آزار و اذیت برنده نوبل صلح در زندان شدت گرفت

جلوگیری از اعزام نرگس محمدی به بیمارستان به‌بهانه عدم رعایت حجاب اجباری

ملی مذهبی _ وکیل نرگس محمدی، برنامه جایزه نوبل صلح اعلام کرد که اعزام این زندانی سیاسی به بیمارستان به دلیل مقاومت او در برابر پوشیدن حجاب اجباری لغو شده است.

مصطفی نیلی، وکیل خانم محمدی روز شنبه، ۲۲ مهر، در شبکه ا نوشت: «روز پنج‌شنبه بایستی خانم نرگس محمدی جهت معاینه توسط متخصص قلب و همچنین انجام آزمایش اکو قلب به بیمارستان اعزام می‌شدند اما به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری، اعزام توسط مسئولان زندان لغو شد.»

مصطفی نیلی پیش‌تر و در روز ۱۸ مهر نیز خبر داده بود که مسئولان زندان اوین، به دلیل اینکه خانم محمدی حاضر به پوشیدن حجاب اجباری نشده بود، از ملاقات او با موکلش جلوگیری کرده بودند.

نرگس محمدی از شناخته شده ترین زندانیان سیاسی ایران است و کمیته نوبل صلح در نروژ روز جمعه ۱۴ مهرماه، جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳ را به وی اهدا کرد.

این جایزه به دلیل نقش تعیین کننده نرگس محمدی در مقابله با سرکوب زنان در ایران و همچنین مبارزه او برای ارتقای حقوق بشر و آزادی برای همه، به وی اهدا شد.

نرگس محمدی پیش از این نیز بارها مخالفتش را با حجاب اجباری اعلام کرده است. این فعال حقوق بشر، اواخر تیر امسال در واکنش به راه‌اندازی مجدد گشت ارشاد و برخورد با زنان معترض به حجاب اجباری، در نامه‌ای از زندان اوین تاکید کرد که مقاومت زنان در ایران، «قدرت استبداد حکومت دینی را در هم‌ شکسته است.» 

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله