مقام قضایی ایران از «خودکشی» یک تبعه سوئیس در زندان خبر داد

سوئیس و ماجرای مرگ مشکوک یا انتحار یک شهروندش در زندان سمنان!

ملی مذهبی _  رئیس کل دادگستری استان سمنان در ایران روز پنجشنبه از «خودکشی» یک تبعه سوئیس در زندان شهر سمنان خبر داد. این مقام قضایی بدون اشاره به نام تبعه سوئیسی جان باخته اظهار داشت: «این شهروند سوئیسی به جرم جاسوسی توسط نهادهای امنیتی دستگیر شده بود و اسناد و مدارک این موضوع نیز وجود دارد و پرونده وی در حال بررسی و رسیدگی بود.» رئیس کل دادگستری استان سمنان در ادامه افزود: «این تبعه سوئیسی در یک سوئیت به همراه یک زندانی دیگر در زندان سمنان نگهداری می‌شد که صبح امروز از هم‌بندی خودش درخواست می‌کند که از بوفه زندان برای وی مواد غذایی تهیه کند. این زندانی از مدت زمانی که در سویئت تنها مانده بود، استفاده کرد و خودکشی می‌کند.»

به گفته وی مسئولان زندان برای نجات این زندانی وارد عمل شدند اما تلاش‌های آنها نتیجه نداد.

رئیس کل دادگستری استان سمنان گفت: «تمام شواهد و مستندات محل نگهداری این فرد بررسی شده است و طبق مستندات، خودکشی محرز است.»

وزارت خارجه سوئیس روز پنجشنبه ۹ دسامبر (۲۰ دی) مرگ یک شهروند خود در ایران را تایید کرد. در بیانیه وزارت امور خارجه سوئیس آمده است که سفارت سوئیس در تهران برای روشن شدن شرایط مرگ در زندان ایران با مقامات محلی در تماس است و در حال حاضر نمی‌توان اطلاعات بیشتری ارائه کرد.

نیکلاس بیدو مسئول روابط عمومی وزارت خارجه سوئیس در اکس (توییتر سابق) خبر داد که جمهوری اسلامی ایران به وزارت امور خارجه سوئیس از مرگ یک شهروند سوئیسی در زندان اطلاع داده‌ است. مسئول روابط عمومی وزارت خارجه سوئیس گفته است وزارت خارجه با مقامات ایران در تماس است تا دلایل و علت مرگ این شهروند سوئیسی روشن شود.

ماجرای مرگ شهروند سوئیسی

ماجرای “مرگ” این شهروند سوئیسی در هاله‌ای از ابهام مانده و حتی رسانه‌های ایران هم می‌پرسند چگونه شهروند غربی که در “سوئیت زندان” بسر برده خودکشی کرده است؟

محمدصادق اکبری، رئیس کل دادگستری استان سمنان به خبرگزاری میزان (خبرگزاری قوه قضاییه) گفت که صبح پنجشنبه ۲۰ دی  (۹ ژانویه) “یک تبعه سوئیسی در محل نگهداری در زندان سمنان خودکشی کرد.”

این شهروند سوئیس توسط نهادهای امنیتی ایران دستگیر شده و حکومت ایران به این شهروند سوئیس اتهام “جاسوسی” زده بود. به گفته اکبری “اسناد و مدارک” این اتهام نیز وجود داشته و “پرونده” وی در حال “بررسی و رسیدگی” بوده است.

طبق گفته رئیس کل دادگستری استان سمنان این شهروند سوئیسی که با یک زندانی دیگر در یک “سوئیت نگهداری می‌شد” صبح پنجشنبه از هم‌بندی خود خواسته بود از بوفه زندان برای وی مواد غذایی تهیه کند و در این فرصت خودکشی کرده است.

به گفته اکبری اسناد نشان می‌دهد خودکشی این شهروند سوئیسی “محرز” است و “تلاش‌ها برای نجات وی به نتیجه نرسید.” مقامات قضایی ایران اما “اسناد و مدارک” جاسوسی را ارائه نکرده‌اند و درباره “خودکشی” او توضیحات بیشتری نداده‌اند.

سوئیس حافظ منافع آمریکا در ایران

خبرگزاری مهر می‌نویسد خبر خودکشی یک تبعه سوئیس در زندان سمنان “به یکباره فضای سیاسی کشور را تحت تأثیر خود قرار داده است”.

به نوشته این خبرگزاری “اکبری هیچ اشاره‌ای به دو موضوع کلیدی، یکی هویت این فرد سوئیسی و دوم زمان دقیق دستگیری وی نکرده است”.

سفارت سوئیس حافظ منافع ایالات متحده آمریکا در ایران محسوب می‌شود و موضوع دستگیری یک شهروند سوئیسی به اتهام “جاسوسی” و خودکشی بسیار اهمیت دارد و توجه رسانه‌ها و همچنین محافل سیاسی را به خود جلب کرده است.

طبق داده‌های دادگستری استان سمنان این شهروند سوئیس در “سوئیت” نگهداری می‌شده است.

در سال‌های اخیر، ایران ده ها شهروند دوتابعیتی و خارجی را عمدتاً به اتهام جاسوسی و امنیتی دستگیر و به عنوان گروگان بازداشت و زندانی کرده تا از آنها به عنوان اهرمی برای چانه‌زنی و باج‌گیری استفاده کند.

آخرین نمونه بازداشت چچیلیا سالا، خبرنگار ایتالیایی بود. بسیاری این بازداشت را واکنشی به دستگیری محمد عابدینی، فردی که به اتهام نقض تحریم‌های آمریکا در ایتالیا بازداشت شده است، دانستند.

یک روز پس از آزادی چچلییا سالا خبرگزاری ایرنا به نقل از وال استریت ژورنال نوشت که “انتظار می‌رود ایتالیا به‌زودی محمد عابدینی را آزاد کند”.

ایران سابقه‌ای طولانی در بازداشت اتباع کشورهای غربی به اتهام نقض قوانین یا «جاسوسی» دارد. کشورهای غربی تهران را متهم می‌کنند که با بازداشت «خودسرانه» اتباع غربی از آنها به عنوان «گروگان» و ابزار فشار در مذاکرات با پایتخت‌های غربی استفاده می‌کند. دولت سوئیس در واکنش به انتشار خبر «خودکشی» یکی از اتباعش در زندان سمنان ایران، از زبان نیکولا بیدو، مسول روابط عمومی وزارت خارجه خود می‌گوید از طریق مقامات ایرانی در جریان درگذشت یکی از شهروندان خود قرار گرفته و با مسئولین ذیربط ایرانی در تماس است تا دلایل و چرایی مرگ این فرد روشن شود.

 

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله