برکناری انتظاری از ریاست دانشکده پس از توهین به مهسا امینی

واکنش امجد امینی به سخنان استاد دانشگاه و کارشناس هتاک در صداوسیما: کذب است

ملی مذهبی _

امجد امینی، پدر ژینا مهسا امینی که دخترش نماد خیزش سراسری “ژن، ژیان، ئازادی” شد، بە گفتەهای علی انتظاری، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی واکنش نشان داد و آن را “رکیک، توهین‌آمیز و سراسر کذب” خواند.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، در یک برنامه تلویزیونی کشته شدن ژینا مهسا امینی را “نفله‌شدن یک دختر خانم کُرد سنی” خواندە و ادعا کردە بود کە “نظام جمهوری اسلامی در وقایع مختلف خیلی پدرانه برخورد کرده است.” 

سخنان این استاد دانشگاه هوادار حکومت جمهوری اسلامی با واکنش‌های تند کاربران در شبکەهای اجتماعی روبرو شدە است.

امجد امینی در ادامە پیام خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام، این اظهارات را “برخاسته از ذهن یک سفله” دانست و افزود: «شرم بر او باد، بهتر آن که جواب دیگری ندهیم.»

جان باختن ژینا مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد تهران، موجب آغاز جنبش اعتراضی و سراسری “ژن، ژیان، ئازادی” در ایران شد. دامنە این اعتراضات بە شکل کم سابقەای به سرعت سراسر ایران را در بر گرفت و همبستگی ایرانیان خارج از کشور را نیز بە همراه خود آورد. این اعتراضات با سرکوب خشن جمهوری اسلامی روبرو شد.

عذرخواهی کارشناس صدا‌وسیما بابت توهین به مهسا ژینا امینی

علی انتظاری، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در پی بالا گرفتن واکنش‌ها به سخنان زننده‌اش درباره کشته‌شدن مهسا ژینا امینی که آن را “نفله‌شدن یک دختر خانم کُرد سنی” خوانده بود، سرانجام مجبور به عذرخواهی شد.

رسانه‌های ایران روز سه‌شنبه ۶ شهریور (۲۷ اوت)  تصویری از یادداشت عذرخواهی این جامعه‌شناس را منتشر کردند.رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در عین حال انتشار سخنان او توسط رسانه‌های خارج از کشور را “شیطنت” خواند و مدعی شد که اظهارات او بصورت بریده بریده منتشر شده است.

اظهارات انتظاری در یک برنامه تلویزیونی در داخل ایران، با واکنش‌های زیادی از جمله پدر مهسا ژینا امینی همراه شد؛ امجد امینی در صفحه اینستاگرام خود اظهارات او را “برخاسته از ذهن یک سفله” دانست.

در نهایت نیز پایگاه خبری “انتخاب” روز سه‌شنبه ۶ شهریور (۲۷ اوت) نوشت که اردشیر (علی) انتظاری، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی از سمت خود برکنار شده است.

انتظاری در یک برنامه تلویزیونی در شبکه چهار صدا و سیمای ایران، کشته شدن ژینا مهسا امینی را “نفله‌شدن یک دختر خانم کُرد سنی” خواندە و ادعا کردە بود کە “نظام جمهوری اسلامی در وقایع مختلف خیلی پدرانه برخورد کرده است.”

به نوشته وبسایت خبری “انتخاب”، روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی اعلام کرد: «اردشیر انتظاری رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، در پی طرح مباحثی به دور از ادبیات ایرانی و اسلامی و استفاده از تعابیری نادرست در برنامه تلویزیونی “شیوه” از سمت خود برکنار شد.» این اظهارات انتظاری با واکنش‌های تندی مواجه شد.

بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی نیز صحبت‌های این استاد دانشگاه هوادار حکومت را “زننده و شرم‌آور” خوانده و می‌گویند که “چنین فردی لایق مقام استادی دانشگاه نیست.” پس از شکل‌گیری موجی از اعتراض و انتقاد به این سخنان، رسانه‌های ایران روز سه‌شنبه ۶ شهریور تصویری از یادداشت عذرخواهی این جامعه‌شناس را منتشر کردند.

انتظاری در قسمتی از این یادداشت نوشته است: «باید در انتخاب واژگان دقت بیشتری می‌کردم و به عرف محلی خود اکتفا نمی‌کردم.» رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در عین حال انتشار سخنان او توسط رسانه‌های خارج از کشور را “شیطنت” خواند و مدعی شد که اظهارات او بصورت بریده بریده منتشر شده است.

در همین رابطه الهام نداف، روزنامه‌نگار حوزه سینما در شبکه اجتماعی اکس درباره تجربه خودش به عنوان دانشجوی او در دوران اعتراضات پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ نوشت: «این آقا استاد من در دورهٔ کارشناسی بود. تو بحبوحه وقایع۸۸ کل تایم کلاس به میرحسین فحش می‌داد و با خنده جوری که حرص‌مون دربیاد قربون صدقهٔ احمدی‌نژاد می‌رفت.»

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله