با تبریک سالگرد ملی شدن صنعت نفت و سال نو

گزارش یک سال فعالیت سایت ملی-مذهبی به خوانندگان

خوانندگان عزیز و محترم سایت ملی-مذهبی

خیلی خوشحالیم که یک سال دیگر هم با شما بودیم. مانند سال های گذشته تلاش کردیم با انتشار مطالب سایت در کنار شما باشیم. احترام به ذائقه و سلیقه خوانندگان برای تحریریه وشورای سیاستگذاری سایت اولویت اصلی است. سایت ملی-مذهبی تلاش کرده با وجود تمام کمبودها و ایرادها از سویی بازتاب دهنده دیدگاه های بعضا متنوع در جریان ملی-مذهبی باشد و از سویی دیگر خوانندگان را در جریان آخرین تحولات سیاسی و اجتماعی کشور قرار دهد. در واقع سیاست سایت، مبتنی بر حفظ رابطه با خوانندگانی بوده که علاقه مند هستند از دیدگاه های فعالان ملی-مذهبی در مورد رویداهای سیاسی و اجتماعی کشور مطلع شوند. سایت ملی-مذهبی با توجه به اهمیت وافری که به “استقلال مالی” می دهد با بودجه ای اندک بدون دریافت هیچ کمکی از هیج مجموعه دولتی یا سازمان های غیر دولتی و بدون وابستگی به هیچ نهادی از قدرت چه در ایران و چه در خارج از ایران مدیریت می شود. در نتیجه محدویت مالی و کمبود امکانات نیز بی تردید در روند کاری سایت موثر است اما مهم تر از هر چیز حفظ استقلال سایت است.

در طول یک سال گذشته با توجه به همه محدودیت ها تلاش کردیم هر چه بیشتر مسیر حرفه ای شدن را با وجود تمام ضعف ها طی کنیم. در انتشار اخبار به نقل منابع و اعتبار آنها اهمیت فراوانی دادیم. در این مسیر تلاش کردیم کمیت از کیفیت سبقت نگیرد. سعی کردیم اخبار متناسب با اولویت ها و دغدغه های سایت گزینش شوند.اولویت هایی که در شش مورد خلاصه شوند:” – 1-مسائل ژئوپلیتیک(پرونده هسته ای، جایگاه و وضعیت ایران در منطقه،) 2- سیاست داخلی(پیگیری تقابل اصلاح طلبی و محافظه کاری در ساختار قدرت و جامعه ، بررسی جایگاه محافظه کاران، اخبار مربوط به جنبش سبز،..)3-اخبار صنفی(وضعیت معیشتی و اعتراض های صنفی کارگران، معلمان، …)4- حقوق بشری(وضعیت زندانیان سیاسی، اقلیت های قومی و مذهبی،فعالان جنبش سبز و خانوده هایشان،…)4- اخبار اجتماعی( وضعیت محیط زیست و مسائلی مانند بحران آب، حاشیه نشینی، فقر،…)5- اقتصادی(مسائل مربوط به رشد اقتصادی، گرانی،بیکاری، مسکن،…)6- اخبار بین الملل( که به نوعی با ایران ارتباطی داشته باشند. مثلا اخبار مربوط به تحولات کشورهای اسلامی در خاورمیانه یا وضعیت تروریسم در فرانسه یا اختلافات جناح های داخلی در آمریکا). در انعکاس اخبار، تمام تلاش بر این شده از منابع مطمئن استفاده شود و از انعکاس اخبار اثبات نشده و مشکوک خودداری شود. در وهله نخست منبع برخی از خبرها و گزارش ها سایت ملی-مذهبی بود.منابع دیگر، رسانه های معتبر داخلی ایران ،برخی از سایت های فارسی زبان منتقد حکومت در خارج از کشور .. بودند و در برخی از موارد اصل اخبار از منابع غربی ترجمه شدند. در انعکاس اخبار تلاش شد طبق معیارهای ملی-مذهبی متناسب با اصول حرفه ای روزنامه نگاری حرکت کنیم. در نتیجه در اخبار نه به کسی توهین شد و نه از کسی مدح و تمجید. طبیعتا تلاش می کنیم به مرور زمان ضعف ها را کمتر کنیم و در جهت تقویت نقاط قوت گام برداریم.

در ستون گزارش نیز بر اساس این شش اولویت حرکت شد و سعی  ما بر این بود میان ستون گزارش و اخبار هماهنگی به وجود بیاید. در نتیجه گاهی از بحران های اجتماعی نوشتیم، گاهی از معضلات اقتصادی، در بسیاری از مقاطع از چالش های سیاسی و تضاد راست افراطی با اصلاح طلبی در ایران و گاهی به معرفی نهادهای مردمی فعال در مبارزه با بحران های کشور و زمانی به مطالبات صنفی کارگران و معلمان ،…پرداختیم. زمانی، زبان انتقاد از دولت گشودیم و زمانی هم از سیاست های “ایران برانداز” راست افراطی نوشتیم. تلاش کردیم در این ستون از لحاظ فرمی نیز تحول به وحود بیاوریم. از تهیه گزارش های خبری و خبری-تحلیلی گرفته تا تهیه مصاحبه،برگزاری سمینار،تدوین گزارش-مصاحبه. همه در راستای حرکت در راستای شش اولویت ذکر شده بود.

در ستون مقالات به بازنشر مقالات ملی-مذهبی ها در سایت های دیگر پرداختیم. در کنار این مقالات باز نشر شده، برخی از یادداشت ها و ترجمه های وارده هم کار می شد.از بازنشر مقالاتی غیر از افراد ملی-مذهبی که در سایت های دیگر منتشر شده بودند خودداری کردیم و از طرفی هم تلاش کردیم هر مطلبی را منتشر نکنیم و اصل را بر کیفیت مطالب و حرکت در چارچوب سیاست های کلی سایت بگذاریم.

از سویی در ستون اندیشه نیز تلاش شد این ستون از طرفی بازتاب دهنده نظرات اندیشمندان و روشنفکران دینی باشد و از طرفی به نیابت از خوانندگان سایت در مورد مسائل دینی، شبهات و ایرادها سئوالاتی را از روشنفکران دینی پرسیدیم و پاسخ آن را در اختیار مخاطبان قرار دادیم.

در ستون درباره ملی-مذهبی نیز از طرفی تلاش کردیم بازتاب دهنده بیانیه ها ی ملی مذهبی باشیم و از سویی اخبار و گزارش های مربوط به شخصیت های وابسته به این جریان را پوششش دهیم و گاهی هم با ذکر خاطره ای یا نوشته ای از ملی مذهبی ها به میراث این جریان مراجعه کردیم.

در بخش ویدیوها هم تلاش شد ویدیوهای انتخاب شده متناسب با جهت گیری های سایت در بخش اخبار و گزارش ها باشد. در همین راستا ویدیوهایی از مباحث روشنفکران ملی-مذهبی منتشر کردیم تا از ابزار ویدیو نیز در جهت انتقال مباحث تئوریک بزرگان ملی-مذهبی استفاده شود. این ستون علاوه بر این با انتشار مستندها، فیلم ها وآهنگ ها و کلیپ ها تلاش کرد مناسبت های مختلف ملی و مذهبی را نیز یادآوری کند و نقش آموزشی نیز برای مخاطبان سایت داشته باشد.

این یک سال  با وجود  تمام ضعفها در کنارتان بودیم و دوست داریم سال بعد هم در کنارتان باشیم. بودن با شما به تیم سایت انگیزه می دهد و انتقادهای شما وهمراهیتان را به دیده منت مورد توجه قرار می دهیم و امیدواریم که با انتقادها وهمراهی‌ها و کمک شما در سال آینده، سایت بهتری داشته باشیم و خوانندگان را راضی‌تر کنیم.

وظیفه دیدیم شما همراهان ارجمند را از فعالیت یک ساله و چشم اندزاها و جهت گیری هایمان آگاه کنیم تا از نقدها، راهکارها و پیشنهاداتتان بهتر استقبال کنیم.

سال نوی شمسی را به همه شما عزیزان تبریک می گوییم و آرزو داریم سال جدید به حل هر چه بیشتر بحران های سیاسی اجتماعی و اقتصادی کشورمان منجر شود و دردها و رنج های مردم کمتر  و خانه هایشان پر از شادی و مهر شود.

شورای سیاستگذاری سایت ملی-مذهبی

 

مطالب مرتبط

چرا روسیه و چین رفیق روزهای سخت ایران نمی‌شوند؟

مقامات چینی آگاهند ایران، مانند کره شمالی، کشوری منزوی است و تحت هر شرایطی به چین نیاز دارد حتی اگر گاهی روابط آن‌ها دچار فراز و نشیب شود

تعدیل نیرو از کمترین نتایج جنگ 12 روزه ایران و اسرائیل

تعدیل پس از جنگ، نه‌تنها تصمیمی اقتصادی نیست که یک مساله اجتماعی و سیاسی است. بار روانی آن، در شرایطی که جامعه هنوز از شوک جنگ بیرون نیامده، بسیار سنگین است

آیا بمباران ایران را از دستیابی به سلاح اتمی باز داشت؟

ممکن است ایران از رویدادهای ۱۰ روز گذشته چنین نتیجه بگیرد که گزینه عاقلانه‌تر برای آینده، پیروی از مسیر کره شمالی است. کشوری که به‌جای نزدیک شدن به آستانه، آن را پشت سر گذاشت و نخستین آزمایش هسته‌ای‌اش را در سال ۲۰۰۶ و در زمانی که جورج بوش رئیس‌جمهوری آمریکا بود انجام داد

مطالب پربازدید

مقاله