در تماس تلفنی با حسن روحانی مطرح شد

امیدواری دیوید کامرون برای دستیابی به توافق هسته ای

دفتر نخست‌وزیر بریتانیا اعلام کرد، که دیوید کامرون روز سه‌شنبه ۲۸ آبان به حسن روحانی رئیس جمهوری ایران تلفن زده و درباره مناسبات دوجانبه گفت‌وگو کرده است. پایگاه ریاست جمهوری ایران نیز این خبر را منتشر کرده است.

به گزارش رادیو فردا  دفتر نخست‌وزیر بریتانیا، می‌گویدکه دیوید کامرون نخستین نخست‌وزیر این کشور است که در طول بیش از یک دهه گذشته به رئیس جمهور ایران تلفن می‌زند.

این دفتر زمان این تماس را بعداز ظهر روز سه‌شنبه و یک روز مانده به مذاکرات هسته‌ای ژنو اعلام کرده است.

برپایه این گزارش دو طرف درباره مناسبات دوجانبه گفت‌وگو کرده و از بهبود روابط دو کشور پس از روی کار آمدن دولت روحانی ابراز خرنسندی کرده‌اند تهران و بریتانیا به تازگی کاردار غیر مقیم برای سفارتخانه‌های خود تعیین کرده‌اند.

روحانی و کامرون در این گفت‌وگو بر ادامه تلاش‌ها جهت بهبود مناسبات و به صورت مرحله‌ای تاکید کردند.

دفتر نخست‌وزیر بریتانیا تاکید می‌کند که حسن روحانی و دیوید کامرون، هر دو در اینکه «پیشرفت چشمگیری» در مذاکرات اخیر ژنو به وقوع پیوسته هم‌نظر بودند. این گزارش می‌افزاید که هر دو مقام همچنین بر اهمیت مغتنم دانستن دور بعدی مذاکرات تاکید داشته‌اند.

نخست‌وزیر بریتانیا در بخشی از این تماس تلفنی پرداختن تهران به نگرانی‌های جامعه جهانی درمورد برنامه اتمی‌اش را حائز اهمیت دانسته و بر لزوم شفافیت بیشتر در این برنامه تاکید کرده است.

این گزارش می‌افزاید دو طرف در مورد سوریه نیز هم‌نظر بودند که برای پایان دادن به خونریزی‌ها در این کشور باید به یک راه‌حل سیاسی دست یافت.

پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری ایران نیز درباره این تماس تلفنی گزارش داده که دو طرف از جمله آخرین تحولات مذاکرات هسته‌ای را مورد بررسی قرار دادند.

روحانی مطابق با این گزارش گفت: «دو طرف باید در این فضا با اراده سیاسی بتوانیم پنجره جدیدی به روی جهان گشوده و معضلات پیش آمده در صحنه بین‌الملل را برطرف کنیم. بر همین اساس بود که در زمینه مذاکرات هسته‌ای شاهد قدم‌های مثبتی در روند مذاکرات ژنو بودیم و توانستیم براساس جدیت و با یک نگاه بلندمدت و راهبردی به نتایج خوبی در مراحل مقدماتی مذاکرات برسیم. لذا تأکید می‌کنم نباید اجازه بدهیم مانع‌تراشی برخی، روند برد برد این اقدام تأثیرگذار را با مشکل مواجه کند.»

پایگاه ریاست جمهوری ایران می‌افزاید که دیوید کامرون مراتب تسلیت خود را به خاطر انفجار در مقابل سفارت ایران در بیروت ابراز کرده است.

 

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است

مطالب پربازدید

مقاله