القدس العربی | مترجم: علی سرداری

چرا دادگاه کیفری بین‌المللی در حال بررسی صدور حکم بازداشت برای نتانیاهو است؟

بنیامین نتانیاهو روز جمعه گذشته پستی را در پلتفرم X منتشر کرد و گفت که اسرائیل هیچ تلاشی را از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی لاهه برای “تضعیف حق اساسی خود برای دفاع از خود” نخواهد پذیرفت .
این بیانیه پس از انتشار گزارش هایی مبنی بر احتمال صدور حکم بازداشت بین المللی کریم خان، دادستان دادگاه علیه او و گالانت، وزیر دفاعش و رئیس ستاد ارتش هرزی هالیوی منتشر شد. حکم دستگیری دادگاه کیفری حقوق بین الملل و ارتکاب جنایات جنگی در صورت صدور، 120 کشور عضو دادگاه را ملزم می کند که این افراد اسرائیلی را در صورت ورود به خاک خود دستگیر کرده و سپس آنها را به دادگاه لاهه تحویل دهند..
ادعاهای نتانیاهو که «حق دفاع» اسرائیل را توجیهی برای جنایات جنگی و نقض قوانین بین‌المللی می‌داند، دم درازی از تناقضات را ایجاد می‌کند که جنایات علیه بشریت را با همین جمله توجیه می‌کند و وضعیت یک کشور استعماری را به خود می‌گیرد. متحدان آمریکایی و اروپایی «ریاکار» آن بدتر از این را مرتکب شده اند و از این رو حق ندارند که وزیر تروریست، «بن غفیر»را پاسخگو یا تحت فشار قرار دهند یا جلوی آن را بگیرند، همو که سعی می کند ظاهر قربانی را به خود بگیرد. این کار را با متهم کردن مکرر همه مخالفانش، از جمله همکارانش در «شورای جنگ» مانند گالانت به اعمال نازی ها علیه یهودیان همراه بوده است.
نتانیاهو نسبت به احتمال وقوع این اتفاق آشکارا نگرانی خود را نشان داد، بنابراین اقدامات پیشگیرانه را در برابر این اقدام، از جمله بحث در مورد سران کشورهای هلند، اتریش و جمهوری چک آغاز کرد. و سفیر او در واشنگتن، مایک هرتزوگ، برای گفت و گو با دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، شاهدی بر این امر است که عنوان کرد اگر دولت ایالات متحده از حق وتوی خود علیه آن استفاده نکند، می توانند این قطعنامه را علیه اسرائیل تصویب کنند کل موضوع بیانگر پیامدهای جنگ غزه است که به اوج نگرانی جهانی، منطقه ای و حتی داخلی اسرائیل خواهد رسید.
اگر ابتدا از سطح اسرائیل شروع کنیم، متوجه خواهیم شد که تنش بین وزرای صهیونیسم دینی، بن غفير وسموتريتش، و وزیر دفاع بنی غانتس ، در نهایت با توجه به توافق پیشنهادی مصر برای آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌های اسرائیلی در دست حماس ، است، از سوی دیگر دوگانگی صهیونیسم دینی، بیش از حد خود حکومت را تهدید می کند، زیرا اگر نتانیاهو با این معامله موافقت کند ، گانتز در صورت عدم موافقت آن را باطل می داند.
در سطح عربی، ما شاهد تحول مهمی هستیم که در نشست عربی-اسلامی در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، با حضور وزرای خارجه قطر، ترکیه، مصر و اردن (علاوه بر عربستان سعودی) و همچنین دبیر سازمان فلسطین، حسین آل شیخ، و دبیر کل سازمان همکاری اسلامی برگزار شد.. در این نشست از کلمات روشنی چون نسل کشی و جنایات جنگی برای توصیف آنچه در غزه رخ می دهد استفاده شد و از سیستم بین المللی خواسته شد که در پاسخ به ارتکاب تخلفات و جنایات جنگی، تحریم های “موثر” را علیه اسرائیل اعمال کنند. فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، در نشانه‌ای آشکار از شکست دولت آمریکا، برای پیشنهاد اجرای پروژه‌های عادی‌سازی در زمانی که اسرائیل به خون‌ریزی فلسطینی‌ها و اعمال فشار بر فلسطینی‌ها است ، سخن راند.
از نظر منطقه ای، تنش بین ایران و اسرائیل که به حملات موشکی و پهپادی تهران رسید، که سه کشور بزرگ غربی در دفع آن مشارکت داشتند، نشانه بزرگی از احتمال لغزش به سمت یک جنگ فراگیر بود که کل خاورمیانه را بی‌ثبات می‌کرد. با ادامه تبادل آتش در دریای سرخ به دلیل حملات موشکی حوثی ها و همچنین درگیری های مداوم بین حزب الله لبنان و اسرائیل، این تنش هنوز فروکش نکرده است.
در سطح ایالات متحده آمریکا، اعتراضات دانشجویی منجر به شکل‌گیری صحنه‌ و عرصه تازه ای از مبارزه شده که دانشجویان در سراسر جهان را به خود جذب تا معنای اسرائیل دریابند. با وجود اینکه بیشتر شبیه یک “گاو مقدس” است که توسط لابی اسرائیل به بهانه “یهود ستیزی” ایجاد شده است، ازسوی دیگرجریان های مسیحیت که دولت عبری را تصمیمی الهی می دانند، بحث در مورد مسائل نسل کشی اسرائیل علیه فلسطینیان و تلقی آن به عنوان بخشی از استعمار شهرک نشینان غربی آغاز کرده اند. آنچه همه این حقایق را می گویند این است که جهان بعد از غزه دیگر مانند پیشین نخواهد بود ودر ضمن اسرائیل دیگر «بت مقدسی» نیست که نمی توان آن را لمس کرد.
————————

منبع

مطالب مرتبط

آصف بیات

«فوراً تخلیه کنید؟ کجا؟» یکی از دوستانم در تهران پرسید؛ «اصلاً می‌دانند تهران کجاست؟ آیا تا به حال در خیابان‌ها یا بازار بزرگ آن پرسه زده‌اند تا زندگی پر جنب و جوشش را حس کنند؟» تهران شهری با حدود ۱۰ میلیون نفر جمعیت است

عزت‌الله سحابی

ما به ضرورت سراسری بودن و فراگیر بودن یک نهضت نجات‌بخش در ایران پی برده‌ایم‌. «همه پاسخ به چه می‌توان کرد؟» ما به‌طور خلاصه و کلی، در سعی و تلاش برای آغاز و پرورش یک نهضت عمومی فراگیر و سراسری هستیم

محمدرضا نیکفر

جنگ به جز به فرماندهان و هوراکشانش، به بقیه حس ناتوانی می‌دهد. ماشینی عظیم به راه افتاده که منطق حرکت آن به صورت قطبی دربرابر منطق امر مردم است. چگونه می‌توان در برابر این غول آدمی‌خوار ایستاد؟

مطالب پربازدید

مقاله