گزارش تکان دهنده یونیسف از جنگ در لبنان

از زمان آغاز جنگ لبنان هر روز یک کودک کشته شده است

ملی مذهبی _  جنگ در خاورمیانه در حالی ادامه دارد که ارتش اسرائیل حملات خود به لبنان را شدت بخشیده و از ساکنان شهر بعلبک خواسته است این منطقه را تخلیه کنند. امری که فرار ده‌ها هزار نفر را از این شهر به دنبال داشته است.

همزمان نجیب میقاتی، رئیس دولت موقت لبنان، نسبت به برقراری آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله طی روز‌های آینده ابراز امیدواری کرده است.

از سوی دیگر گمانه‌زنی‌ها در خصوص نحوه واکنش ایران به حمله اسرائیل بالا گرفته است. یک سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز گذشته از احتمال انجام عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل سخن گفته است.

صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، می‌گوید جنگ جاری در لبنان زندگی کودکان را متحول کرده و در بسیاری از موارد جراحات جسمی شدید و زخم‌های عمیق عاطفی بجا گذاشته است.

این سازمان در بیانیه خود آورده است: «از چهارم اکتبر سال جاری، روزانه حداقل یک کودک کشته و ۱۰ کودک زخمی‌ شده‌ است. هزاران کودک دیگر که از چندین ماه بمباران‌های مداوم جان سالم به در برده‌اند هرچند آسیبی فیزیکی ندیده‌اند، اما اکنون از خشونت و هرج و مرج اطراف خود به شدت مضطرب هستند.»

این بیانیه اضافه کرده است: «تیم‌های یونیسف با کودکانی ملاقات کرده‌اند که گرفتار ترس شدید و افزایش اضطراب هستند؛ از جمله اضطراب جدایی، ترس از دست دادن، گوشه‌گیری، پرخاشگری و مشکل در تمرکز.»

بر اساس گزارش وزارت بهداشت عمومی لبنان، از اکتبر سال ۲۰۲۳ تاکنون ۱۶۶ کودک کشته و حداقل ۱۱۶۸ کودک مجروح شده‌اند. آماری که به گفته این نهاد روز به روز بیشتر می‌شود.

یونیسف خواهان پایان خشونت‌ها در لبنان شده و گفته است که طرف‌های درگیر باید از هم‌اکنون برای جلوگیری از مجروح یا کشته شدن کودکان در لبنان تلاش کنند.

نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در لبنان: در یک ماه اخیر ۳۰ بار هدف قرار گرفتیم

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله