آخرین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مجلس شورای اسلامی

مجلس ایران به تمام وزیران پیشنهادی رأی اعتماد داد/ پزشکیان: با هماهنگی با رهبر اینجا آمدیم

ملی مذهبی _ نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران به تمامی وزیرانی که رئیس جمهور مسعود پزشکیان پیشنهاد داده بود، رأی مثبت دادند.در آخرین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه مسعود پزشکیان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تمامی ۱۹ گزینه پیشنهادی رأی اعتماد دادند. خبرها حاکی از آن بود که به نمایندگان توصیه شده به همه وزرای پیشنهادی رأی اعتماد بدهند. برخی از نمایندگان از درخواست برای تایید صلاحیت همه وزرا انتقاد کرده‌اند. نمایندگان حاضر در مجلس ۲۸۵ نفر بودند و هر وزیر برای کسب رأی اعتماد به حداقل ۱۴۵ رأی نیاز دارد.

پیش از اعلام رأی اعتماد نمایندگان، مسعود پزشکیان در سخنرانی خود برای دفاع از وزرای پیشنهادی، چند بار گفت که فهرست کابینه چهاردهم را با رهبر جمهوری اسلامی هماهنگ کرده است.

مسعود پزشکیان در سخنانش برای دفاع از وزرای پیشنهادی از نمایندگان مجلس خواست “اختلاف‌های گذشته” را کنار بگذارند و “تیم” او را بر هم نزنند.

او بارها تکرار کرد که همه وزرایش با رهبری “هماهنگ” شده‌اند و گفت: «امکان ندارد کسی بیاید که با ولایت تقابل داشته باشد.»

پزشکیان تصریح کرد که فرزانه صادق، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، تنها وزیر پیشنهادی زن و همچنین عباس عراقچی، وزیر پیشنهادی برای وزارت امور خارجه به تایید رهبر جمهوری اسلامی رسیده‌اند.

او همچنین گفت عباس صالح شریعتی نامزد وزرات ارشاد نمی‌خواسته این پست را قبول کند اما پس از تماس تلفنی خامنه‌ای با او، حاضر به عهده‌ گرفتن این مسئولیت شده است.

او ادامه داد: «چرا من را وادار می‌کنید چیزی که نمی‌خواهم بگویم را بگویم. از من بپذیرید همه هماهنگ شده‌اند.»

مسعود پزشکیان همچنین تاکید کرد که در انتخاب وزرایش با سازمان‌های امنیتی، وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه نیز “توافق” کرده است. او گفت: «در ذهن من ایده‌آل‌هایی برای وزرا بود ولی وقتی دیدم توافق نیست کوتاه آمدم. برای وحدت کوتاه می‌آیم.»

رئیس جمهور ایران در سخنان خود گفت: «من نمی‌خواهم جزئیات را بگویم. من می‌خواهم بگویم هماهنگ شده‌ایم و به اینجا آمده‌ایم، شما از ما بپذیرید، خانم صادق را خود آقا گفتند باشد، چرا مرا وادار می‌کنید چیزهایی که نباید را بگویم؟»

در نتیجه رای‌گیری نمایندگان مجلس عزیز نصیرزاده با ۲۸۱ رای، بالاترین شمار آرا را کسب کرد و به عنوان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح منصوب شد. پس از او، عباس صالح شریعتی با کسب ۲۷۲ رای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا کاظمی، ستار هاشمی و امیرحسین رحیمی هرکدام با ۲۶۸ رای به ترتیب به عنوان وزیر آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری و دادگستری منصوب شدند.

اسماعیل خطیب با کسب ۲۶۱ وزیر اطلاعات ماند و اسکندر مومنی به عنوان وزیر کشور ۲۵۹ رای را به خود اختصاص داد.

پس از آن‌ها عباس علی‌آبادی با ۲۵۵ رای وزیر نیرو، احمد دنیا مالی با ۲۵۳ رای وزیر ورزش و جوانان، غلامرضا نوری قزلجه با ۲۵۳ رای وزیر جهاد کشاورزی، عباس عراقچی با ۲۴۴ رای وزیر امور خارجه، محمد اتابک با ۲۳۱ رای وزیر صنایع، معادن و تجارت، فرزانه صادق مالواجرد با ۲۳۰ رای وزیر راه و شهرسازی، محسن پاکنژاد با ۲۲۲ رای وزیر نفت و حسین صراف با ۲۲۱ رای وزیر علوم، تحقیقات و فناوری شد.

چهار وزیری که اصولگرایان با انتصابشان مخالف بودند زیر دویست رای کسب کردند.

عبدالناصر همتی، با ۱۹۲ رای وزیر امور اقتصادی و دارایی، احمد میدری با ۱۹۱ رای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمدرضا صالحی امیری با ۱۶۸ رای وزیر میراث فرهنگی و محمدرضا ظفرقندی با ۱۶۳ وزیر بهداشت و درمان شد.

مسعود پزشکیان در این جلسه و پیش از رای‌گیری بارها تاکید کرد که انتخاب وزرا را با «بالا» هماهنگ کرده است و هیچ‌کدام از آن‌ها «در مقابل ولایت نیستند.»

رای بدهید برویم دولت را تشکیل بدهیم

او در مورد صالحی امیری و احمد میدری که پایین‌ترین آرا را هم کسب کردند، گفت: «به من اعتماد کنید. اگر جهت‌گیری مقابل ولایت داشتند با آن‌ها کنار نمی‌آمدم.»

رئیس جمهوری ایران درباره عباس عراقچی، عزیز نصیرزاده، علیرضا کاظمی و حسین سیمایی صراف گفت که آن‌ها را بدون هماهنگی با «بالا» انتخاب نکرده است و افزود: «امکان ندارد کسی را آورده باشم که حتی تصور ذهنی جزیی وجود داشته باشد که بخواهم از طریق او با مجلس تقابل کنم.»

او افزود: «با سازمان‌های امنیتی، سپاه پاسداران و سازمان اطلاعات همه با هم توافق کردیم و این لیست کابینه را ارائه دادیم.»

پزشکیان همچنین تاکید کرد که فرزانه صادق مالواجرد، وزیر پیشنهادی برای وزارت راه و شهرسازی را خود علی خامنه‌ای «گفت باشد.»

مسعود پزشکیان تاکید کرد که «همه لیست» را به علی خامنه‌ای ارائه داده و «همه با هماهنگی و تفاهم آمدند.»

پزشکیان پیش از رای‌گیری همچنین گفت: «من را وادار نکنید وارد جزییات شوم. رای بدهید برویم دولت را تشکیل بدهیم.»

لیست وزرای کابینه مسعود پزشکیان به ترتیب رأی‌آوری در مجلس شورای اسلامی

– عزیز نصیرزاده، وزارت دفاع ۲۸۱ رأی 

– ستار هاشمی، وزارت ارتباطات و امین حسین رحیمی، وزارت دادگستری هر کدام ۲۶۸ رأی

– اسماعیل خطیب، وزارت اطلاعات ۲۶۱ رأی

– عباس صالحی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۲۵۹ رأی

– عباس علی‌آبادی، وزارت نیرو ۲۵۵ رأی

– غلامرضا نوری قزلجه، وزارت جهاد کشاورزی و احمد دنیامالی، وزارت ورزش و جوانان هر کدام ۲۵۳ رأی

– عباس عراقچی، وزارت امور خارجه ۲۴۷ رأی

– فرزانه صادق مالواجرد، وزارت راه و شهرسازی و محمد اتابک، وزارت صنعت، معدن و تجارت هر کدام ۲۳۱ رأی

– محسن پاک‌نژاد، وزارت نفت و حسین سیمایی صراف، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هر کدام ۲۲۱ رأی

– علیرضا کاظمی، وزارت آموزش و پرورش ۲۰۸ رأی

– عبدالناصر همتی، وزارت اقتصاد ۱۹۳ رأی

– احمد میدری، وزارت کار و امور اجتماعی ۱۹۱ رأی

– محمدرضا صالحی امیری، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری  ۱۶۸ رای

– محمدرضا ظفرقندی، وزارت بهداشت و درمان ۱۶۳ رأی

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله