رویترز در جدیدترین گزارش خود مدعی شد

امکان بازگشت واردات نفت ایران و روسیه به چین به روند قبلی

ملی مذهبی _ بنا به این گزارش، واشنگتن از اکتبر سال گذشته چندین دور تحریم علیه کشتی‌ها و شرکت‌هایی که با نفت ایران و روسیه تجارت می‌کنند، اعمال کرده است. این تحریم‌ها تجارت با واردکنندگان اصلی مانند چین و هند را مختل کرده بود.
به گزارش رادیو زمانه ؛ داده‌های شرکت LSEG نشان می‌دهد که ۱۱ نفتکش جدید که تحت تحریم‌های آمریکا نیستند، به مسیر تجارت نفت روسیه و چین پیوسته‌اند. از جمله این کشتی‌ها می‌توان به «سرنا» و «ناکسوس» اشاره کرد که پیش‌تر نفت روسیه را به هند حمل می‌کردند.

عرضه نفت ایران بهبود یافته است

داده‌های شرکت Vortexa نشان می‌دهد که واردات نفت ایران به چین در بازه زمانی یکم تا ۲۰ فوریه (۱۳ بهمن تا ۲ اسفند) به ۱,۴ میلیون بشکه در روز بازگشته است. این در حالی است که در ژانویه به حدود کم‌ترین سطح در دو سال اخیر یعنی زیر ۸۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته بود.

براساس این داده‌ها، حجم نفت ایران با مقصد شاندونگ از ۱,۱ میلیون بشکه در روز فراتر رفته و از میانگین سال ۲۰۲۴ بیشتر شده است.

داده‌های شرکت Kpler نیز نشان می‌دهد که ورود نفت خام ایران به چین در فوریه به ۷۷۱ هزار بشکه در روز افزایش یافته است، در حالی که این رقم در ژانویه ۶۹۲ هزار بشکه در روز بود.

تفاوت داده‌های این دو شرکت به‌دلیل استفاده از روش‌های مختلف برای ردیابی ناوگان موسوم به «ناوگان سایه» است.

«لی» از شرکت Vortexa به رویترز گفت که از اواخر ژانویه، حداقل هشت نفتکش بسیار بزرگ که یا اخیراً به ناوگان تاریک اضافه شده‌اند یا از اوایل سال ۲۰۲۴ بلااستفاده مانده بودند، برای تسهیل انتقال نفت از کشتی به کشتی (STS) از مالزی به چین ظاهر شده‌اند.

با این حال، برونز از شرکت انرژی اَسپکتس گفت که انتظار می‌رود فشار بیش‌تر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا بر صادرات نفت ایران سبب کاهش حمل‌ونقل به چین شود و در نهایت طی چند ماه تولید ایران را کاهش دهد.

تحویل نفت روسیه به چین

یک تاجر چینی که با یک تأمین‌کننده روسی همکاری می‌کند و نخواست نامش فاش شود به رویترز گفت: «افزایش نرخ کرایه کشتی‌ها پس از تحریم‌ها، کشتی‌های تمیز را به تجارت نفت روسیه جذب کرده است. مالکان کشتی‌ها برای سودآوری بیشتر، کشتی‌های بیشتری خریداری کرده‌اند.»

به‌گفته تجار، نرخ کرایه کشتی‌ها از شرق دور روسیه به شمال چین در حال حاضر حدود ۴ تا ۴,۵ میلیون دلار است.

«لی» از شرکت Vortexa گفت که این کشتی‌ها باعث شده‌اند بارگیری نفت خام ESPO در فوریه به میانگین سال ۲۰۲۴ یعنی ۹۲۰ هزار بشکه در روز بازگردد، در حالی که این رقم در ژانویه ۸۶۰ هزار بشکه در روز بود.

این افزایش پس از آن رخ داده که تحویل نفت ESPO به چین در فوریه به ۷۸۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته بود. به‌گفته لی، کل واردات نفت روسیه به چین در فوریه کم‌ترین میزان از دسامبر ۲۰۲۲ تاکنون بوده است.

همچنین، انتقال نفت از کشتی به کشتی (STS) در خلیج ناخودکا نزدیک بندر شرق دور روسیه برای نفت خام ساکالین (Sokol) مشاهده شده است. براساس داده‌های تجار و شرکت Kpler، نفتکش بسیار بزرگ «دابان» در اوایل فوریه حدود دو میلیون بشکه نفت را از سه نفتکش کوچک‌تر بارگیری کرد. این کشتی که پیش‌تر برای حمل نفت ایران به چین استفاده می‌شد، آخرین بار در مسیر یانتای دیده شد.

به‌گزارش رویترز، پایانه‌های جدیدی از جمله در دنگیِ شاندونگ و ژوشان در شرق چین برای تسهیل تخلیه نفتکش‌های تحریمی وارد عمل شده‌اند. با این حال، ممکن است روند تخلیه کُند شود، زیرا یکی از این پایانه‌ها که توسط شرکت Wintime Energy در بندر هویژو در جنوب چین کنترل می‌شود، به‌طور موقت پذیرش کشتی‌های تحریمی را متوقف کرده است.

مطالب مرتبط

سومالی به یکی از مراکز اصلی گسترش داعش در آفریقا تبدیل شده است

این گروه از بی‌ثباتی در سومالی برای ایجاد پایگاه‌ها و شبکه‌هایی استفاده می‌کند که جنگجویانی را از اتیوپی، سودان و تانزانیا جذب کرده و در عین حال، نفوذ ایدئولوژیک خود را به زبان‌های مختلفی مانند آمهری و سواحیلی گسترش می‌دهد

سالانه ۸ برابر گنجایش سد کرج از آب‌های زیرزمینی برداشت می‌شود

یک فعال محیط‌زیستی می‌گوید: «تغییر اقلیم نقش کمی در تخریب تالاب‌ها دارد، اما مسئولان هروقت‌ که می‌خواهند پاسخی در خصوص نابه‌سامانی وضعیت تالاب‌ها بدهند، به دستاویز تغییرات اقلیمی چنگ می‌زنند و می‌گویند بارندگی‌ها کم شده، هوا گرم شده، تبخیر افزایش پیدا کرده است

مذاکره زیر سایه تهدید

اگر ایالات متحده واقعاً به دنبال پیشرفتی دیپلماتیک باشد، باید رویکردی واقع‌بینانه در پیش گیرد؛ تمرکز بر راستی‌آزمایی هسته‌ای و صرف‌نظر از مطالبات فراتر از این موضوع می‌تواند گامی مثبت باشد

مطالب پربازدید

مقاله