احضار فعالان زن به فاصله کوتاهی پس از انتشار خبر حکم اعدام شریفه محمدی

بازداشت، احضار و ۶۰ سال زندان برای فعالان حقوق زن در گیلان

ملی مذهبی _ به گزارش کانال تلگرامی “بیدارزنی” روز ۲۰ تیرماه، زهره دادرس، فعال حقوق زنان با هجوم ماموران امنیتی به خانه‌اش بازداشت شد. زهرا خواهر او نیز پس از حضور در شعبه‌ اجرای احکام، بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شد. زهره دادرس به ۹ سال و ۶ ماه حبس محکوم شده بود که ۶ سال و یک روز آن قابل اجراست و زهرا دادرس نیز به ۶ سال و یک ماه حبس محکوم شده که سه سال و ۶ ماه از آن قابل اجراست.

از زهرا دادرس ویدویی منتشر شده که می‌گوید ماموران بدون ابلاغیه‌ اجرای حکم، به منزل زهره، یورش برده و اعلام کردند “جهت جلوگیری از خروج از کشور این فعال حقوق زنان، در اقدامی پیش‌گیرانه، او را بازداشت کردند.”

همزمان با این بازداشت‌ها با دیگر فعالان زن نیز تماس تلفنی گرفته شده و به فروغ‌ سمیع‌نیا، جلوه جواهری، متین یزدانی، یاسمین حشدری، نگین رضایی، آزاده چاوشیان، سارا جهانی و هومن طاهری اعلام شده است که جهت اجرای حکم، خود را تا شنبه هفته آینده به زندان لاکان رشت معرفی کنند.

حکم بیش از ۶۰ سال زندان این ۱۰ نفر که با “پرونده مرداد ۱۴۰۲ گیلان” شناخته می‌شود در خردادماه ۱۴۰۳ در دادگاه تجدیدنظر گیلان تایید شده است

در آستانه یک سالگی جنبش زن زندگی آزادی دست‌کم ۲۲ فعال مدنی و حقوق بشر در ایران در کمتر از یک ماه بازداشت شدند که اکثر آنها فعالان حقوق زنان و کنشگران سیاسی در استان گیلان بودند. این موج سرکوب پس از کشتار صدها معترض در خیزش سراسری سال ۱۴۰۱ رخ داد.

حمایت زندانیان زن از شریفه محمدی

بازداشت و احضار این فعالان زن به فاصله کوتاهی پس از انتشار خبر صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی، فعال کارگری منتشر شده است. به دنبال این حکم گروهی از زنان زندانی در نامه‌ای اعلام کردند: «این نه فقط حکم اعدام شریفه، بلکه حکم اعدام همه‌ ما فعالین کارگری، سیاسی، مدنی، حقوق بشری و فعالین حوزه‌ زنان است.»

آنها گفته‌اند این حکم “خطری بالقوه” و “پیش درآمدی برای صدور احکام سنگین بعدی” است. امضا کنندگان این نامه سروناز احمدی، آنیشا اسداللهی، هستی امیری، ریحانه انصاری‌نژاد، گلرخ ایرایی، سکینه پروانه، ناهید تقوی، ناهید خداجو، نسرین خضری‌جوادی، ویدا ربانی، محبوبه رضایی، مهناز طراح، سپیده قلیان، نرگس محمدی، وریشه مرادی و مریم یحیوی هستند که گفته‌اند: «در کنار شریفه و تمام کسانی که خطر حکم مرگ تهدیدشان می‌کند ایستاده‌ایم و خواهان توقف حکم اعدام هستیم.»

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله