بهای نفت افزایش یافت

انتشار گزارش‌های محرمانه آمریکا از احتمال حمله اسرائیل به مراکز هسته‌ای ایران

ملی مذهبی _   هرگونه حمله‌ احتمالی از سوی اسرائیل به ایران می‌تواند تأثیر چشمگیری بر گفت‌وگوهای هسته‌ای تهران و واشنگتن داشته باشد و همچنین باعث تشدید تنش‌های از پیش بالاگرفته در منطقهٔ خاورمیانه شود.

در پی انتشار گزارش شبکهٔ سی‌ان‌ان با استناد به اطلاعات تازهٔ امنیتی آمریکا مبنی بر احتمال حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران، قیمت نفت روز چهارشنبه (۳۱ اردیبهشت) افزایش یافت.

قیمت نفت خام آمریکا در صبح چهارشنبه ۱.۱ درصد افزایش یافت و به ۶۲.۷ دلار برای هر بشکه رسید، و نفت خام برنت نیز با ۱ درصد رشد، به ۶۶ دلار در هر بشکه رسید.

این در حال است که سی‌ان‌ان در گزارش خود تأکید کرده است که هنوز مشخص نیست آیا تصمیم نهایی برای این حمله گرفته شده است یا نه.

بازار نفت در روزهای اخیر پرنوسان بوده است؛ دلیل اصلی این بی‌ثباتی این است که همه منتظرند ببینند در دور بعدی گفت‌وگوهای هسته‌ای بین ایران و آمریکا که قرار است در اوایل هفته پیش‌رو برگزار شود، چه اتفاقی می‌افتد. انتظاری که از نتیجه این گفت‌وگوها می‌رود این است که به افزایش عرضهٔ جهانی نفت کمک کنند.

گره در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا

استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا در گفتگوهای هسته‌ای با ایران، روز یک‌شنبه (۲۸ اردیبهشت) در گفت‌وگویی با شبکهٔ ای‌بی‌سی گفت: «ما حتی یک درصد ظرفیت غنی‌سازی را هم نمی‌توانیم بپذیریم. ما پیشنهادی به ایرانی‌ها ارائه کرده‌ایم که فکر می‌کنیم بدون بی‌احترامی به آنان، برخی نگرانی‌ها را برطرف می‌کند. ما به‌دنبال راه‌حل هستیم و فکر می‌کنیم به آن می‌رسیم.»

او افزود: «اما از نظر ما، همه چیز باید با توافقی آغاز شود که در آن هیچ سطحی از غنی‌سازی وجود نداشته باشد. ما چنین چیزی را نمی‌پذیریم. چون غنی‌سازی راه را برای تسلیحاتی شدن باز نگه می‌دارد، و ما اجازه نمی‌دهیم بمبی به این‌جا برسد.»

علی خامنه‌ای، رهبر ایران اعلام کرد که باور ندارد دور جدید مذاکرات میان ایران و آمریکا به نتیجه‌ای برسد.

با وجود افزایش تحریم‌های آمریکا و برخی متحدانش مانند اروپا و بریتانیا، ایران توانسته است همچنان به صادرات نفت خام ادامه دهد و در ماه‌های اخیر میزان عرضهٔ خود را نیز افزایش داده است.

درگیری‌های جاری در خاورمیانه مانند جنگ اسرائیل و حماس و حملات حوثی‌ها در دریای سرخ، در ماه‌های اخیر باعث در نتیجه، هرگونه حملهٔ تازه، به‌ویژه علیه تأسیسات هسته‌ای ایران، می‌تواند تأثیر چشمگیری بر کل منطقهٔ خاورمیانه داشته باشد و هرگونه امید به ثبات را بیش‌ از پیش به تأخیر بیندازد.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله