آژانس انرژی اتمی: غنی‌سازی اورانیوم در ایران ادامه دارد

ادعای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره مسائل کلیدی حل نشده و غنی سازی اورانیوم

ملی مذهبی _ گزارش‌های جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که پنج‌شنبه ۸ شهریور / ۲۹ اوت به دست رویترز رسیده است نشان می‌دهند که دیپلماسی هسته‌ای به دلیل انتخاب ماه گذشته مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران و انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا که در ماه نوامبر برگزار می‌شود، تا حد زیادی متوقف شده است.

در قطعنامه آخرین نشست ۳۵ کشور عضو شورای حکام در ماه ژوئن، که هر سه ماه یکبار برگزار می‌شود، از ایران خواسته شده بود که همکاری خود را با آژانس بهبود بخشد اما گزارش‌های جدید آژانس اتمی نشان می‌دهد این امر رخ نداده است.

در دو گزارش محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که روز پنج‌شنبه به کشورهای عضو ارسال شده، آمده است که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ابراز امیدواری کرده است که با سفر زودهنگام او به ایران، گفت‌وگوی سازنده با پزشکیان برای دستیابی هر چه سریعتر به نتایج ملموس، دنبال شود.

این گزارش‌ها نشان می‌دهد که در سه ماهه گذشته هیچ پیشرفتی در چندین موضوع که روابط بین آژانس و تهران را مدت طولانی تیره کرده، حاصل نشده است. از جمله ممانعت ایران از حضور بازرسان متخصص آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این کشور و همچنین ناتوانی ایران در توضیح آثار اورانیوم در سایت‌های اعلام‌نشده.

براساس این گزارش‌ها، جمهوری اسلامی همچنین آبشارها یا خوشه‌هایی از سانتریفیوژها (دستگاه‌هایی که اورانیوم را تصفیه می‌کنند) را در سایت‌های اصلی غنی‌سازی خود در نطنز و فردو اضافه کرده است.

هشت آبشار دیگر از سانتریفیوژ‌های پیشرفته IR-6 را در فردو نصب کرده است. بدین ترتیب، شمار آبشار‌های این نوع سانتریفیوژ در فردو به ۱۰ عدد افزایش یافت. اگر چه این آبشارهای جدید هنوز به مرحله غنی‌سازی گاز هگزافلورايد اورانیوم (UF6) نرسیده‌اند و فعالیت خود را آغاز نکرده‌اند.

یکی از گزارش‌ها می‌گوید که ذخیره اورانیوم ایران به شکل UF6 با غنای ۶۰ درصد حدود ۲۲,۶ کیلوگرم افزایش یافته و به ۱۶۴,۷ کیلوگرم رسیده است.

اورانیوم غنی‌شده با ۶۰ درصد خلوص در چند مرحله می‌تواند به اورانیوم با خلوص ۹۰ درصدی تبدیل شود. اورانیوم با خلوص ۹۰ درصد را در تولید سلاح هسته‌ای به‌کار می‌برند.

از نظر تئوری، در صورتی که فقط ۴۲ کیلوگرم از ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۶۰ درصدی ایران تا سطح تسلیحاتی ۹۰ درصد غنی‌سازی شود، برای ساخت سلاح هسته‌ای کافی است.

بدین ترتیب ایران اکنون به اندازه کافی اورانیوم غنی‌شده دارد که اگر آن را تا ۲۰ درصد بیشتر غنی کند برای ساخت شش بمب هسته‌ای کافی است.

پیش از این در تیرماه گذشته سه مقام آمریکایی و اسرائیلی به وب‌سایت خبری آکسیوس گفته‌ بودند که دولت جو بایدن ماه گذشته میلادی به جمهوری اسلامی ایران هشدار خصوصی داده‌ و در آن نگرانی‌های جدی خود را درباره توسعه برنامه هسته‌ای ایران که می‌تواند به تولید سلاح هسته‌ای منجر شود، ابراز کرده است.

مقام‌های آمریکایی گفته بودند ایرانی‌ها توضیحاتی درباره فعالیت‌های هسته‌ای خود داده و تأکید کرده‌اند که هیچ تغییری در سیاست‌های آن‌ها رخ نداده و آن‌ها روی سلاح هسته‌ای کار نمی‌کنند.

آگهی

جمهوری اسلامی ایران بارها انکار کرده است که خواهان دستیابی به سلاح هسته‌ای است.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله