خروج نیروهای این گروه و نیروهای نظامی رواندا از شرق کنگو حمایت کردند.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله