اکنون جمهوریخواهان که اکثریت نسبتا بالایی در مجلس نمایندگان و اقلیت قدرتمندی در سنا (با اختلاف یک کرسی نسبت به رقبای دموکرات) محسوب می شوند چنانچه به این قطعنامه رای ندهند ازانتقادات اولیه خود عدول کرده اند و اگر رای دهند خود را در برابر افکار عمومی ایالات متحده قرار داده اند.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا دیشب در سخنانی ضمن اینکه قاطعانه بر ضرورت حمله محدود نظامی به سوریه تاکید کرد از سوی دیگر در اقدامی هوشمندانه تلاش کرد مخالفان خود را در مصیبت های این جنگ احتمالی بی نصیب نگذارد. سخنان اوباما در شرایطی بیان شد که افکار عمومی دنیا منتظر صدور فرمان حمله از سوی رئیس جمهور آمریکا در روزهای آینده بودند. او در سخنان خود در حالی تلاش کرد خود را در مورد حمله به سوریه قاطع نشان دهد از سوی دیگر توپ را به زمین رقبای خود انداخت.
در حالی که افکار عمومی آمریکا با راه اندازی هر گونه جنگی مخالفت کرده اند دولت اوباما برای اقدام نظامی در سوریه تحت فشار فروانی قرار گرفته است. زیرا از سویی اوباما وعده داده بود در صورت تخطی رژیم بشار اسد از خط قرمز تعیین شده توسط وی به اقدام نظامی متوسل خواهد شد و از طرفی افکار عمومی آمریکا طبق نظرسنجی های صورت گرفته با فاصله قابل توجهی با هر گونه مداخله نظامی در سوریه مخالف است. رئیس جمهور آمریکا دریک سال گذشته در چندین مقطع مختلف هشدار داد استفاده رژیم اسد از تسلیحات شیمیایی خط قرمز ایالات متحده است. اوباما از طرفی نمی تواند خود را در مقام رئیس جمهوری نشان دهد که وعده های تو خالی و بدون پشتوانه می دهد و از طرف دیگر تمایل ندارد بعد از موفقیت های نسبی در مهار بحران اقتصادی، آمریکا را وارد جنگی دیگر کند. این همان نکاتی است که در سخنان روز جمعه جان کری وزیر امور خارجه دولتش به وضوح مورد اشاره قرار گرفت. وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد اگر واشنگتن در برابر اقدام دمشق واکنش نشان ندهد علاوه بر روحیه گرفتن اسد ایران و حزب الله لبنان نیز جسور خواهند شد. کری در عین حال گفت پرونده سوریه با پرونده عراق و افغانستان کاملا متفاوت است و آمریکا قصد لشکرکشی به این کشوها را ندارد و هدف اصلی تنبیه اسد است.
وضعیت پر از تناقضی که رئیس جمهور آمریکا در آن گرفتار شد او را وادار کرد کنگره آمریکا را در بحران سوریه درگیر کند. او در سخنان دیروز خود از سویی اقدام رژیم اسد را غیر قابل قبول خواند و از سوی دیگر تاکید کرد با وجود فرماندهی قوای مسلح آمریکا و اختیارات ویژه اش دوست دارد کنگره نظر خود را در مورد حمله به سوریه اعلام کند. مشارکت دادن کنگره در این تصمیم مزایایی برای رئیس جمهور دموکرات آمریکا دارد. اولین مزیت اینکه او را در مقام رئیس جمهوری دموکرات نشان می هد که خواستار بهره گرفتن از خرد جمعی است و از سوی دیگر در افکار عمومی این گونه وانمود می کند که نسبت به ادعاهای قبلی خود مبنی بر خط قرمز بودن حمله شیمیایی از سوی رژیم اسد جدی است و از طرف دیگر رقیب خود را در نارضایتی از جنگ احتمالی سهیم می سازد. این در حالی است که جمهوریخواهان همیشه رئیس جمهور دموکرات آمریکا را به انفعال در پرونده هسته ای ایران و بحران سوریه متهم کرده اند و به خصوص محور انتقادات افرادی مانند مک کین بر این اساس قرار گرفته که رهبری جهانی آمریکا در دوران اوباما با چالش مواجه شده است.
اکنون جمهوریخواهان که اکثریت نسبتا بالایی در مجلس نمایندگان و اقلیت قدرتمندی در سنا (با اختلاف یک کرسی نسبت به رقبای دموکرات) محسوب می شوند چنانچه به این قطعنامه رای ندهند ازانتقادات اولیه خود عدول کرده اند و اگر رای دهند خود را در برابر افکار عمومی ایالات متحده قرار داده اند. به خصوص اینکه انتخابات میان دوره ای مجلس نمایندگان می تواند پاسخ مناسبی از سوی رای دهندگان آمریکایی به اقدامات هر یک از جناح های سیاسی در قبال پرونده سوریه باشد. افکار عمومی آمریکا به دلیل خاطرات تلخی که از جنگ عراق در ذهنش مانده و مشکلاتی که همچنان در افغانستان گریبان سربازان آمریکایی را گرفته نسبت به هر گونه حمله ای ولو از موضع حقانیت واکنش نشان می دهد به خصوص اینکه این جنگ در سوریه و خاورمیانه باشد و خاک آمریکا را تهدید نکرده باشد.
در همین حال رهبر جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان آمریکا ضمن ابراز خوشحالی از تصمیم اوباما اعلام کرده اولین جلسه نمایندگان 9 سپتامبر زمانی که آنها از تعطیلات تابستانی بازخواهند گشت برگزار خواهد شد. چنانچه تصمیم نمایندگان در روزهای آتی تغییر نیابد و جلسه اضطراری تشکیل نشود می توان گفت چشم انداز جنگ درچند روز آینده محو شده و همه چیز به تصمیم کنگره بر می گردد. جایی که نمایندگان جمهوریخواه اکثریت را در اختیار دارند و در صورت رای مثبت باید آنها هم مانند اوباما و دموکرات ها در برابر افکار عمومی و مطالبات اقتصادی شان پاسخ دهند. به معترضانی که دیروز در برابر کاخ سفید هم حضور قابل توجهی داشتند، زمانی که شعار جنگ ویتنام را تکرار می کردند:”این جنگ، جنگِ ما نیست”.
سایت ملی – مذهبی محلی برای بیان دیدگاه های گوناگون است.