ملی مذهبی _ به گزارش اکسیوس، درون تیم امنیت ملی دونالد ترامپ بر سر این که بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای چیست، اختلاف نظر وجود دارد. ترامپ همزمان که مذاکرهکنندگان را برای دستیابی به توافق اعزام کرده، بمبافکنهای بی۲ و ناوهای هواپیمابر را نیز به عنوان جایگزین به منطقه فرستاده است.
به گزارش اکسیوس به نقل از یک مقام آمریکایی مطلع از گفتگوهای حلقه نزدیکان دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، سیاست دولت او درباره جمهوری اسلامی ایران هنوز کاملا مشخص نیست و «در حال تکوین» است.
این مقام آمریکایی گفت: «این موضوع از نظر سیاسی بسیار حساس و به همین دلیل بسیار پیچیده است.»
با این حال، بنابر این گزارش، اگرچه میان مقامات دولت آمریکا بر روش جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی ایران به سلاح هستهای اختلاف نظر گسترده وجود دارد، اما همگی متفقالقول هستند که در صورت شکست مذاکرات و عدم حصول توافق، احتمال وقوع جنگ بسیار زیاد است.
در دولت ترامپ چه خبر است؟
دونالد ترامپ روز دوشنبه جلسهای را با حضور مقامات و مشاوران ارشد خود در اتاق بحران کاخ سفید درباره جمهوری اسلامی ایران برگزار کرد. در این جلسه مقاماتی از هر دو جناح سیاستگذاری دولت او حاضر بودند.
یک مقام آمریکایی مطلع از این جلسه گفت: «رویکردهای مختلفی وجود دارد، اما کسی سر دیگری فریاد نمیکشد.»
بنابر این گزارش، یک جناح که به طور غیررسمی جیدی ونس، معاون رئیسجمهوری آمریکا رهبری آن را بر عهده دارد، راه حل دیپلماتیک را ارجح و ممکن میداند و معتقد است که ایالات متحده برای تحقق بخشیدن به آن باید آماده مصالحه در برخی موارد باشد.
به گفته یکی دیگر از مقامات آمریکایی، آقای ونس به شدت درگیر گفتگوها بر سر سیاست آمریکا در قبال ایران است.
به گزارش اکسیوس، استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه که هدایت تیم آمریکایی در مذاکره با جمهوری اسلامی ایران را بر عهده دارد و پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا نیز از اعضای این جناح هستند. همچنین تاکر کارلسون، از چهرههای نزدیک به دونالد ترامپ و مجری سابق فاکسنیوز از جمله هواداران این دیدگاه در بیرون کاخ سفید است.
این گروه نگران است که حمله به تاسیسات هستهای جمهوری اسلامی ایران میتواند جان سربازان آمریکایی مستقر در منطقه را به خطر میاندازد. زیرا تهران برای تلافی آن اقدام خواهد کرد.
آنها همچنین بر این باورند که حمله به تاسیسات هستهای جمهوری اسلامی ایران منجر به آغاز درگیری جدیدی در منطقه شده و قیمت نفت را آن هم در موقعیتی حساس برای اقتصاد آمریکا، به شدت افزایش میدهد.
از سوی دیگر، جناح مقابل که شامل مایک والتز، مشاور امنیت ملی و مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا میشود، نسبت به جمهوری اسلامی ایران به شدت بیاعتماد و به حصول هرگونه توافقی که بهطور جدی برنامه هستهای ایران را محدود کند، بدبین هستند.
بنابر این گزارش، لیندزی گراهام، سناتور جمهوریخواه از کارولینای جنوبی و تام کاتن، سناتور جمهوریخواه از آرکانزاس نیز از حامیان این رویکرد هستند.
این گروه معتقد است که جمهوری اسلامی ایران در وضعیت بسیار ضعیفی قرار دارد و آمریکا نه تنها نباید هیچگونه مصالحهای انجام دهد، بلکه باید اصرار داشته باشد که تهران بهطور کامل برنامه هستهای خود را برچیند و در صورت امتناع، یا مستقیما به ایران حمله کند و یا از حمله اسرائیل حمایت کند.
مارک دوبوویتز، مدیرعامل بنیاد دفاع از دموکراسی از جمله حامیان این سناریو در خارج کاخ سفید است و به شدت برای آن لابیگری میکند.
آقای دوبوویتز گفت: «رئیسجمهوری در گذشته توافق سال ۲۰۱۵ اوباما را به شدت معیوب خواند. سوال اینجاست، آیا هنوز هم این را باور دارد یا نه.»
او افزود که آقای ترامپ به هیچوجه نباید نسخهای اصلاح شده از برجام را بپذیرد.

یکی از مخالفان سرسخت دستیابی به راهحل دیپلماتیک در قبال جمهوری اسلامی ایران، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل است.
به گزارش اکسیوس به نقل از مقامات آمریکایی و اسرائيلی، دیدار اخیر دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو به ویژه در گفتگو درباره جمهوری اسلامی ایران بسیار پرتنش بود.
یکی از این مقامات گفت: «رئيسجمهوری از این که در مورد ایران مقابل او ایستاد، به نوعی لذت برد.»
او افزود: «همانچیزی که در مقابل خبرنگاران اتفاق افتاد و دیدید، پشت درهای بسته هم تکرار شد. دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو در مورد حمله نظامی به ایران دیدگاههای کاملا متفاوتی دارند.»
به گزارش اکسیوس، برخی از افراد در جناح طرفدار توافق نیز اصرار آقای نتانیاهو بر حذف کامل برنامه هستهای ایران در هر نوع توافقی را، غیرواقعبینانه میدانند.