قتل داریوش مهرجویی و وحیده محمدی‌فر

ابهامات و پیچیدگی‌های قتل داریوش مهرجویی و همسرش؛ شمار بازداشتی‌ها به ۷ نفر رسید

ملی مذهبی _ با گذشت بیش از یک روز از زمان قتل فجیع داریوش مهرجویی، کارگردان برجسته سینمای ایران و همسرش وحیده محمدی‌فر هنوز سرنخی مشخصی از این پرونده منتشر نشده است.

در حالی‌ که جامعه هنری و سینمایی ایران در شوک قتل داریوش مهرجویی و همسرش به سر می‌برد مقام‌های انتظامی و قضایی از ادامه تحقیقات و همچنین دستگیری چندین مظنون این پرونده خبر داده‌اند. 

غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئيس قوه قضائيه روز دوشنبه در سخنانی به موضوع قتل مهرجویی اشاره و تاکید کرد که این پرونده باید «به سرعت پیگیری شود و مورد رسیدگی قرار گیرد.» آقای اژه‌ای در این خصوص گفت: «از همان ابتدای امر، مسئولان قضایی مربوطه به موضوع ورود کرده و من نیز شخصا پیگیری و تاکید کردم که با بهره‌گیری از کلیه امکانات، هر چه سریع‌تر قاتل یا قاتلین شناسایی شوند و پرونده آنها با سرعت و دقت رسیدگی و منتهی به صدور حکم شود.» 

در همین حال خانه سینما و همچنین کانون کارگردانان سینمای ایران در بیانیه‌های جداگانه‌ای اعلام کردند به نشانه احترام، سه روز عزای عمومی برای قتل داریوش مهرجویی اعلام می‌کنند. رسول صدرعاملی، کارگردان در جلسه ای در خانه سینما با اشاره به قتل آقای مهرجویی گفت که همزمان با مراسم تشییع برای یک روز تمام پروژه‌های سینمایی در سراسر کشور تعطیل شوند.
همچنین کانون کارگردانان سینمای ایران هم در بیانیه‌ای با اشاره به اینکه در کنار خانه سینما، در واکنش به این «جنایت هولناک» سه روز عزای عمومی اعلام می‌کند، ابراز امیدواری کرده «هرچه زودتر ابعاد این جنایت فجیع روشن شود تا در فضای بسته فرهنگی موجود معانی دیگری از آن استنباط نشود.»

اشاره کانون کارگردانان سینمای ایران احتمالا به اظهار نظرهایی است که از تشابه این قتل با ماجرای قتل‌های زنجیره‌ای دهه هفتاد خورشیدی سخن گفته بودند. عمادالدین باقی، حقوقدان و فعال سیاسی اصلاح‌طلب روز گذشته در حساب توییتری خود در این خصوص نوشته بود: «قتل هولناک داریوش مهرجویی فیلمساز برجسته ایران وهمسرش دقیقا به
آقای باقی که خود به دلیل پیگیری‌هایش در پرونده قتل‌های زنجیره‌ای به زندان افتاده بود در ادامه نوشته است: «با تداعی قتل دو داریوش وهمسران شان به یک شیوه، در پی القای چه پیامی هستند؟ شتابزدگی درقضاوت میتواند اهداف شوم قاتلان را محقق کند.» 

آقای باقی در ادامه در توییت دیگری به دستگاه‌های مسئول توصیه کرده بود که برای جلوگیری از «پیچیده‌ و شبهه‌ناک شدن» این پرونده، زمینه را برای تحقیقات با مشارکت افراد و نهادهای مورد اعتماد جامعه بگشاید. 

