تعویق اجرای حکم زندان سپیده رشنو تا ۱۳ مرداد ماه

سپیده رشنو: قدرت بی‌قدرتان در برابر خفقان ایستاده است

ملی مذهبی _ سپیده رشنو، ویراستار مخالف حجاب اجباری، تعویق اجرای حکم زندان خود را به مقاومت مردم نسبت داد و نوشت «قدرت بی قدرتان» در برابر خفقان ایستاده است.
سامان رشنو برادر سپیده رشنو از تعویق حکم خواهر خود تا ۱۳ مرداد خبر داد. او در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است که سپیده رشنو همراه وکیل خود امروز شنبه ۶ مرداد به اجرای احکام مراجعه کرده بود اما «اجرای حکم تا ۱۳ مرداد به تعویق افتاد.». سامان رشنو گفت: «اعاده‌دادرسی دوم ثبت شده و امیدواریم با تغییر عنوان اتهامی پرونده‌ی دوم حبس تعلیقی پرونده اول به اجرا درنیاد.»

سپیده رشنو، نویسنده و شاعر، روزنامه‌نگار و ویراستار برای اجرای حکم سه سال و ۱۱ ماه حبس به زندان فراخوانده شده بود. او دیروز ۵ مرداد با انتشار ویدیویی در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد که شنبه ۶ مرداد / ۲۷ ژوئیه برای اجرای حکم به زندان اوین خواهد رفت.

رشنو در این ویدئو گفت: «کاری نکرده‌ام که از شهر و خیابان حذف و از تحصیل محروم شوم. اما شر آن‌قدر در زندگی ما فرورفته که بدن، فردیت و زندگی ما جرم شده است. این شر هرچه زودتر باید به پایان برسد.» این فعال مدنی که با حجاب اجباری مخالفت کرده در این ویدئو همچنین گفت مسئله‌ای که از حکم زندان او مهم‌تر است زندانیانی‌اند که اکنون در انتظار حکم اعدام در زندان‌ها گرفتارند.

او در این‌باره به کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» اشاره کرد که در آن زندانیان زندان‌های مختلف ایران در اعتراض‌ به اعدام وارد بیست‌وششمین هفته اعتصاب خود شده‌اند. سپیده رشنو در پرونده نخست که به اعتراض او به حجاب اجباری در اتوبوس مربوط است به سه سال و هفت ماه حبس تعزیری محکوم شده است. در پرونده دوم که به تعلیق از دانشگاه مربوط است به چهار ماه حبس تعزیری و در پرونده سوم که به حضور بدون حجاب رشنو در دادگاه مربوط می‌شود به یک‌ونیم میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است. دستگاه قضائی جمهوری اسلامی همچنین او را ممنوع‌الخروج کرده‌ است.

خانم رشنو، در متنی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «امروز شنبه، ششم مرداد برای بار دوم اجرای حکم زندان به تعویق افتاد. آن‌ها می‌خواهند بگویند قدرت هنوز دست ماست اما این قدرت بی قدرتان است که در گلوی آن‌ها گیر کرده و چه بزرگ در مقابل چنین خفقانی ایستاده. قدرتی که می‌تواند حتی برای چندین روز هم که شده حکمی را به تعویق بیندازد. من و خانواده‌ام قدردادن این قدرتیم.»

سپیده رشنو با اشاره به سه پرونده تشکیل شده علیه خود و نیز «کوهی که بر شانه»‌خانواده اش می بینند نوشت با این حال «هیچ شکی در نه گفتن به این شر بزرگ نمی بینم»‌

او بار دیگر به زندانیان سیاسی محکوم به اعدام اشاره کرد و نوشت: «من تاب این تعویق‌ها، آزارها و حتی اسارت را می‌آورم اما تب تماشای از دست دادن جان و زندگی انسان‌ها را نه.»

خانم رشنو خواهان حمایت مردم از محکومان به اعدام شد و گفت: «با همین قدرت خواهان جان و زندگی کسانی باشیم که در خطر حکم اعدام‌اند یا حکم اعدام گرفته‌اند.»

سامان رشنو، برادر سپیده رشنو، امروز شنبه اعلام کرد که اجرای حکم زندان خواهرش، تا روز ۱۳ مرداد به تعویق افتاده است.

او در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اعاده‌دادرسی دوم ثبت شده و امیدواریم با تغییر عنوان اتهامی پرونده دوم، حبس تعلیقی پرونده اول به اجرا درنیاد.»

سپیده رشنو اول مرداد امسال از سوی واحد اجرای احکام قوه قضائیه برای برای تحمل حکم سه سال و هفت ماه حبس به زندان اوین فراخوانده شده بود.

وی روز گذشته با انتشار پیامی ویدیویی بر بی‌گناهی خود تاکید کرد اما گفت «دست و پای شرع»  آنقدر در زندگی ما فرورفته که بدن، فردیت و زندگی همه تبدیل به جرم شده است.

سپیده رشنو در تیر ماه ۱۴۰۱، در پی اعتراض به «حجاب اجباری» و مقاومت در برابر دخالت‌های یک زن «آمر به معروف» به نام «رایحه ربیعی» به نوع پوشش‌ او، دستگیر و وادار به «اعتراف اجباری» در مقابل دوربین صدا و سیمای جمهوری اسلامی شد.

حکم سه سال و هفت ماه حبس این نویسنده بابت پروندۀ اول مربوط به اعتراض در «اتوبوس»، حکم چهار ماه حبس او بابت پروندۀ دوم در ارتباط با «اعلام خبر تعلیق دانشگاه» و حکم یک و نیم میلیون تومان جزای نقدی او مربوط به پروندۀ سوم یعنی «حضور با پوشش انتخابی در روز دادگاه پرونده دوم» اجرایی شده است.

احضار سپیده رشنو برای اجرای حکم زندان بازتابی جهانی داشته و انجمن قلم آمریکا،روز پنجشنبه پنجم مرداد باانتقاد از احضار سپیده رشنو به زندان برای گذراندن دوره حبس خود یادداشتی را از او منتشر کرد.

خانم رشنو در این متن نوشته بود: «جمهوری اسلامی، مانند هر رژیم توتالیتر دیگر، به شدت از راویان و حتی بیشتر از مبارزانی که روایت می کنند، می‌ترسد.» 

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله