چند اتفاق در هفتهی گذشته علائم نابود کنندهای را ارسال میکنند:
۱- برخورد یک رانندهی اسنپ با یک بانوی جوان و تبلیغ رسانهی ملی و تشویق راننده.
۲- پیامکهایی که شهروندان را به امر به معروف ونهی از منکر تشویق میکنند.
۳- دخالت های شهروندان در وضع ظاهری شهروندان دیگر.
۴- و…
کسانی که به این شیوه ها توصیه میکنند ویا این شیوهها را طراحی میکنند میدانند که چه فاجعهی خطرناکی را تدارک میبینند؟!
موقعی که مقا مات و یا رسانههای رسمی حاکمیتی ازاین برخوردها حمایت میکنند ویا آنرا تبلیغ میکنند، این پیام را به جامعه میدهند که ضابطین قانونی ناتوان از اعمال قانون هستند ومجبور شدهاند از شهروندان معمولی که آموزش ندیدهاند استفاده کنند.
عواقب چنین اقداماتی، معلوم نیست به کجا ختم شود و چه فجایعی به بار اورد. اگر به هر دلیلی شهروندان از اجرای یک قانون سر بازمیزنند،یک حاکمیت مقتدر ریشه مشکل را پیدا میکند، یا آن قانون را عوض میکند یا با استدلال، شهروندان را قانع میکند. شهروندان را به جان هم انداختن بازی حاکمیت با دم شیر است که دود ان اول از همه به چشم حاکمیت خواهد رفت.
انچه مایه ی نگرانی است، این است که این اقدام یک روش متداول حاکمیت برای آینده شود و این یعنی جنگ داخلی شهروندان با هم وسقوط قانون واقتدار حاکمیت. انحراف و شروع یک منش غلط محدود نمیماند، گسترش میابد، پخش و پهن میشود. مساله و بحران میشود. بیش از هر چیز نگرانی آن است که مسئولین ردهی بالای مملکتی که باید بین شهروندان بیطرف باشند، سمت و سوی یک گروه را بگیرند وبر عمق تضاد بیافزایند.
صواب آن است که جلوی این روش هر چه زودتر گرفته شود و اگر کسانی میخواهند برای منافع سیاسی وگروهی خود به دشمنی بین شهروندان دامن زنند عاقلان جلوی آنرا بگیرند.
منیع: کانال تلگرامی نویسنده