آقای تاجزاده در مناظره با آقای زیدآبادی، یک تحریف تاریخی را که ابتدا توسط آقای حمیدرضا جلایی پور آغاز شد، تکرار کردند و تداوم دادند. ایشان در آن مناظره می‌گویند: «پس از دوم خرداد آقای زیدآبادی و دوستانش به سمت اصلاحات آمدند و نه عکس آن. تا آن زمان نهضت آزادی در انتخابات شرکت نمی‌کرد و پس از آن گفت دیگر در انتخابات شرکت می‌کنم. یعنی به این نتیجه رسید این مشی درست است.»

خدا آن‌چنان‌که در هستی منتشر است و حضور مستمر دارد، در فهم ما از قرآن نیز حضور دارد و حذف او فهم را دچار مشکل و اختلاف می‌کند. پس کتاب (قرآن) را باید به خدا تأويل كرد و خدا را محور فهم و درک آیات – اعم از آیات کتاب آفرینش و کتاب ملفوظ – قرار داد. بین کتاب آفرینش و کتاب مکتوب رابطه است، به‌گونه‌ای که هر آیه در قرآن یک مدلول خارجی دارد و باید مصداقش را در طبیعت، تاریخ و جامعه پیدا كرد.

در رشد تولید و ایجاد اشتغال، منافع طبقات سرمایه‌دار و کارگر هم‌سو و هم‌راستا شده، کارگران و کارفرمایان باید دست در دست هم داده، تلاش کنند که موجب تحرک و ترقی اقتصادی شوند. چراکه عدالت اجتماعی رابطه‌ی مستقیم با رشد صنعت و اقتصاد دارد. «هرچه درآمد سرانه بالاتر یا کشور صنعتی‌تر باشد، سطح عدالت اجتماعی یا توزیع درآمد افزایش می‌یابد

نباید فراموش کرد که کاسبان تحریم، تا پیش از توافق هر تلاشی می‌کنند که این توافق به نتیجه نرسد، بعد از توافق نیز بیکار نمی‌نشینند و در تلاش خواهند شد که شرایط را به نفع خویش سازند. جامعه‌مدنی، فعالان سیاسی و روشنفکران و متخصصین و کارشناسان و دانشجویان و ... نیز باید همراه و همگام دولت باشند و از هر فرصتی برای یاری و مشاوره‌ی دولت استفاده کنند و برای صاحب نقش بودن در این پیچ و بزنگاه تاریخی حضور مستمر داشته باشند. اما نباید فراموش کرد که حمایت زمانی سازنده، پیش برنده و ارتقاء دهنده است که همراه با نقد و راهیابی باشد.

نیروها و گروه‌های سیاسی از هم اکنون می‌توانند به بررسی مواضع احتمالی خود در رابطه با انتخابات مجلس بپردازند تا در فرصت پیش‌رو بتوانند درست‌ترین مواضع را اتخاذ کنند. مواضعی که به نظر می رسد زمانی بهترین خواهد بود که به تکثر و تنوع گفتمانی در حوزه‌ی سیاسی کمک کند.

سته‌ی سخت قدرت در تلاش است که با ایجاد دو قطبی اصول‌گرا – فتنه‌گر به تداوم فضای امنیتی ادامه دهد و بر میزان سرکوب‌ها بیافزاید. این دو قطبی به عنوان یک بهانه‌ی امنیتی زمانی از بین می‌رود که طیفی وسیع و متنوع با انواع برنامه‌ها و سیاست‌ها و ایده‌ها و افراد در انتخابات پیش‌رو شرکت کنند و شعار "تغییر فضای امنیتی به سیاسی" را به عنوان یک استراتژی تداوم بخشند و با حضور پر تنوع خود از ایجاد هرگونه دو قطبی‌ای جلوگیری کنند. جریان اعتدال با حضور مستقل اما متنوع خود از مجموعه احزاب راست جدید، می‌تواند مهمترین و جدی‌ترین عامل بر هم زننده‌ی این دو قطبی در فضای سیاسی و اجتماعی ایران شود

حاکمیت نباید اجازه دهد که با تداوم فضای امنیتی و سرکوب لایه‌های مدنی و سیاسی، توسط عده‌ای محدود و اقلیتی مطلق، نیروهای محرکه‌ اجتماعی (جوانان) جذب گروه‌ها و دسته‌های خشونت‌طلب "برون‌لایه‌ای" شوند

دین نه تنها تعبد نیست که اساساً نقد و نفیِ تعبد است. آیاتی چون «همه‌ی سخن‌ها را گوش دهید پس بهترین آن را پیروی کنید» یا «در دین زور و اکراه نیست» یا «چیزی را که علم ندارید پیروی نکنید» یا «با آیات خدا کر و کور مواجه نشوید» و ... و تذکراتی چون، تعقل کنید و تدبر کنید، سیر کنید و تجربه کنید و ... مبین اهمیت تعقل در دین است.

:تجربه‌ی معنوی رویانیست، واقعیت محض است. چنان‌چه این جهان در مقابل صلابت واقعیت آن‌جهانی، رویا و مجاز به نظر می‌رسد.برخی صاحبان تجربه‌ی معنوی این جهان را رویا و مجاز می‌دانند و واقعیت و اصالت را برای آن جهان معنوی قائل‌اند.