بدهی کره جنوبی به ایران مربوط به فروش نفت است

ضرر یک میلیارد دلاری ایران در پس گرفتن بدهی از کره جنوبی

ملی مذهبی _ محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی ایران اعتراف کرد که مبلغ بدهی کره جنوبی به ایران به دلیل کاهش ارز پول کره جنوبی، به میزان یک میلیارد دلار کاهش یافته است.

بدهی کره جنوبی به ایران مربوط به فروش نفت به این کشور در سال‌های دهه ۹۰ شمسی و به میزان ۷ میلیارد دلار بود که اکنون به گفته رییس بانک مرکزی، مبلغ آن به ۶ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است.

محمدرضا فرزین، روز شنبه ۲۱ مرداد در این باره در توییتر خود نوشت: «متاسفانه نزدیک به ۷ میلیارد دلار از منابع ارزی کشورمان طی سال‌های پایانی دهه ۹۰ بصورت وون (واحد پول ملی کره جنوبی) به بانک‌های کره جنوبی واریز شده بود و به آن هم، هیچ سودی تعلق نمی‌گرفت.»

وی ادامه داده است که: «در طی این سال‌ها نیز به دلیل کاهش برابری وون به دلار، نزدیک به یک میلیارد دلار آن با کاهش ارزش برابری مواجه شد»

در روزهای گذشته گزارش‌هایی منتشر شده است مبنی بر اینکه ایالات متحده آمریکا، در ازای آزادی ۵ گروگان دوتابعیتی ایرانی- آمریکایی، اجازه آزادسازی بدهی ایران در کره جنوبی را صادر کرده است.

رییس بانک مرکزی با تایید این توافق آن را به تیم دیپلماسی جمهوری اسلامی «تبریک» گفته است.

به گفته محمدرضا فرزین، مبلغ ۶ میلیارد دلار بدهی کره جنوبی به حساب ۶ بانک ایرانی در قطر واریز شده و صرف خرید کالاهای غیر تحریمی خواهد شد.

ایالات متحده آمریکا هم تاکید کرده که این پول تحت نظارت دقیق خزانه‌داری آمریکا از حساب خارج و تنها برای مصارفی انسان‌دوستانه و در چارچوب تحریم‌ها قابل استفاده‌ خواهد بود.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله