علیرضا رجایی ؛ انسانی اخلاق گرا در عرصه سیاست !

نمیتوانی در عرصه سیاست معاصر ایران باشی و نام علیرضا رجایی را نشنیده باشی و اگر نامش را دیده ای حتما در کنار آن این عناوین را نیز خوانده ای : مدیر گروه سیاسی هیات تحریریه روزنامه های جامعه ، توس و نشاط و … که به عبارتی پدر و پدربزرگ روزنامه های اصلاح طلب در بعد از خرداد 1376 می باشند .
از او که دارای دکترای علوم سیاسی از دانشگاه تهران ، مدیر انتشارات گام نو ، عضو تحریریه ایران فردا ، فعال ملی و مذهبی ، زندانی سیاسی جنبش سبز و … می باشد ، به عنوان کسی که نسلهای متعددی از روزنامه نگاران جوان نشریات اصلاح طلب فن روزنامه نگاری مدرن را از وی فرا گرفته اند و امروزه هر یک برای خود در چهارسوی جهان نام و آوازه ای یافته اند ، نام برده می شود .
در کارنامه سیاسی اش بارها و بارها بازداشت و دستگیری و زندان دیده می شود که آخرین آن در اردیبهشت 1390 و آزادی اش در پایان سال 1394 بعد از اتمام محکومیتش می باشد .
در آخرین دوران زندانی اش همسر و فرزندانش به علت فشارهای نامتعارف ناچار به مهاجرت از ایران شدند . اما آن چه که بیش از هر چیز رجایی را بدان متمایز می نماید نه درجه دکترایش ، نه کارنامه فعالیتش ، نه سوابق سیاسی و نه تعدد زندانی شدنش و … است . شاید بارزترین شاخصه رجایی ویژگی برجسته اخلاقی او می باشد . که همه از دوست و رقیب و مطمئنا دشمنانش نیز بدان معترفند . همین ویژگی بارزی که باعث شد زمانی که به ناحق آراءاش در انتخابات مجلش ششم نادیده گرفته شد هیچگاه لب به اعتراض نگشود مباد ! که امری شخصی قلمداد شود . در دوران زندانی شدنش که با اهمال در رسیدگی پزشکی همراه بود سخنی به شکایت رسمی ابراز نکرد . مغرورتر از آن بود که اگر نگذارند به مجلس راه یابد ، نگذارند در مراسم رحلت پدر شرکت کند ، نگذارند به انتشاراتی که مدیر مسئول و صاحب امتیاز آن است قدم بگذارد و نگذارند براحتی از خدمات پزشکی بهره مند شود لب به شکایت و اعتراض بازنماید . حاضر شد خانواده¬اش مهاجرت نمایند اما آنانی را که میخواستند او را تحت فشار روحی و روانی قرار دهند، خلع سلاح نماید .
او یکی از محبوبترین زندانیان سیاسی سبز در سالهای بعد از 1388 می باشد و رمز این محبوبیت نیز بواسطه همان اخلاق و نجابتی است که در تمام رفتار و سکناتش موج می زند .
اگر بخواهیم در سلسله اخلاق مداران جریان فکری و سیاسی ملی و مذهبی از دکتر یدالله سحابی تا مهندس مهدی بازرگان و از آیت الله طالقانی تا مهندس عزت الله سحابی نامی بیفزائیم دکتر علیرضا رجایی بی شک از وارثان شابسته این سنت بی بدیل می باشد . در هم آمیختگی اخلاق و سیاست و بهتر است بگوئیم برتری امر اخلاق بر امر سیاست !
تنش همواره از آسیب دوران بی بلا باد !

منبع: فیس بوک نویسنده

مطالب مرتبط

سعید مدنی / زندان دماوند

بی‌تردید تفاوتی ماهوی در دامنه و ابعاد خشونت علیه دانشجویان و دانشگاهیان حامی مردم غزه و طرفدار آتش‌بس در آمریکا با سرکوب دانشجویان در اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» ایران در سال ۱۴۰۱ وجود دارد

رضا خندان / زندان تهران بزرگ

به جرئت می توانم بگویم هیچ حکومتی در تاریخ چنین جفایی نسبت به فرزندان کشورش نکرده است. آن ها مرز وحشی گری، سرکوب و خشونت عریان را جابجا کردند. زندانیانی که ساعاتی قبل، آسیب دیدگان را نجات می دادند، حالا خود، هدف حمله ی نظامیان و مقامات شده بودند

ابوالفضل قدیانی و مهدی محمودیان

لحظاتی را از نزدیک دیدیم که نفس کشیدن در میان آتش و دود و انفجار، خود به یک رویا تبدیل شده بود. زمانی که صدای جنگنده‌ها و بمب‌ها همچون کابوسی بی‌پایان بر سر ما فرود می‌آمد، زنده ماندن تنها آرزویی دست‌نیافتنی بود. هر لحظه ممکن بود صدای انفجاری دیگر، جان هر یک از ما را بگیرد

مطالب پربازدید

مقاله