قطعنامه‌های مجمع عمومی سازمان ملل متحد الزام‌آور نیستند

رای مجمع عمومی به پایان اشغال سرزمین‌های فلسطینی؛ اسرائیل قطعنامه سازمان ملل را گستاخانه خواند

ملی مذهبی _مجمع عمومی سازمان ملل روز چهارشنبه با تصویب قطعنامه‌ای خواستار پایان اشغال سرزمین‌های فلسطینی توسط اسرائیل ظرف مهلتی حداکثر ۱۲ ماهه شد. اعضای مجمع عمومی ساازمان ملل در این قطعنامه غیرالزام‌آور که تل‌آویو آنرا «گستاخانه» خوانده همچنین خواهان اعمال تحریم‌هایی علیه اسرائیل شده‌اند.

قطعنامه‌ای که پیش‌نویس آن از روز سه شنبه توسط نمایندگان ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل مورد بحث و بررسی قرار گرفته بود با ۱۲۴ رای موافق در برابر ۱۴ رای مخالف و ۴۳ رای ممتنع به تصویب رسید.

اسرائیل، ایالات متحده، مجارستان، جمهوری چک و آرژانتین از جمله کشورهایی بودند که در رای‌گیری مجمع عمومی سازمان ملل متحد با این قطعنامه مخالفت کردند.

این قطعنامه که منطبق و همسو با نظر دیوان بین‌المللی دادگستری است از اسرائیل می‌خواهد تا ظرف مهلت حداکثر ۱۲ ماه «به حضور غیرقانونی خود در سرزمین‌های فلسطین پایان دهد.»

دیوان بین‌المللی دادگستری در ماه ژوئیه در پاسخ به درخواست مجمع عمومی سازمان ملل متحد نظر مشورتی خود را درباره اشغالگری اسرائیل در سرزمین‌های فلسطینی از سال ۱۹۶۷به این سو اعلام کرده و ضمن «غیرقانونی» خواندن این حضور خواستار خروج فوری اسرائیل از این اراضی «در اسرع وقت» شده بود.

هیات فلسطینی مستقر در سازمان ملل با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از تصویب این قطعنامه استقبال کرد و آنرا «تاریخی» خواند.

گروه حماس نیز آن را یک «پیروزی» خواند و از «همبستگی با مبارزات مردم فلسطین» تقدیر کرد.

اگر چه قطعنامه‌های مجمع عمومی سازمان ملل متحد الزام‌آور نیستند اما اسرائیل از تصویب این قطعنامه به خشم آمده و آنرا به عنوان اقدامی «گستاخانه و شرم‌آور» محکوم کرد.

سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل در واکنشی تند به تصویب این قطعنامه گفت: «تئاتر سیاسی که مجمع عمومی نام گرفته، امروز تصمیمی جانبدارانه و مغرضانه اتخاد کرد که با واقعیت ارتباطی ندارد، مشوق تروریسم است و به فرصت‌های صلح آسیب می‌رساند. این همان چیزی است که در سیاست بین‌الملل، به گستاخی شباهت دارد.»

دنی دانون، سفیر اسرائیل در سازمان ملل نیز روز سه شنبه قطعنامه به رای گذاشته شده در مجمع عمومی را «سیرکی فلسطینی» خوانده بود که در آن «شرارت مشروع است، جنگ صلح است، قتل و کشتار موجه است و تروریسم مورد تشویق قرار می گیرد.»

این قطعنامه جدا از تاکید بر لزوم پایان فوری اشغالگری اسرائیل در سرزمین‌های فلسطینی، خواستار توقف شهرک سازی‌های جدید، بازگرداندن زمین‌ها و املاک غصب شده و فراهم شدن امکان بازگشت آوارگان فلسطینی است.

مطالب مرتبط

مصرف غذاهای سالم، توسط بخش قابل توجهی از مردم کاهش یافت

افزایش ۱۰درصدی نرخ فقر در ایران نسبت به دهه ۹۰، تاییدی مضاعف بر این واقعیت که افزایش ۱۰ واحد درصدی نرخ فقر در ایران به معنای اضافه شدن ۸ میلیون شهروند به تعداد فقرا است و این یعنی بعد از سال ۱۳۹۶، حدود ۵۰ درصد نسبت به گذشته به جمعیت فقرای کشور اضافه شد

اسرائیل در ماه اکتبر به شدت کمک‌رسانی به غزه را محدود کرد

برمبنای گزارش رئیس یونیسف تنها در جبالیا، حملات اسرائیل در ۴۸ ساعت گذشته جان ۵۰ کودک را گرفته است. مقام‌های پزشکی در غزه نیز می‌گویند برخلاف توافق‌های قبلی یک پهپاد، کلینیک محل واکسیناسیون فلج اطفال را در غزه تنها چند دقیقه پس از خروج هیأت سازمان ملل، مورد هدف قرار داده است.

بعد از ماه‌ها و ۷۰ مورد مرگ، سرانجام دستور پیگیری محلول‌های آلوده دیالیز صفاقی صادر شد

تاکنون ۷۰ بیمار نیازمند به دیالیز با محلول آلوده به آلومینیوم جانشان را از دست داده‌اند. شرکت دارویی ثامن متعلق به آستان قدس رضوی پاسخگو نیست. آلودگی‌ها از دی‌‌ گذشته تا اردیبهشت‌ امسال ادامه داشته است.

مطالب پربازدید

مقاله