مترجم: علی سرداری

گرایش ایرانیان به سکولاریسم سردرد جدیدی برای خامنه ای و یارانش است

دیگر بر کسی پوشیده نیست که رژیم ایران به رهبری خامنه اي ، از پدیده‌ای رو به رشد، که همان گرایش ایرانیان به سکولاریسم است، به شدت نگران است و مقامات را  ازاین خطر انزار می دهد.

وی به رستم وندی معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی ایران هشدار داد که شاخص‌های نگران‌کننده‌ای برای مسئولان از جمله مهاجرت و گرایش به تغییر سبک حکومت به سکولاریسم وجود دارد.

وندی در سخنرانی در «همایش ملی مقابله با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام» که روز یکشنبه در تهران، برگزار شد، گفت: «نشانه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد گرایش اجتماعی ایی وجود دارد که به اشکال مختلف مدافع دولت سکولاریستی است.

وی تصریح کرد: مردم معتقد بودند که حکومت دینی توان رسیدگی به مشکلات کشور را ندارد و به سمت حکومت‌های جایگزین و حکومت سکولار حرکت کردند و آن وقت زنگ خطر برای ما به صدا در خواهد آمد.

به نظر می رسد جوانان ایرانی از جمله گروه هایی هستند که لجام گسیخته ترین میل به تغییر سبک حکومت را دارند.

این مقام ایرانی به تنش فزاینده در خیابان ها به دلیل مشکلات معیشتی و سایر مشکلات اذعان کرد، اگرچه او مخالفان را مسئول تلاش برای سوء استفاده از این واقعیت ها دانست.

وی با بیان اینکه «اطلاعات ارائه شده در کنفرانس به ویژه بخشی که حاکی از تمایل به تغییرات اساسی یا اعتراض است، برگرفته از مطالعات مربوط به  زمان 1393 تا 1398 است.» خاطرنشان کرد: تلاش رسانه های مخالف برای بهره برداری هرگونه تحلیل و بررسی مسائل داخلی برای عموم مردم ایران روشن است.

وی با تاکید بر اینکه علیرغم مشکلات معیشتی و نرخ و درصد بالای برخی از معضلات اجتماعی از  جمله بیکاری، تورم و نابرابری طبقاتی ، خودکشی، قتل، تجاوز جنسی و…  در سال های اخیر، جامعه استقامت بی نظیری از خود نشان داده است، با اشاره به مصرف مشروبات الکلی -هر چند که ممنوع است – گفت: بیش از پنج میلیون نفر سالانه الکل مصرف می کنند.

این نشان می دهد که نظارت خوبی بر معضلات اجتماعی مانند خداکشی، قتل، تجاوز، ناهمواری و غیره به عنوان معیاری برای گسترش سریع آن با ثبات اقتصادی وجود دارد. این ممنوع است بازدید از 9 تا 10 سال افراد بین 15 تا 64 سال همه ورشکسته هستند و حدود یک میلیون نفر هستند همه قابل بانک هستند
با گذشت بیش از 4 دهه از استقرار انقلاب اسلامی در ایران، به نظر می رسد که تمایل به تغییر رژیم به سکولار هر روز در حال افزایش است که بسیاری از محافل را بر آن داشت تا هشدارهایی صادر کنند.
این وضعیت تا بدانجا رسیده که گلپایگانی که دارای عنوان مرجعیت در حوزه های علمیه شیعه و فقیهی است و واجد صلاحیت برای صدور حکم و تفسیر رسمی در مسائل دینی ، در دیدار با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در قم، نگرانی خود را از مشکلات اقتصادی کشور ابراز کرد و پیشنهاد کرد ایران به سمت برقراری روابط «عزت‌آمیز» با همه کشورهای جهان حرکت کند. او اشاره می کند که اخم کردن با بسیاری از کشورها  صحیح نیست ، زیرا این کار به مردم آسیب می رساند
اظهارات او جنجال گسترده ای را برانگیخت. زیرا روزنامه های وفادار به خامنه ای و نزدیک به تندروها از انتقاد از او ابایی نداشتند، اقدامی که به گفته ناظران نشان دهنده شکاف عمیق بین برخی روحانیون و رژیم ایران است.
به عنوان مثال، سایت «راجا نیوز» که نزدیک به یک سازمان افراطی طرفدار رژیم به نام «جبهه پایداری انقلاب اسلامی» است که جناح قدرتمندی در مجلس را تشکیل می‌دهد، به شدت از اظهارات گلپایگانی انتقاد کرد که نشان می‌دهد ممکن است این اظهارات در چارچوبی سخنانی باشد که مقام رهبری آن را سکولار معرفی می کنندمریم عبدی، پژوهشگر سیاسی ایرانی، گفت: انتقادات گلپایگانی و شهر قم نشان دهنده نگرانی های یاران قدیمی مقام رهبری در مورد آنچه از آن به عنوان گسترش سکولاریسم در حوزه ها یا حوزه های شیعه یاد می شود، است.رهبری تاکید کرد: «اگر می خواهیم حکومت اسلامی در عین حال اسلامی و انقلابی بماند، حوزه باید انقلابی بماند، در غیر این صورت حکومت در خطر انحراف از مبانی انقلاب خواهد بود». وی همچنین رویارویی با آمریکا را یکی از آن اصول دانست و نسبت به زیر سوال بردن آن در حوزه هشدار داد.

در سخنانی دیگر در ۱۸ دی‌ماه ۱۳۹۷، وی شهر قم را «مرکز و مادر انقلاب» توصیف کردند و نسبت به تلاش‌های دشمنان برای «تضعیف روحیه انقلابی و دینی در شهر» هشدار دادند.

———————–

منبع: العرب

مطالب مرتبط

عزت‌الله سحابی

ما به ضرورت سراسری بودن و فراگیر بودن یک نهضت نجات‌بخش در ایران پی برده‌ایم‌. «همه پاسخ به چه می‌توان کرد؟» ما به‌طور خلاصه و کلی، در سعی و تلاش برای آغاز و پرورش یک نهضت عمومی فراگیر و سراسری هستیم

محمدرضا نیکفر

جنگ به جز به فرماندهان و هوراکشانش، به بقیه حس ناتوانی می‌دهد. ماشینی عظیم به راه افتاده که منطق حرکت آن به صورت قطبی دربرابر منطق امر مردم است. چگونه می‌توان در برابر این غول آدمی‌خوار ایستاد؟

ایرج سبحانی، استاد علوم پزشکی دانشگاه کرتی پاریس، فرانسه


در سال‌های اخیر، نظم بین‌الملل که روزگاری بر پایه احترام به قواعد و گونه‌ای اخلاق جمعی بنا شده بود، با بحران بی‌سابقه‌ای مواجه شده است. نه تنها ارزش‌های مشترک مانند حقوق بشر، دموکراسی و حاکمیت قانون تضعیف شده، بلکه نهادهای جهانی که وظیفه‌ی پاسداری از این ارزش‌ها را داشتند، به شدت مورد بی‌اعتمادی و تردید قرار گرفته‌اند.

مطالب پربازدید

مقاله