همسر روئین عطوفت در گفت و گو با سایت ملی-مذهبی

معاون دادستان گفت همسرم باید بعد از سه سال و چهار ماه مرخصی بگیرد!

روئین عطوفت از حقوق اولیه خود برای استفاده از مرخصی محروم است. به گفته همسر این زندانی سیاسی که در بند 8 اوین به سر می برد عطوفت هنوز از داشتن یک تخت محروم است. مجبور است در کف سالن بخوابد و این بند از لحاظ  بهداشتی، در ضعیت اسفناکی قرار  دارد.

به گزارش ملی-مذهبی، به رغم اینکه زندانیان باید از حقوق قانونی خود برای استفاده از مرخصی استفاده کنند اما این فعال ملی-مذهبی، به رغم گذشت شش ماه از حبسش همچنان نتوانسته است از مرخصی استفاده کند.

رقیه زارع پور همسر این فعال ملی-مذهبی از دادستانی درخواست مرخصی کرده و دادستانی به وی قبلا گفته بود که بعد از شش ماه از سپری شدن حکم عطوفت درخواست خود را ارائه  کند. اما این درخواست مجددا با مخالفت داستانی مواجه شده است.

زارع پور در گفت و گو با سایت ملی-مذهبی ضمن اعتراض به برخورد  دادستانی گفت:”دادستانی ابتدا گفت بعد از شش ماه باید درخواست مرخصی کنی. بعد از شش ماه مراجعه کردم اما  خدابخشی معاون دادستان گفت طبق قوانین جدید باید یک سوم حکم زندانی یعنی (سه سال و 4 ماه)گذرانده شود. ”

از خانم زارع پور پرسیدیم   بر اساس چه قانونی همسرش به مدت سه سال و 4 ماه از حق مرخصی محروم است؟ وی با اشاره به پاسخ  خدابخشی می گوید:” از معاون دادستان همین سئوال را پرسیدم.  وی دفترچه ای را به من نشان داد و گفت بخوان. در این دفترچه نوشته شده بود که  نیروهای ملی-مذهبی و افراد امنیتی باید حداقل یک سوم از حبسشان سپری شده باشد که بتوانند مرخصی بگیرند. ”

زارع پور  در این گفتگو با اعتراض خود به نسبت به این قانون   به سایت ملی-مذهبی می گوید:” خطاب به دادستان گفتم  بر چه اساسی به فردی حکمی ده ساله داده می شود و سه سال و چهارماه وی را از حق مرخصی  محروم می کنند؟ چرا این قوانین باید همیشه به ضرر نیروهای ملی-مذهبی باشند؟”

وی ضمن تاکید بر بی گناهی روئین عطوفت از معاون دادستان می پرسد:” همسرش چه جرمی را مرتکب شده که باید اینگونه عقوبت بکشد؟”.  طبق گفته خانم زارع پور معاون دادستان می گوید این پرسش را باید از کسی بپرسید که حکم ده سال زندان را برای وی صادر کرده است.

منظور خدابخشی، قاضی صلواتی است  کسی که به صدور احکام ناعادلانه علیه نیروهای سیاسی منتقد مشهور است. زارع پور در پاسخ به خدابخشی می گوید:”من به او هم شکايت کردم. ولي صلواتي هم گفت به من ربطي ندارد . اگر به شما و صلواتي ربطي ندارد پس به چه کسي ربط دارد ؟”

همسر روئین عطوفت همچنین در این گفت و گو به درخواست خود برای ملاقات حضوری با همسرش اشاره می کند. ملاقاتی که هنوز هم عملی نشده است. به گفته وی خدابخشی قول پیگیری داده است.

از رقیه زارع پور پرسیدیم آیا برای اعتراض به حکم سنگین نادعالانه علیه همسرش به دیوان عالی کشور مراجعه کرده است. وی در این مورد می گوید:”تا این لحظه به ديوان عالي کشور مراجعه نکرديم چون وکلا گفته اند که هنوز باید منتظر باشيد .”

روئین عطوفت عضو شورای فعالان ملی-مذهبی است که از سوی قاضی صلواتی به ده سال حبس محکوم شده است. برگزاری کلاس ها و سخنرانی ها در منزل جرم اصلی این فعال سیاسی بوده است.

عطوفت از سال ۱۳۸۳ در آخرین جمعه هر ماه جلسات فرهنگی شورای رنگین کمان را برگزار می‌کرد که در بهمن ماه سال ۱۳۹۱ در حال برگزاری این جلسات دستگیر شد و تیرماه سال ۹۲ با وثیقه آزاد شد.

در حکم دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی علت محکومیت آقای عطوفت به این شرح است: “تاسیس گروهک غیرقانونی و ضدامنیتی موسوم به شورای رنگین کمان در راستای همکاری با گروهک غیر قانونی ملی-مذهبی ها و همچنین فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق صدور و امضای بیانیه های ضد امنیتی”

براساس این گزارش در تیرماه سال جاری حکم ۱۱ سال حبس و دو سال محرومیت از فعالیت برای آقای عطوفت صادر شد، در پی اعتراض این فعال مذهبی به این حکم در تاریخ ۵ آبان‌ماه رای صادره از دادگاه تجدید نظر به وی ابلاغ شد و وی باید 10 سال زندان را به خاطر فعالیت های فرهنگی خود  تحمل کند.

وضعیت اسفناک بند 8 زندان اوین

وی هم اکنون در بند 8 زندان این به سر می برد. بندی که علاوه بر وی دکتر حسین رفیعی عضو شورای فعالان ملی-مذهبی هم حضور دارد. حسین رفیعی چندی  قبل در گفت و گو با همسرش، شرایط اسفناک این بند را تشریح کرده بود. چندی پیش آنا رفیعی دختر این استاد دانشگاه با اشاره به وضعیت نامناسب زندان به تماس تلفنی پدرش با خانه اشاره کرده بود و نوشته بود:”

۱- اتاق بابا شامل ۲۷ نفر: ۱۸ سومالیایی که به جرم دزدی دریایی و قاچاق در زندانند و ۹ نفر ایرانی با جرم های مالی و قاچاق
۲- بیش از ۲ برابر ظرفیت بند در آن زندانی است به طوری که برای استفاده از سرویس های بهداشتی همیشه باید در صف ایستاد
۳- جای خواب نیست. همه روی زمین “مانند ماهی ساردین” در هم فشرده می خوابند. در راهروها و حسینه بند …
۴- هوا بسیار گرم است . کولر آبی هست اما درست کار نمی کند.
۵- آلودگی بسیار زیاد است. زندانیان مشکوک به ایدز و هپاتیت بدون هیچگونه اقدامات مراقبتی در بند بسیارند.
۶- دکتر بدون تجهیزات پزشکی: بابا باید روزانه دوبار فشار خونش را چک کند اما دکتر دستگاه فشار سنج ندارد!!!!
۸- غذا غیرقابل خوردن است.
۷- میوه را هفته ای یک بار فروشگاه می آورد با قیمت بسیار بالا و کیفیت بسیار پایین در حد گندیده می فروشند. از خانواده ها هم قبول نمی کنند که به زندانی بدهند.

شاید تنها خوشحالی این روزهایم این است که آقای روئین هم آنجاست کنار بابا . اما او هم آنقدر مظلومانه گرفتار شده است که آتش دلم شعله ور تر می شود…”

پیش از این فعالان سیاسی در نامه های مختلفی از وضعیت نامناسب زندان های ایران انتقاد کرده بودند. بعد از روی کار آمدن حسن روحانی صدور احکام سنگین علیه نیروهای ملی-مذهبی همچنان ادامه دارد.

 

مطالب مرتبط

تعدیل نیرو از کمترین نتایج جنگ 12 روزه ایران و اسرائیل

تعدیل پس از جنگ، نه‌تنها تصمیمی اقتصادی نیست که یک مساله اجتماعی و سیاسی است. بار روانی آن، در شرایطی که جامعه هنوز از شوک جنگ بیرون نیامده، بسیار سنگین است

آیا بمباران ایران را از دستیابی به سلاح اتمی باز داشت؟

ممکن است ایران از رویدادهای ۱۰ روز گذشته چنین نتیجه بگیرد که گزینه عاقلانه‌تر برای آینده، پیروی از مسیر کره شمالی است. کشوری که به‌جای نزدیک شدن به آستانه، آن را پشت سر گذاشت و نخستین آزمایش هسته‌ای‌اش را در سال ۲۰۰۶ و در زمانی که جورج بوش رئیس‌جمهوری آمریکا بود انجام داد

از سربازان تا کودکان و غیرنظامی ها

کاربران شبکه‌های اجتماعی از کشته شدن سه سرباز به نام‌های «امیرعلی فضلی»، ۱۹ ساله، «امیرمحمد رحمتی»، ۲۲ ساله و یک سرباز دیگر به نام «علیرضا محمودی»، اهل خمین در حمله اسراییل به ورودی زندان اوین خبر داده‌اند

مطالب پربازدید

مقاله