د. فايز أبو شمالة |مترجم: علی سرداری

دروغ راه حل دو کشور و روزنامه نگار اسرائیلی امیره هس

در آن روز، گفت وگوی روزنامه نگار اسرائیلی بر عدم امکان تشکیل کشور فلسطین متمرکز بود. شهرکها در سرزمینهای کرانه باختری پراکنده بودند، به گونه ای که در کرانه باختری زمینی خالی از شهرک سازی باقی نمانده بود که اجازه دهد یک کشور ایجاد شود. سوال فوری روزنامه نگار این بود: چگونه رهبری توافقنامه اسلو را بدون شرط تخلیه شهرکها و عدم گسترش آنها امضا کرد؟ منطق صحیح روزنامه نگار اسرائیلی مرا ملزم کرد که دست او را بگیرم و به اتاق جلسه کمیته سیاسی برخاسته از جلسات شورای ملی ببرم تا در زمانی که شهرکها باقی مانده اند، جدی بودن توافق را برای آنها توضیح دهم. در آن روز، سرتیپ بعلوشا، رئیس کمیته، به حضور امیره هس، روزنامه نگار اسرائیلی، در جلسات کمیته سیاسی اعتراض کرد، اما منطق ارائه سیاسی روزنامه نگار باعث شد که من مجبور شوم حضور او را در جلسات کمیته تحمیل کنم.

امیره هس، روزنامه نگار، نقشه ای از کرانه باختری تهیه کرد که مناطق پراکنده شهرکها را نشان می داد که زمین ها  را از بین می برد و از اتصال شمال و جنوب کرانه باختری جلوگیری می کرد و در واقع مانع ارتباط بین شهرها و روستاهای فلسطینی می شد. او نسبت به عدم امکان تشکیل کشور فلسطینی با توجه به وجود این تعداد شهرک هشدار داد.

حضار با گوش دادن به دو ترجمه من از سخنان امیره هس، روزنامه نگار، سرهای خود را به طعنه تکان دادند و به اتفاق آرا گفتند: این یک مرحله انتقالی است که در سال 1999 با تشکیل دولت فلسطین در تمام اراضی کرانه باختری و غزه به پایان میرسد و نیازی به نگرانی در مورد آینده نیست. از همه شما متشکریم.

این حادثه با تصمیم کنست اسرائیل و با اکثریت 68 رای، برای جلوگیری از تشکیل کشور فلسطینی بین رودخانه و دریا، در برابر آن دسته از صهیونیستهایی که از راه حل دو کشوری به رهبری بنی گانتز حمایت میکنند، اتخاذ شد .درست است که راه حل دو دولتی مدتها پیش روی زمین مرده بود، زیرا گسترش شهرک سازی طی دهه ها بدون هیچ واکنش فلسطینی یا عربی ادامه داشت.  و همه میدانند که رشد تعداد شهرک نشینان از 180,000 شهرک نشین در سال 1994 به نزدیک به 800,000 شهرک نشین در این روزها، برای ایده ایجاد یک کشور فلسطینی کشنده است . بنابراین هر فلسطینی که خواهان راه حل دو دولتی است، فریب خورده است و مردم فلسطین را فریب میدهد. واقعیت میدانی موجود، موید این است که هیچ فضای جغرافیایی بین رودخانه و دریا وجود ندارد که اجازه ایجاد یک کشور فلسطینی را بدهد، این یک واقعیت عینی است که شهرک نشینان صهیونیست قبل از تصمیم کنست در این میدان تحمیل کرده اند.

تصمیم کنست اسرائیل ضعف رژیم های عربی و شکست گرایی را که صاحبان ابتکار صلح عربی داشتند برملا میکند. آنها در همه کنفرانسها بر راه حل دو دولتی تأکید میکنند و تصویب راه حل دو دولتی را یک نقطه ورود برای عادی  سازی روابط با دشمن اسرائیلی و تبادل سفیران میدانند. نتیجه این شد که حضور سفرای اسرائیل در پایتختهای عربی میانی و راه حل دو کشوری از بین رفت.

قطعنامه کنست تمامی کشورهای اروپایی، آسیایی و آفریقایی را که کشور فلسطین را به رسمیت میشناسند، به سخره میگیرد. حقایق غم انگیزتری که رهبران سیاسی نادیده میگیرند  و در پشت راه حل دو دولتی پنهان میشوند، این است که جامعه اسرائیل با همه احزاب و گروههایش به عنوان یک کل، تشکیل کشور فلسطین و  تقسیم بیت المقدس را رد میکند و آن را پایتخت ابدی دولت خود میدانند.