پرونده قتل‌های زنجیره‌ای به مجموعه کشتارهایی اطلاق می‌شود که در دهه هفتاد از سوی دستگاه‌های امنیتی ایران اجرایی و گروهی از روشنفکران، فعالین مدنی و نویسندگان به روش‌های مختلفی کشته شدند. مجمعه قتل‌های پاییز و زمستان سال ۱۳۷۷ که به کشته شدن داریوش فروهر و همسرش پروانه اسکندری، جعفر پوینده و محمد مختاری باعث شد تا جنجال گسترده‌ای پیرامون این جنایت‌ها شکل گیرد و در نهایت کار به اظهار نظر مقام‌های ارشد کشور هم کشیده شد. 
هم چنین سعید منتظرالمهدی، سخنگوی پلیس جمهوری اسلامی از افزایش شمار بازداشت‌شدگان پرونده قتل مشکوک داریوش مهرجویی و وحیده محمدی‌فر به ۷ نفر خبر داده است.

منتظرالمهدی، روز دوشنبه ۲۴ مهر به رسانه‌های ایران گفت که این افراد در جریان «اقدامات و ارتباطات فنی در سه حوزه اطلاعاتی، آزمایشگاهی و میدانی» شناسایی و تا شامگاه یکشنبه دستگیر شده‌اند.

سخنگوی پلیس جمهوری اسلامی با ادعای اینکه تحقیقات پرونده قتل این دو هنرمند «به صورت جدی» در حال انجام است، گفت: «شواهد و قرائن حکایت از اخبار امیدوارکننده در قطعیت در کشف جرم را دارد.»

بامداد یکشنبه بیست و سوم مهرماه رسانه‌های داخلی از قتل داریوش مهرجویی ۸۴ ساله و همسرش وحیده محمدی‌فر ۵۴ ساله در ویلای شخصی آنها در منطقه زیبا دشت شهرستان فردیس از توابع استان البرز در نزدیکی پایتخت ایران خبر دادند.

پرونده قتل داریوش مهرجویی و همسرش با ابهامات بسیاری در جزییات و انگیزه‌ها روبروست و بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی آن را مشابه «قتل‌های زنجیره‌ای» دانسته‌اند. 

ابراهیم رئیسی، رییس دولت جمهوری اسلامی، به نهاد‌های امنیتی و انتظامی دستور داد پرونده قتل مشکوک داریوش مهرجویی، کارگردان برجسته ایرانی و همسرش، وحیده محمدی‌فر در اسرع وقت بررسی شود.

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی امروز گفت رئیسی خواسته این پرونده «با جدیت و سرعت مضاعف» مورد بررسی قرار گیرد و نتایج تحقیقات به مردم اطلاع‌رسانی شود.

غلامحسین محسنی اژه‌ای،‌ رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی هم امروز در نشست شورای عالی آن قوه در مورد قتل داریوش مهرجویی و همسرش گفت: «از همان ابتدای امر، مسئولان قضایی مربوطه به موضوع ورود کرده و من نیز شخصاً پیگیری و تاکید کردم که با بهره‌گیری از کلیه امکانات، هر چه سریع‌تر قاتل یا قاتلین شناسایی شوند.»

به گزارش میزان،‌ خبرگزاری قوه قضاییه، اژه‌ای گفته که این قبیل موضوعات چنانچه با سرعت و دقت در رسیدگی همراه باشد «موجب تزریق احساس امنیت هر چه بیشتر» به مردم و شهروندان می‌شود.

امروز همچنین دادستانی تهران مدیران مسئول دو روزنامه فراز و اعتماد را به دلیل نحوه گزارش قتل داریوش مهرجویی و وحیده محمدی‌فر احضار کرده و به آن‌ها تذکر داده است.

مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدی‌فر چهارشنبه ۲۶ مهر ماه برگزار می‌شود.

سخنگوی خانه سینما با اعلام این خبر به ایسنا گفته که این مراسم از ساعت ۱۰ صبح در پهنه رودکی تالار وحدت با سخنرانی هنرمندان برگزار می‌شود و در ادامه پیکر داریوش مهرجویی و همسرش به قطعه هنرمندان بهشت زهرا بدرقه می‌شود.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله