ملی مذهبی _ خبرگزاری منسوب به قوهقضاییه جمهوری اسلامی خبر داده که برای عوامل تهیه کلیپی با عنوان «کنسرت فرضی» در یک کاروانسرا که فیلم آن در فضای مجازی منتشر شده است، پرونده قضایی تشکیل شد. روز گذشته «پرستو احمدی»، خواننده و موزیسین که پیشتر بازخوانی قطعه «از خون جوانان وطن» او مورد توجه کاربران شبکههای اجتماعی قرار گرفته بود، در پخش زنده کانال یوتیوب خود یک کنسرت مجازی ترتیب داد.
او این برنامه لایو را که با همراهی گروه کوچکی از نوازندگان برگزار شده، «کنسرت فرضی» نامید. روی کاور این اجرای زنده در کانال یوتیوب نوشته بود: «من “پرستو” دختری که میخواهم برای مردمی که دوستشان دارم بخوانم. این حقی است که نمیتوانستم از آن چشم بپوشم؛ خواندن برای خاکی که عاشقانه دوستش دارم. اینجا در این نقطه از ایران عزیزمان، در این تکهای که تاریخ و اسطورههای ما به هم پیوند میخورند، صدای من را در این کنسرت فرضی بشنوید و خیال کنید این وطن زیبا را …»
حالا قوهقضاییه جمهوری اسلامی به نوشته خبرگزاری میزان اعلام کرده که این کنسرت «غیرقانونی هیچ مجوز قانونی نداشته و موازین قانونی و فرهنگی کشور نیز در آن رعایت نشده است، با ورود دستگاه قضایی ضمن برخورد مقتضی، علیه خواننده و عوامل تولید آن پرونده قضایی تشکیل شده است.»
پرستو احمدی، خواننده موسیقی پاپ و راک در ایران چهارشنبه ۲۱ آذر، بههمراه گروه موسیقی خود شامل احسان بیرقدار، سهیل فقیه نصیری، امین طاهری و امیر علی پیرنیا در یکی از کاروانسراهای قدیمی ایران برای نخستین بار بدون حجاب اجباری کنسرتی بهشکل زنده از طریق کانال یوتیوب پخش کرد.
این کنسرت با عنوان «کنسرت کاروانسرا» در یوتیوب به فاصله چند ساعت بیش از ۱۰۰ هزار بیننده داشت و در شبکههای اجتماعی نیز فرازهایی از آن به شکل گستردهای پخش شد و مورد استقبال کمسابقه قرار گرفت.
پرستو احمدی درباره کنسرت خود در کانال یوتیوب نوشته است: «من، پرستو؛ دختری که میخواهم برای مردمی که دوستشان دارم بخوانم. این حقی است که نمیتوانستم از آن چشم بپوشم؛ خواندن برای خاکی که عاشقانه دوستش دارم. اینجا، در این نقطه از ایران عزیزمان، در این تکهای که تاریخ و اسطورههای ما به هم پیوند میخورند، صدای من را در این کنسرت فرضی بشنوید و خیال کنید، این وطن زیبا را…»
او در این کنسرت ترانههایی با اشعار مهدی اخوان ثالث، هوشنگ ابتهاج، ابوالقاسم لاهوتی و حیدر رقابی و چند ترانه فلوکلور و قدیمی اجرا کرد. این ترانهها با آهنگسازی و تنظیم جدید سهیل فقیه نصیری و احسان بیرقدار اجرا شد.
پرستو احمدی که در دوران جنبش «زن، زندگی، آزادی» ترانه «از خون جوانان وطن» را اجرا کرده و از سوی نهادهای امنیتی احضار شده بود، در پایان این کنسرت بار دیگر همین ترانه را با تنظیم جدید اجرا کرد.
در جنبش اعتراضی سال ۱۴۰۱ خوانندگان دیگری از جمله توماج صالحی، شروین حاجیپور و سامان یاسین (صیدی) ترانههایی در حمایت از این جنبش اجرا کرده و تحت پیگرد قضائی قرار گرفته بودند. با این حال بیشتر این خوانندگان مرد بودند.
کنسرت بدون حجاب اجباری پرستو احمدی در ایران مرحله تازهای از مبارزه فرهنگی علیه مظاهر و سبک زندگی تحمیلشده توسط حکومت اسلامی گشود.
اکنون دیگر میتوان تأکید کرد که هنرمندان ایرانی، بهویژه هنرمندان زن، در تقریباً تمامی عرصههای هنریِ این کارزار فعالانه شرکت دارند و در تغییر معیارهای حاکم بر جامعه نقش ایفا میکنند.
ظهور سینمای زیرزمینی در ایران و بیاعتنایی به سانسور حاکم بر سینمای رسمی یکی از این جلوههای جدید در کارزار فرهنگی هنرمندان ایرانی در سالهای اخیر است.
کنسرت بدون حجاب اجباریِ پرستو احمدی در حالی برگزار شد که مجلس شورای اسلامی بهتازگی لایحه ارتجاعی «حجاب و عفاف» را تصویب و آن را به قانون تبدیل کرد. با این حال اجرای این قانون به دلیل مخالفتها با آن و فشار اجتماعی علیه آن، معلق مانده است.