ابراهيم درويش | مترجم: علی سرداری

ذی نيشن:هیچ اختلافی بین بایدن و نتانیاهو وجود ندارد، به اقدامات دولت آمریکا نگاه کنید، نه به سخنان آن

مجله آمریکایی « ذی نیشن» مقاله‌ای از جک مرکینسون منتشر کرد که در آن او درباره گزارش‌های خبری از عصبانیت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل صحبت می‌کرد.

 روزنامه واشنگتن پست روز یکشنبه گزارشی را با عنوانی دراماتیک منتشر کرد که در آن مدعی شد روابط بین بایدن و نتانیاهو وحشتناک است و می‌نویسد: «رئیس‌جمهور جو بایدن و تیمش به مرز گسست با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل رسیده‌اند. به گفته افراد آشنا با بحث های داخلی، آنها دیگر او را به عنوان یک متحد سازنده که می توانند از طریق گفتگوهای خصوصی بر او تأثیر بگذارند، نمی بینند. به گفته شش نفر از آشنایان با این گفتگوها که خواستند نامشان فاش نشود، برخی از دستیاران بایدن از او میخواهند که علناً از نخست وزیر نتانیاهو به خاطر عملیات نظامی در غزه انتقاد کند.

یک ماه پس از شروع بمباران غزه توسط اسرائیل در 7 اکتبر، ایستگاه‌های تلویزیونی و روزنامه‌های بزرگ این داستان‌ها را بارها و بارها منتشر کردند.

نویسنده اظهار می دارد که استفاده روزنامه از عبارات «بیگانگی»، «بیش از هر زمان دیگری» از آغاز جنگ غزه، و «سرخوردگی فزاینده» این تصور را به خواننده متوسط می دهد که به زودی تغییر عمده ای در موضع دولت امریکا  رخ خواهد داد.

 یک خواننده معمولی، که پیش از گزارش واشنگتن پست درباره غزه مطالعه نکرده است، ممکن است تصور کند که تغییری در رویکرد آمریکا درحمله اسرائیل به غزه در حال رخ دادن است

اما یک خواننده معمولی که پوشش غزه را دنبال می‌کند می‌تواند در گزارش‌های مربوط به تظاهرات خشم که در دوره پس از 7 اکتبر ظاهر شد، دنبال این باشد که چه چیزی مورد انتظار بوده است: “در پشت چراغ، بایدن از نتانیاهو بسیار عصبانی است.” مشکل این گزارش ها این است که آنها مطلقاً هیچ ارتباطی با نحوه مدیریت جنگ بایدن ندارند.

از زمان آغاز بمباران غزه توسط اسرائیل، ایستگاه‌های تلویزیونی و روزنامه‌های بزرگ این داستان‌ها را بارها منتشر کرده‌اند. در 7 نوامبر، یک ماه پس از شروع جنگ، ABC News در وب سایت خود منتشر کرد که “اختلافات فزاینده” بین بایدن و نتانیاهو وجود دارد.

در 15 نوامبر،. NBC گزارشی منتشر کرد که در آن گفت: “مقامات دولت بایدن در تضاد دائمی با دولت بنیامین نتانیاهو هستند

در 16 نوامبر، روزنامه بریتانیایی گاردین گزارشی منتشر کرد که در آن نوشت: «تنش‌ها در پشت صحنه بالا می‌رود.»

در 14 دسامبر،. CNN آن را به عنوان “تنش های بی سابقه” بر سر جنگ توصیف کرد

در همین زمینه، وب سایت «هیل» در 18 دسامبر خبری را تحت عنوان «به طور فزاینده انتقادی» کاخ سفید توصیف کرد.

.” در 21 دسامبر، او نوشت که بایدن و نتانیاهو “در حال افزایش اختلافات خود هستند

نیویورک تایمز نیز از این قاعده عقب نمانده بود و در 31 دسامبر نوشت که اوضاع “میان دو کشور” پر از مشکلات است.

“. در 14 ژانویه، اکسیوس گزارشی منتشر کرد که در آن گفت بایدن “به طور فزاینده ای از نتانیاهو ناامید شده است

در 17 ژانویه، .NBC News به “ناامیدی فزاینده دولت بایدن” اشاره کرد

در 19 ژانویه، رادیو عمومی ملی،. NPR به توصیف شکاف عمیق پرداخت

. آسوشیتدپرس نوشت که “روابط بین دو رهبر تنش فزاینده را نشان می دهد.” همین سخنان در گزارشی که وب سایت «هیل» در 24 ژانویه منتشر کرد، بیان شد

در 8 فوریه، نیویورک تایمز منتشر کرد که “روابط بین دولت بایدن و نتانیاهو به طور فزاینده ای مملو از مشکلات شده است.

این گزارش‌ها با همان لحن توسط چهره‌های ناشناس با منابع متفاوت نقل شده بود. مانند تعدادی از مقامات که در گزارش 17 ژانویه در. NBC حاضر به معرفی نشدند

. نیویورک تایمز گزارش خود در 31 دسامبر  بر اساس “شخصیت های برجسته آمریکایی و اسرائیلی” تنظیم کرد و وب سایت Axios در گزارش خود در 14 ژانویه با چهار چهره صحبت کرد

واشنگتن پست در گزارش خود که در 11 فوریه منتشر شد به نقل از 19 شخصیت در داخل و خارج از دولت اشاره کرد که همگی به شیوه ای غیررسمی صحبت کردند و ناامیدی دولت بایدن از نتانیاهو را ابراز کردند. برخی از آنها ممکن است کاهش تعداد کشته‌شدگان غیرنظامی را نیز اضافه کرده باشند.

