تحولات ایران و جهان؛

ضد و نقیض گویی درباره حمله پهپادی به تاسیسات وزارت دفاع

ملی مذهبی _ خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران گزارش داده که سه‌شنبه شب یک ریزپرنده به یکی از اماکن وزارت دفاع در شهر اصفهان حمله کرده است.این خبرگزاری با اشاره به اینکه این ریزپرنده قصد حمله به متجمع «امیرالمومنین» را داشته توسط سامانه‌های دفاعی سرنگون شده و در نتیجه نتوانسته هیچ خسارتی بر جا بگذارد. 

در همین حال، محمد رضا جان‌نثاری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان مدعی شده هیچ‌گونه رخداد امنیتی در اصفهان روی نداده و اخبار مربوط در این خصوص را شایعه خواند. 

احمد وحیدی، وزیر دفاع دولت رئيسی هم صبح امروز در حاشیه نشست هیئت دولت در گفتگو با خبرنگاران در این خصوص گفت: «خیر. ما فعلا این گزارش را تایید نمی‌کنیم. باید بررسی بیشتری شود.»
احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۱۶ فروردین (۵ آوریل) بدون تایید حمله یک ریزپرنده به تاسیسات وزارت دفاع در اصفهان گفت که پیرامون این موضوع “باید بررسی بیشتری انجام شود .”

این حمله ظاهرا روز گذشته انجام شده است. خبرگزاری تسنیم گزارش داد: «شب گذشته یک ریزپرنده قصد نزدیک شدن به مجتمع امیرالمؤمنین(ع) وزارت دفاع در اصفهان را داشت که در این عملیات ناکام ماند.» به گزارش این خبرگزاری، ریز پرنده “سرنگون شده” و “باتوجه به ناکام بودن این حمله، هیچ‌گونه خسارتی صورت نگرفته است.”

اما روزنامه شرق به نقل از محمدرضا جان‌نثاری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری أصفهان نوشت: «شب گذشته (پانزدهم فروردین ماه) هیچ‌گونه رخداد امنیتی در اصفهان اتفاق نیفتاده است» و مدعی شد که «مجموعه های نظامی، انتظامی و امنیتی استان اصفهان مانند همیشه آماده مقابله با هرگونه تهدید هستند.» به گفته او خبرهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی در این باره صحت ندارد.

تاکنون حملات بسیاری به تاسیسات و چهره‌های حساس نظامی، هسته‌ای جمهوری اسلامی شده است. این حملات به اسرائیل نسبت داده می‌شود. اسرائیل هیچگاه امکانات نظامی و توانایی سرویس‌های اطلاعاتی خود در ضربه زدن به جمهوری اسلامی را رد نکرده، اما مسئولیت حملات در گذشته را نیز مستقیما بر عهده نگرفته است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل أواخر سال گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی “سی ان ان” آمریکا گفت که کشورش “علیه توسعه جنگ‌افزارهای خاصی در ایران” اقدام کرده است. اما از تأیید یا تکذیب دست داشتن اسرائيل در حمله‌ پهپادی که آن زمان به مجتمع‌ کارگاهی وزارت دفاع ایران در اصفهان شده بود، خودداری کرد.

بهمن سال گذشته وزارت دفاع ایران از حمله به یکی از مراکز نظامی وابسته به خود در اصفهان خبر داد. طبق بیانیه وزارت دفاع، این حمله با استفاده از “سه ریزپرنده” صورت گرفت و “آسیب جزئی” به سقف کارگاه وارد کرد.

اما روزنامه اسرائیلی “جروزالم پست” این حمله را بسیار موفقیت‌آمیز خواند و گزارش داد که در این عملیات چهار انفجار علیه تأسیسات تولید‌کننده سلاح‌های پیشرفته رخ داده و خسارات این انفجارها بسیار فراتر از “آسیب جزئی” بوده است.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله