بهترست آقای ظریف از آقای روحانی تقلید کنند

بنظر می‌رسد آقای روحانی، رئیس جمهور منتخب مردم، بیش از تعدادی از وزرأ خود به اوضاع بحرانی ایران و شرایط بین المللی کشور واقف باشند. این جای بسیار خشنودیست که رئیس دولت با چنین احاطه‌ای مشغول کار شده و سکان دولت را هدایت مینماید.

برای مثال کافیست به برخورد آقایان روحانی و ظریف به بحران سوریه نگاه کرد. در هفته گذشته آقای ظریف در فیس بوک خود از موضع ایران در قبال سوریه دفاع نموده‌، خط‌های فکری و استدلالات دولت گذشته و باورهای یک سیاست شکست خورده در این کشور را تکرار نمودند. بعد از ساعت ها، روزنامه نگاران و اهل قلم به آقای ظریف نشان دادند که اوضاع فرق کرده است و دیگر نمی‌توان از مواضع گذشته و یک سیاست خارجی‌ نابخردانه و بدون بصیرت سیاستگذاران گذشته در دستگاه دیپلماسی کشور و آنچیزیکه بعنوان سیاست در قبال سوریه اتخاذ و اعمال گردیده حمایت کرد.

در مقابل آن، رئیس جمهور منتخب مردم از ابتدا مواضع اصولی تری در قبال سوریه اتخاذ کرده و صحبت از انتخابات آزاد در این کشور و کمکهای انسان دوستانه به مردم سوریه بعد از حمله احتمالی‌ آمریکا باین کشور مینماید. اگرچه اصولاً نباید فرقی‌ بین سخنان رئیس دولت و وزرا وجود داشته باشد و معمولا بعد از حلاجی مواضع در هیئت دولت وزرأ مربوطه در مورد آن مواضع برخورد یکسانی از خود نشان میدهند، اما کاملا آشکار بود که مواضع آقای ظریف از پختگی کامل برخوردار نبود.

برعکس، آقای روحانی با تویتر خود، پیام تبریکی برای یهودیان دنیا و ایران بمناسبت سالروز راشا شانا ارسال نمودند که مورد توجه بسیاری در دنیا قرار گرفت. بسیاری از یهودیان صلح طلب درون و بیرون اسرائیل از این کار آقای روحانی تمجید نمودند. خانم هاله اسفندیاری، که مدتها توسط این رژیم در زندان بسر می‌برد، اعلام نمود که این کار حتی در زمان پهلوی‌ها نیز اتفاق نیفتاده است. اهل قلم دنیای غرب به شایستگی از آن یاد کرد. زمانی که خبرگزاری فارس در صدد تکذیب آن بر آمد و منکر آن شد که آقای روحانی اصلا تویتر ندارد، آقای ظریف پیام دیگری فرستاد و این روز را به یهودیان دنیا تبریک گفت. هیچ‌کسی بعد از پیام آقای ظریف شکّی نداشت که این موضع دولت روحانیست.

این کار کوچک دیپلماتیک برای ایران و ایرانی‌ آبرو و حیثیت جهانی‌ خرید. آقای ظریف با ابتکار دوم خود در جواب به دختر سخنگوی حزب دموکرات آمریکا در مجلس این کشور، ادعای احمدی‌نژاد را در مورد هولوکاست ردّ نموده‌ و گفت آن کسانیکه در اتفاق هولوکاست تردیدی داشته اند از قدرت ایران برکنار شده اند. این دو ابتکار بسیار بجا و قابل تقدیر در فاصله دو روز، به دنیا نشان داد که این دولت جدید در تعهدات خود بسیار صمیمی است. به نتانیاهو و صهیونیست‌های افراطی نشان داد، که دولت روحانی دولتی نیست که از آن به دروغ چهره‌ای مورد دلخواه خود ترسیم ‌نمایند.

امروز دادگاه عالی‌ اتحادیه اروپا، تحریم بر روی هفت بانک ایرانی‌ را غیر قانونی‌ قلمداد نمود. سوراخ‌ها در بادکنک تحریم‌ها دارند خود را نشان میدهند. کیاست آقای روحانی و صمیمیت او در اتخاذ تصمیم هایش بدون شک دیوار آهنین تحریم را خواهد شکست. کسانی که میخواهند تعهد او را به اصلاح بدانند باید به سراغ آقای جعفر توفیقی، سرپرست وزارت علوم، و مواضع جنبش سبزی او بروند تا روحانی را بیشتر بشناسند. برای او توفیق و برای ایران آرزوی سربلندی مینماییم.

سایت ملی – مذهبی محلی برای بیان دیدگاه های گوناگون است.

مطالب مرتبط

سعید مدنی / زندان دماوند

بی‌تردید تفاوتی ماهوی در دامنه و ابعاد خشونت علیه دانشجویان و دانشگاهیان حامی مردم غزه و طرفدار آتش‌بس در آمریکا با سرکوب دانشجویان در اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» ایران در سال ۱۴۰۱ وجود دارد

رضا خندان / زندان تهران بزرگ

به جرئت می توانم بگویم هیچ حکومتی در تاریخ چنین جفایی نسبت به فرزندان کشورش نکرده است. آن ها مرز وحشی گری، سرکوب و خشونت عریان را جابجا کردند. زندانیانی که ساعاتی قبل، آسیب دیدگان را نجات می دادند، حالا خود، هدف حمله ی نظامیان و مقامات شده بودند

ابوالفضل قدیانی و مهدی محمودیان

لحظاتی را از نزدیک دیدیم که نفس کشیدن در میان آتش و دود و انفجار، خود به یک رویا تبدیل شده بود. زمانی که صدای جنگنده‌ها و بمب‌ها همچون کابوسی بی‌پایان بر سر ما فرود می‌آمد، زنده ماندن تنها آرزویی دست‌نیافتنی بود. هر لحظه ممکن بود صدای انفجاری دیگر، جان هر یک از ما را بگیرد

مطالب پربازدید

مقاله