دور تازه اعتراضات پرستاران از شهر یزد آغاز شد

شروع دور تازه اعتراضات پرستاران و کادر درمان در آستانه روز پرستار

ملی مذهبی _ دور تازه اعتراضات صنفی پرستاران روز جاری با تجمع پرستاران در چند بیمارستان شهر یزد آغاز شد. شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران، از ادامه اعتراض گسترده در مراکز درمانی شهرهای مختلف خبر داد. بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، روز ۱۲آبان ۱۴۰۳پرستاران ‌در شهرهای یزد، فسا در استان فارس، پرسنل اورژانس ۱۱۵ مشهد اعتراضات خود را ادامه داده‌اند.

پرستاران معترض با اعلام اینکه از امروز تا ۱۷آبان که روز پرستار است، اعتصاب می‌کنیم تا به مطالبات ما رسیدگی شود. در تجمعات امروز، پرستاران با سردادن شعار و در دست داشتن پلاکاردهایی از جمله: «برای تغییر فردا، امروز متحد شویم!»، «جنگ افروزی کافیه، سفره ما خالیه»، «یه اختلاس کم بشه حق ما داده میشه»، «تنهاترین دسته‌ایم از وعده‌ها خسته‌ایم»، «حق‌مونو نگیریم شیفتامونو نمیریم»، «وعده زیاد شنیدیم ،جوابی هم ندیدیم»،  «ما که نماد صبریم، صبرمون به سر رسیده!»،«حذف اضافه‌کار اجباری و تصحیح حق‌الزحمه‌ مربوط به اضافه‌کاری»، «پرستار داد بزن حقتو فریاد بزن»، «پرستار می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد»، «با کرونا جنگیدیم، حمایتی ندیدیم»، «اتحاد و اعتراض سراسری رمز پیروزی ماست!» مطالبات خود را فریاد زدند.

شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران روز جاری با اعلام اینکه “جلسه شورای عالی بیمه در هفته گذشته برگزار شده” نوشت: «تعرفه‌های پرستاری در این جلسه هم مورد بررسی قرار نگرفته است.»

عدم توجه به  تعرفه های پرستاری در جلسه شورای عالی بیمه

رئیس‌کل سازمان نظام‌ پرستاری هم در این زمینه گفته است:«کلیات بسته پیشنهادی تعرفه‌های پرستاری سازمان نظام پرستاری را در نامه‌ای به وزارت بهداشت اعلام کرده‌ایم. همچنین جزییات بسته پیشنهادی را در جلسات کارشناسی که داشته‌ایم طرح کرده‌ایم. اما به‌نظر می‌رسد که جزییات بسته پیشنهادی سازمان نظام پرستاری در شورای عالی بیمه مطرح نشده است.»

او با بیان اینکه درخواست‌های سازمان نظام پرستاری را در نامه‌ای خطاب به وزیر بهداشت اعلام کرده‌ایم، افزود: «افزایش تعداد بسته‌های خدمات پرستاری»، «افزایش ارزش نسبی خدمات برخی بخش‌ها» و «افزایش ضریب ریالی تعرفه پرستاری به صورت واقعی» جزو خواسته‌های سازمان نظام پرستاری است. مطالبی درباره کلیات تعرفه‌های پرستاری سال آینده مبنی بر افزایش تعرفه‌های پرستاری برمبنای نرخ تورم در برخی رسانه‌ها منتشر شده، در حالی که سازمان نظام پرستاری معتقد است ارزش ریالی خدمات پرستاری می‌بایست به صورت واقعی افزایش یابد.»

شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران روز جاری برخی از پاسخ‌های پرستاران به ادعای وزیر بهداشت در باره انعقاد تفاهم نامه بین وزارت بهداشت و سازمان برنامه بودجه برای پرداخت مطالبات پرستاران را هم منتشر کرده و می‌نویسد: «همان هزار میلیارد تومان‌ها و بودجه‌هایی که یک ماهه دارند می‌گویند به دانشگاه‌ها داده‌ایم؛ هنوز به حساب ما نیامده است. تازه خبردار شدیم بودجه را برده‌اند در مقاوم سازی بیمارستان خرج کرده‌اند.»

پرستار دیگری به شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران گفته است: «رییس بیمارستان ما در قم می‌گوید: می‌خواهند تعرفه را هم حذف کنند. دو ریال اضافه کار را بالا می‌برند ولی، از آن طرف از حقوق‌ و مزایای‌مان کسر می‌کنند. این مدیر هفته اول شهریور آمد سر کار و گفت: تا سه هفته آینده همه معوقات پرستاران را می‌دهیم، الان بعد از دو ماه تازه می‌خواهد تفاهم نامه امضا کنه برای پرداخت!»

شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران پیشتر و همزمان با ادامه اعتصاب و اعتراض پرستاران روز سه‌شنبه۳۰مرداد۱۴۰۳ از تشکیل جلسه شورای عالی امنیت ملی برای بررسی این اعتراضات خبر داده بود. در آن جلسه به ‌وزارت بهداشت ماموریت داده شده بود تا ظرف مدت سه روز، مشکلات جامعه پرستاری را جمع‌بندی کرده و ارائه دهد. اما «محمد شریفی مقدم» در گفت‌وگو با وبسایت «خانه پرستار»، با اعلام اینکه «ما می‌گوییم وزارت بهداشت خودش بخشی از مشکل است. خودش مسبب مشکلات است»، به این جلسه واکنش نشان داده و گفته است: «پرستاران معترض که وسط میدان هستند، از تشکل‌های پرستاری عبور کرده‌اند. آن‌ها حرف ما یا نظام پرستاری یا معاونت پرستاری وزارت بهداشت را گوش نمی‌کنند. گروهی که خودشان بخشی از مشکل هستند، نمی‌توانند مطالبات پرستاران را در شورای عالی امنیت ملی نمایندگی کنند.»

او ضمن تشکر از شورای عالی امنیت ملی، از آن‌ها خواسته بود: «مشکلات پرستاری را از بدنه پرستاران بپرسند، نه از کسانی که خودشان بخشی از مشکل پرستاران هستند.» از نتایج احتمالی پیگیری مطالبات پرستاران پس از این جلسه تا لحظه تنظیم این خبر اطلاعی منتشر نشده است.

موج مهاجرت پرستاران به آلمان و بسته شدن سفارت و کنسولگری

«علی جعفریان» ، مسوول کمیته وزارت بهداشت در شورای راهبری پیشتر گفته بود: «در بیمارستان‌هایی که چندان هم بزرگ نیستند، در چند سال گذشته ۳۰ نفر از اعضای هیات‌علمی‌شان مهاجرت کرده‌اند. بسیاری از پزشکان در همان دوره عمومی از کشور خارج می‌شوند. مساله این نیست که دانشجو به تعداد کافی تربیت نمی‌شود، بلکه شرایطی برای ماندن آن‌ها وجود ندارد. مهم‌ترین دلیل آن هم نداشتن امید است؛ امید به آینده.»

او در ادامه با اعلام این که مهاجرت تنها محدود به پزشکان نیست، می‌گوید: «کادر درمان هم با چالش نیرو مواجه است. آمار مهاجرت پرستاران هم در سال‌های اخیر بالا رفته است.»

مسوولان سازمان نظام پرستاری اعلام کرده‌اند که هر سال حدود سه‌ هزار پرستار برای مهاجرت از کشور از این سازمان گواهی گوداستندینگ می‌گیرند، درحالی‌که تعداد کل دانشجویان این رشته حدود ۱۰ هزار نفر است و به گفته نایب‌رییس شورای عالی این سازمان، «مهاجرت این نیروها به مرحله بحرانی رسیده است. ما با موج مهاجرت پرستاران به کشور آلمان مواجه هستیم، پرستاران یکی در میان، آلمانی یاد می‌گیرند تا بتوانند از کشور خارج شوند. آن‌ها با یک مدرک زبان آلمانی می‌توانند از کشور خارج شوند. در دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیمارستان‌های جدیدی ساخته شده که خیلی از بخش‌های آن به‌دلیل نبود نیروی پرستار، فعال نشده است. یک‌ سال است در انتظار جذب نیرو برای بخش جراحی عروق بیمارستان امام خمینی هستیم. دانشگاه علوم پزشکی تلاش می‌کند، اما متقاضی ندارد. بحران نیرو در نظام سلامت به موضوع امید گره خورده است.»

۳۱ مرداد ۱۴۰۳ حمله ماموران نیروی انتظامی به موسسه آموزش زبان آلمانی «گوته» و پلمب آن، به رسانه‌ها راه یافت و موجی از نگرانی درباره روند مهاجرت از ایران را موجب شد.

یکی از مدرسان این موسسه به «ایران‌وایر» گفته بود: «بیشترین پرسش مطرح شده از سوی زبان‌آموزان از ما، درباره برگزاری آزمون و چگونگی صدور مدرک برای مهاجرت است.» این اقدام جمهوری اسلامی در مقابل توقیف مرکز اسلامی هامبورگ توصیف شده، اما باز هم عده‌ای از متقاضیان مهاجرت، از بالا گرفتن تنش میان جمهوری اسلامی و دولت آلمان نگرانند، چراکه بیم آن می‌رفت هم‌چون دفعات پیشین، فعالیت دیپلمات‌ها و سفارت‌خانه‌های دو کشور نیز تحت‌تاثیر قرار بگیرد. دولت آلمان سرانجام و در واکنش به اعدام جمشید شارمهد، شهروند دوتابعیتی ایرانی-آلمانی تمام دفاتر و کنسولگری‌های ایران در این کشور را تعطیل کرد، پیش از آن هم سفیر این کشور را از ایران فراخوانده بود.

مطالب مرتبط

ترکیه طی سال‌های اخیر کمک شایانی به دور زدن تحریم‌ها کرده بود

با سقوط رژیم بشار اسد، روابط ایران و ترکیه در مسیر تازه‌ای از تنش‌های سیاسی و اقتصادی قرار گرفته است. این تغییر توازن قوا در منطقه، منافع دو کشور در سوریه و فراتر از آن را نیز متأثر کرده است.

قوه قضائیه ایران: غیرقانونی و غیرشرعی است

ایرج جنتی عطایی شاعر و ترانه‌سرا در واکنش متن یکی از ترانه‌های خود را روی تصویری از «کنسرت فرضی» در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد و نوشت: «صدای تو بیداری ریشه آواز سبز برگه، صدای تو پر وسوسه مثل شبخونی تگرگه، صدای تو آهنگ شکستن بغض یه دنیا حرفه، تصویری از آواز صریح قندیل نور و برفه»

مطالب پربازدید

مقاله