ملی مذهبی _ سودابه بلالی، مادر سروناز احمدی اعلام کرد حال این مترجم، مددکار اجتماعی و فعال حقوق کودکان که بیش از ۱۶ ماه است در زندان در حبس است بسیار نامساعد است و بهدلیل اعتصاب دارو وخیمتر شده است. سروناز احمدی از ۱۷ شهریور تاکنون «در اعتراض به نحوه رسیدگی پزشکی و ممانعت از مرخصی درمانی، دست به اعتصاب دارو زده و مصرف داروهای ضروری را متوقف کرده است».
سودابه بلالی یکشنبه اول مهر در حساب اینستاگرام خود درباره وضعیت سروناز احمدی نوشت: «۲۳ مرداد پزشک وضعیت سروناز را اضطراری دانست و ما درخواست مرخصی اضطراری درمانی کردیم. حدود یک ماه و دو هفته گذشته است. از سوم خرداد سروناز یکسوم حبسش را گذرانده و از نظر قانونی امکان آمدن به مرخصی را دارد. حدود چهار ماه گذشته [است]. سروناز از ۱۷ شهریور در اعتصاب داروست.
داروهای صرع و اعصاب (مربوط به اضطراب) را مصرف نمیکند. دو هفته گذشته. با قطع داروها اسپاسمهای عضلانی عصبی موضعی دارد، سردردهای مداوم، بیخوابی و… شش روز پیش دوباره دچار حمله شد اما چون در اعتصاب است آرامبخش هم دریافت نمیکند.» مادر سروناز احمدی تأکید کرد که بهرغم پیگیری خانواده مقامهای قضایی همچنان اجازه مرخصی به او نداده اند: «ما مدام از مراجع قانونی پیگیر و نگران هستیم و بیش از این از دستمان بر نمیآید… گویا در حالت عادی روند درخواست مرخصی همینقدر طولانیست. برای چندین نامه باید منتظر جواب ماند. همچنان امیدواریم این روند با توجه به وضعیت اضطراری سروناز تسریع شود.»
به گفته او تاریخ جدیدی که برای پیگیری وضعیت سروناز احمدی اعلام شده ۱۱ روز دیگر است. هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران پیشتر به نقل از یک منبع آگاه نوشته بود: «سروناز احمدی وقتی که دچار پانیک اتک میشود، بدنش قفل میشود. او که از ۱۷ شهریور، دست به اعتصاب دارو زده، چندین بار این حملات به او دست داده و همبندیهایش او را به بهداری زندان بردند که آنجا تنها به تزریق آمپول عضلانی اکتفا کردند. امکان تکرار این حملات وج د دارد و برای او خطرناک است».
این منبع افزوده بود: «سروناز در صورت موافقت با آزادی مشروط و یا اعزام به مرخصی درمانی به اعتصاب خود پایان خواهد داد.» ماموران امنیتی آبان ۱۴۰۱ سروناز احمدی را به همراه همسرش، کامیار فکور بازداشت کردند. دادگاه انقلاب احمدی را به سه سال و شش ماه حبس محکوم کرد. ۱۶ ماه از این محکومیت طی شده است و بر اساس قوانین جزائی در ایران، زندانیان پس از یک سوم دوره محکومیت میتوانند به صورت مشروط آزاد شوند.
براساس اطلاعات رسیده شامگاه شنبه یکم مهر۱۴۰۲، «سروناز احمدی»، فعال حقوق کودکان محبوس در بند زنان زندان اوین، دچار حمله عصبی شدید شده، اما برای زمانی طولانی از اعزام به بهداری او جلوگیری به عمل آمده است.
براساس این گزارشها، سروناز احمدی بعد از اینکه حمله شدید عصبی به او دست داده حالت نیمههوشیار داشته، اما علیرغم این وضعیت از ساعت ۷ تا ۹ شب از اعزام او به بهداری زندان جلوگیری شده است.
در نهایت بعد از تلف شدن زمان زیاد و نگرانی شدید همبندیان سروناز احمدی، او به بهداری منتقل شده و با گرفتن سرم و تزریق داروهای آرامبخش، به بند زنان بازگردانده شده است.
طبق اطلاعات دریافتی، سروناز احمدی در چهار هفته گذشته تنها توانسته سه تماس کوتاه ۵ دقیقهای با همسرش «کامیار فکور»، فعال کارگری تبعید شده به زندان قزلحصار داشته باشد.
مقامات زندان ازجمله «محمدی و فرزادی»، مسوولان حفاظت زندان اوین، مدام سروناز احمدی را با «تشدید شرایط بد برای کامیار فکور» تهدید میکنند.
این تهدیدها در حالی صورت گرفته که کامیار فکور و سایر زندانیان سیاسی تبعید شده به قزلحصار به بند زندانیان مواد مخدر منتقل شدهاند.
به گزارش هرانا، این افراد روز چهارشنبه به دستور اشکان کمالی، رئیس زندان قزلحصار، به بهانه حل مشکلات آنها از بند امن واحد ۳ زندان خارج شدند. این زندانیان همراه با توهین زندانبانان به سالن دارالقرآن واحد ۴ این زندان که محل نگهداری زندانیان جرائم مرتبط با مواد مخدر است، منتقل شدهاند. آنها در زمان انتقال از بردن وسایل شخصی ازجمله لباسها و دیگر امکانات خود محروم ماندند.
لقمان امینپور، سعید ماسوری، افشین بایمانی، سپهر امام جمعه، زرتشت احمدی راغب، محمد شافعی، سامان صیدی (یاسین)، حمزه سواری، کامیار فکور، احمدرضا حائری، رضا سلمانزاده، جعفر ابراهیمی و مسعود رضا ابراهیمینژاد، زندانیان سیاسی، روز چهارشنبه ۲۹ شهریورماه، به واحد ۴ این زندان که محل نگهداری زندانیان جرائم مرتبط با مواد مخدر است، منتقل شدند. این افراد از آن روز تاکنون، به دستور رئیس زندان مذکور، اجازه برقراری تماس تلفنی با خانواده و بستگان خود را ندارند.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران این اقدام را بر خلاف «اصل تفکیک جرائم» عنوان کرده و به نقل از یک منبع مطلع نوشته است که سعید ماسوری، افشین بایمانی، حمزه سواری، لقمان امین پور، سامان یاسین (صیدی)، محمد شافعی و مطلب احمدیان، در تاریخ یازدهم مردادماه، از زندان رجایی شهر کرج به بند هشت زندان اوین منتقل شدند. آنها در زمان انتقال از بردن وسایل شخصی ازجمله لباسها و داروهای خود محروم ماندند.
سروناز احمدی، مترجم و فعال حقوق کارگران و کودکان، براساس حکمی که توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی صادر شده، به ۶ سال حبس تعزیری محکوم است.
اتهامات این فعال حقوق کودکان، «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است.
سروناز احمدی، روز یکشنبه ۱۵آبان۱۴۰۱ به همراه همسرش کامیار فکور بازداشت و به زندان منتقل، و سرانجام روز ۱۶آذر با توديع قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی موقتا و تا زمان پایان مراحل دادرسی، از زندان اوین آزاد شده بود.
کامیار فکور فعال حقوق کارگران و خبرنگار سایت «خبر آنلاین»، از بابت اتهامات «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد برهمزدن امنیت ملی»، به یک سال زندان محکوم شده و از ابتدای شهریور۱۴۰۲، همراه با شماری دیگر از زندانیان سیاسی، به زندان قزلحصار تبعید شده و در شرایطی بسیار غیرانسانی و نگرانکننده نگهداری میشود.