در چنین وضعیتی برای فلسطینیها جز توقف هماهنگیهای امنیتی و مبارزه با اشغالگران چه میماند ؟

تنها با نوک شمشیر می توان به مقابله پرداخت. تقاضای یک دولت از رودخانه تا دریا، صرف نظر از نام آن، یک کشور که در آن اعراب از حقوق سیاسی و مدنی مساوی با یهودیان برخوردار باشند، یک دولت که برای همه ساکنان آن باشد جز اینکه توازن قدرت بین المللی تنظیم شود و تا زمانی که شرایط ملت عرب تغییر کند، امکان ناپذیر است .

هیچ گزینه دیگری برای فلسطینیها وجود ندارد جز گزینه اسموتریچ، وزیر شهرک سازی صهیونیستی، گزینه ای که مبتنی بر حل و فصل مناقشه با فلسطینیان است و آنها را با سه گزینه ترک زمین و سپردن آن به صهیونیستها، مرگ برای هر کس که به فکر مبارزه با اسرائیل باشد، و ترجیح یا انتخاب گزینه سوم تسلیم و زندگی با ذلت ، بر مهاجرت و اشغال است.

———————- 

منبع: القدس العربی

مطالب مرتبط

نویسنده: حسين مجدوبي |مترجم : علی سرداری

واشنگتن نیز فراتر از همه این‌ها معتقد است، از گسترش موشک‌های مافوق صوت و در اختیار داشتن آن‌ها توسط تعدادی از کشور‌ها می‌ترسد، و می تواند همانطور که در حال حاضر در مورد موشک‌هایی که ایران و ترکیه تولید می‌کنند و نقش آن‌ها در جنگ روسیه و اوکراین اتفاق می‌افتد، برای آمریکا باعث دردسر شود.

عبدالله خلیفه الشیجی | مترجم: علی سرداری

اسرائیل نزدیکترین، قویترین و بزرگترین متحد خود را  بیش از یک سطح تحریک کرده است. علیرغم اینکه ایالات متحده یک ناوگان دریایی را در دریای مدیترانه و دو ناو هواپیمابر با کشتیهای همراه آنها و هزاران تفنگدار و سرباز آمریکایی را در خلیج فارس بسیج میکند تا ایران را از انتقامگیری علیه اسرائیل بازدارد، نتانیاهو همچنان به تحریک و به چالش کشیدن بایدن ادامه میدهد. میانجیها با هدف طولانی کردن و گسترش دامنه جنگ بیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از پذیرش هرگونه پیشنهاد آمریکایی امتناع می کنند.

مهسا تاجیک

گرچه عقلانیت اروسی به این دلیل که لبریز از "شهوتِ بودن" و "سودای زندگی" است، امروز قابلیت پس زدن و اعراض از سلطه و استبداد دینی را دارد، اما چون مهار نخورده است و  ابعاد ناهوشیار و تکانشی اش والایش نشده است، بعید بنظرنمی رسد که فردا و فرداها خود شکل فجیع تری از سلطه را بازتولید کند چرا که هر نوع خردی که دیالکتیک میان دو بخش روح و نفس انسان را نادیده بگیرد، راه را برای تحولی اصیل  و زاده شدن انسان های نو سد می کند. ممکن است در عرصه سیاسی فرم ها و نظام ها تغییر کنند اما در واقع انسان تازه ای متولد نمی شود. فرم ها نو می شوند و انسان ها در کهنگیشان می پوسند. اساسا نوزایی در دیالکتیک میان نفس و روح اتفاق می افتد. هم رویکردی که قائل به معنویتی خشک و خالی و فرمالیته و ظاهری و متشرعانه باشد و در آن نفس و میل و معنویت راستین نادیده گرفته شود (مانند عقلانیت فقاهتی کنونی) و هم رویکردی که در آن برای نو شدن خاستگاه لیبیدویی و مادی در نظر می گیرد و حتی زیبایی و معنا را با شاقول امر مادی می سنجد(مثل عقلانیت اروسی) هر دو محکوم به شکست است و انسان را ناتوان از نو شدن می کند. در غیاب انسان نو، سلطه وقت را مغتنم می شمارد و خود را نونوار می کند و بارها و بارها رخ می نمایند.

مطالب پربازدید

مقاله