یکی از مقامات در 15 نوامبر به NBC گفت: “ما نگران هستیم که آنها به اندازه کافی برای کاهش تعداد تلفات غیرنظامیان تلاش نمی‌کنند.” واشنگتن پست در گزارش 11 فوریه خود نوشت: «رهبران آمریکایی هشدار دادند که سطح بالای کشتار در میان غیرنظامیان تضمین می‌کند که یک جمعیت افراطی در دهه‌های آینده نزدیک به اسرائیل زندگی خواهند کرد.» آنها ممکن است به تماس های سرد بین بایدن و نتانیاهو یا ناامیدی مقامات آمریکایی از ورود به منطقه از نتانیاهو اشاره کرده باشند.

هرکس به آنچه در واقعیت روابط آمریکا و اسرائیل روی می دهد نگاه کند، متوجه می شود که فقط رسانه ها ایده ناامیدی و تنش را باور کرده اند.

  نویسنده تأکید کرد که همه گزارش‌ها به ما می‌گویند که ناامیدی و خطرات افزایش یافته، تنش‌ها و شکاف بین بایدن و نتانیاهونیز بیشتر شده است. گزارش ها تصویری از رئیس جمهور ارائه می دهند که صبرش تمام شده و تنش به سر حد سوختگی رسیده است. اما نویسنده اشاره کرد که سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید سریعاً توضیح داد که این موضوع شامل حمایت آمریکا از اسرائیل نمی‌شود، که ایالات متحده «استانداردهایی را برای حمایت نظامی اعمال نمی‌کند» و کاخ سفید به اسرائیل در مورد تعهد خود اطمینان داده است. و اسرائیل هم  برای حفاظت از غیرنظامیان تعهد داده است که مطبوعات آن را تایید نکردند و حتی توجیهاتی برای آن ارائه کردند.

واشنگتن پست روز یکشنبه در بند ششم گزارش داد: «در حال حاضر، کاخ سفید درخواست‌ها برای تعلیق حمایت نظامی از اسرائیل یا اعمال شروط را رد کرده است، زیرا این امر باعث جسارت دشمنان اسرائیل می‌شود». اما – نویسنده اشاره می کند – برخی به این موضوع اشاره نکردند و حتی به کاخ سفید کمک کردند تا در تماس های تلفنی و اظهارات مبهم خود در کنفرانس های مطبوعاتی، بایدن را خشمگین نشان دهد و آنها را مهمتر از حمایت آشکار او از اسرائیل با تسلیحات دانستند که برای انجام قتل عام استفاده می شود.

نویسنده تاکید می‌کند که هیچ اثری از خشم پنهانی یک دوست از متحدی که به او اسلحه می‌دهد و می‌داند که از آنها برای ارتکاب خشونت استفاده می‌شود، وجود نخواهد داشت. این فقط در سیاست خارجی اتفاق می افتد. او می افزاید در حالی که نتانیاهو برای عملیات نظامی فاجعه بار در رفح، منطقه ای که به عنوان یک مرکز امن طراحی شده است، آماده می شود، بایدن نارضایتی خود را بدون تلاش برای متوقف کردن ماشین جنگی ابراز می کند. نویسنده تاکید می کند که چندین فرصت دیگر برای روزنامه نگاران وجود خواهد داشت که ایده اعمال فشار بایدن بر اسرائیل را کنار بگذارند و اگر می خواهند بایدن را پاسخگو بدانند از هم اکنون به جای ادامه دادن ترویج فانتزی توخالی در مورد خشم بایدن و نتانیاهو و شکاف گسترده بین ان دو بر آتش بس بدون قید و شرط  و قطع کشتار غیرنظامیان و عدم ارسال تسلیحات به اسرائیل تاکید نمایند.

——————–

منبع : لندن – “القدس العربي

مطالب مرتبط

آصف بیات

«فوراً تخلیه کنید؟ کجا؟» یکی از دوستانم در تهران پرسید؛ «اصلاً می‌دانند تهران کجاست؟ آیا تا به حال در خیابان‌ها یا بازار بزرگ آن پرسه زده‌اند تا زندگی پر جنب و جوشش را حس کنند؟» تهران شهری با حدود ۱۰ میلیون نفر جمعیت است

عزت‌الله سحابی

ما به ضرورت سراسری بودن و فراگیر بودن یک نهضت نجات‌بخش در ایران پی برده‌ایم‌. «همه پاسخ به چه می‌توان کرد؟» ما به‌طور خلاصه و کلی، در سعی و تلاش برای آغاز و پرورش یک نهضت عمومی فراگیر و سراسری هستیم

محمدرضا نیکفر

جنگ به جز به فرماندهان و هوراکشانش، به بقیه حس ناتوانی می‌دهد. ماشینی عظیم به راه افتاده که منطق حرکت آن به صورت قطبی دربرابر منطق امر مردم است. چگونه می‌توان در برابر این غول آدمی‌خوار ایستاد؟

مطالب پربازدید

مقاله