ابراز نگرانی ساتو از انتقال پنج زندانیان محکوم به اعدام؛ از بند چهار زندان اوین به زندان قزل‌حصار

هشدار مای ساتو مبنی بر خطر اعدام ۵ زندانی سیاسی در ایران

ملی مذهبی _  گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران با انتشار پستی در شبکه اجتماعی اکس از انتقال اجباری پنج نفر از زندانیان سیاسی محکوم به اعدام، از بند چهار زندان اوین به زندان قزل‌حصار خبر داد.

به گزارش دویچه وله مای ساتو روز پنجشنبه ۱۷ آوریل (۲۸ فروردین) در پیام خود نوشت که در پی این انتقال‌اجباری، “فضای زندان اوین امنیتی شده است که محیط خطرناکی برای زندانیان ایجاد می‌کند”.

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد بدون اشاره به جزئیات بیشتر از جمله اسامی و موارد اتهامی ۵ زندانی مذکور، نوشت: «این وضعیت را از نزدیک پیگیری خواهم کرد و جامعه‌بین‌المللی نباید در برابر این وضعیت سکوت کند.»

مای ساتو در ادامه یادآور شد: «این مورد و موارد مشابه به نگرانی‌های مستمر درباره استفاده جمهوری اسلامی ایران از اعدام می‌افزاید.»

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران پیش از این نیز در گزارش خود به شورای حقوق بشر سازمان ملل در خصوص وضعیت نامساعد زندانیان در زندان اوین هشدار داده بود.

مای ساتو پیش از این در گزارش خود ضمن ابراز نگرانی از افزایش تعداد اعدام‌ها در ایران، “فقدان شفافیت در اطلاع‌رسانی موارد مجازات‌ اعدام” را محکوم کرده بود. او همچنین از ادامه سرکوب شهروندان معترض و اعمال تبعیض علیه اقلیت‌ها در ایران ابراز نگرانی کرده بود.

ساتو با بیان این که “پیامدهای اعدام، فراتر از خود فرد اعدامی است” نوشته است که مجازات اعدام “خانواده‌ها را نابود می‌کند، سایر زندانیان را دچار آسیب روانی می‌کند و بر کارکنان زندان تاثیر منفی می‌گذارد و در سراسر جامعه چرخه‌ رنج ایجاد می‌کند. هزینه‌ عاطفی آن قابل اندازه‌گیری نیست.”

پیش از این سازمان حقوق بشر ایران، مستقر در نروژ با انتشار گزارشی اعلام کرده بود که در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۵ دست‌کم ۲۳۰ نفر در ایران اعدام شدند.

بر اساس گزارش‌ها موارد اعدام در مدت مشابه سال قبل، ۱۱۰ نفر بود که این از افزایش ۱۰۹ درصدی اعدام در ایران حمایت دارد.

شورای حقوق بشر سازمان ملل پیش از این در روز سوم آوریل (۱۴ فروردین) با تصویب قطعنامه‌ای ماموریت هیات حقیقت‌یاب درباره ایران را تمدید کرده بود.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله