خلافت اسلامی با انتشار مطالب خود به چندین زبان مخاطبان خود را وسیع تر و جهانی تر کرده است. این سازمان به تدریج میدان تبلیغات خود را در مردم غرب، انگلیسی زبان ها ، فرانسوی زبان ها و سپس روس زبان ها گسترده کرد. فراخوان جهاد از این به بعد در ترکیه، آسیای مرکزی و آسیای جنوبی گسترده می شود، جایی که خلیفه خود خوانده “ابوبکر بغدادی” به ویژه سخنرانی اش را به زبان بنگالی ترجمه کرد. دولت اسلامی به علاوه ویدیویی را در ماه ژوئن در اینترنت برای مخاطبان بالکانی منتشر کرد. ویدیویی که در آن فتح اروپای جنوبی توسط سپاه اسلام توصیه شده بود. داعش از طریق کانال های رسانه ای خاصش در صدد است خود را با مردم محلی برای استخدام جهادی ها هماهنگ کند.
روزنامه لوموند در گزارشی با اشاره به تبلیغات گسترده داعش در سراسر جهان به اقدامات این گروه تندرو در ترکیه پرداخته و از تبلیغات بزرگ داعش در سرزمین ترک ها خبر داده است. لوموند در این گزارش با اشاره به رویکرد اخیر داعش در ترکیه به انتشار ماهنامه ای با عنوان “قسطنطنیه” اشاره کرده که به صورت آنلاین و رایگان منتشر شده است. شماره نخست این مجله همزمان با سالروز فتح قسطنطنیه توسط عثمانی ها در 20 می 1453 منتشر شده است.اما این نشریه تنها ابزار تبلیغاتی داعشی ها نیست آنها پیش از این “دبیق” را در سال 2014 به زبان های انگلیسی، روسی و با عنوان “دارلاسلام” به زبان فرانسه منتشر کردند. لوموند ادامه داده که این سازمان تروریستی از واحد بزرگ اطلاع رسانی خود یعنی نشر الحیات مدیا برای انتشار ایده هایش در سراسر جهان و با هدف استخدام مبارزان استفاده می کند. این نشریه به صورت رنگی با تصویرهای زیبا از آثار باستانی استانبول منتشر شده است. قسطنطنیه همه نشانه های یک مجله سنتی را دارد. اما محتوایش در عوض نگاهی متفاوت از ترکیه را ارائه می دهد. در این نشریه مقالاتی یافت می شوند که در آنها نابودی بت ها تشویق شده و تحلیل هایی که به شدت دموکراسی را مورد انتقاد قرار می دهند. در صفحه 41 تصویری از “لوز” کاریکاتوریست فرانسوی منتشر شده که اخیرا تبلیغاتی را علیه هفته نامه شارلی ابدو به راه انداخته است. “وسیم نصر” روزنامه نگار “فرانس 24 می گوید در ترکیه مردم پذیرای این نوع گفتمان هستند. 16 فوریه در ترکیه تجمعی در حمایت از برادران کواشی با حضور صدنفر در برابر مسجد فاتح استانبول برگزار شده بود.
به گزارش لوموند این نشریه در سرمقاله خود با ادعای گسترش وجهه مردمی و جهانی اش خاطرنشان کرده قصد دارد دسترسی ترک ها به اطلاعات، مقالات و ویدیوهای منتشر شده توسط داعش را تسهیل کند . “وسیم نصر” می گوید این اقدام بیشتر از هر چیز در راستای استراتژی دولت اسلامی است که از ارتباطات به عنوان ابزاری برای استخدام خود استفاده می کند.
لوموند در ادامه تصریح کرده خلافت اسلامی با انتشار مطالب خود به چندین زبان مخاطبان خود را وسیع تر و جهانی تر کرده است. این سازمان به تدریج میدان تبلیغات خود را در مردم غرب، انگلیسی زبان ها ، فرانسوی زبان ها و سپس روس زبان ها گسترده کرد. فراخوان جهاد از این به بعد در ترکیه، آسیای مرکزی و آسیای جنوبی گسترده می شود، جایی که خلیفه خود خوانده “ابوبکر بغدادی” به ویژه سخنرانی اش را به زبان بنگالی ترجمه کرد. دولت اسلامی به علاوه ویدیویی را در ماه ژوئن در اینترنت برای مخاطبان بالکانی منتشر کرد. ویدیویی که در آن فتح اروپای جنوبی توسط سپاه اسلام توصیه شده بود. داعش از طریق کانال های رسانه ای خاصش در صدد است خود را با مردم محلی برای استخدام جهادی ها هماهنگ کند.
لوموند سپس ادامه می دهد با انتشار این مجله ترکی، دولت اسلامی بیش از پیش خواسته اش مبنی بر گسترش خود در آناتولی را ابراز می کند. در یک مقاله با عنوان “مهاجرت”، داعش رسما مسلمانان ترک را به پیوستن به تروریست های خلافت اسلامی دعوت می کند. از مهندسان، اساتید و سربازان خواسته شده به دولت اسلامی مهاجرت کنند. “وسیم نصر” در این مورد می گوید آنها در تمام سطوح دست به استخدام می زنند، از کردها گرفته تا ترکمن های عراق. در گزارش سازمان ملل متحد در ماه می تصریح شده که حداقل 1300 ترک در گروه های جهادی در سراسر جهان حضور دارند.
نشریه “قسطنطنیه” تصرف استانبول توسط سلطان محمد دوم در سال 1453 را به رسمیت نمی شناسد و فتح واقعی قسطنطنیه را بدون جنگ و خونریزی توصیه می کند. این بار دولت اسلامی طرفدارانش را به استفاده از اسلحه دعوت نکرده بلکه به تصرف شهر استانبول با یک عملیات معنوی دعوت کرده است. “وسیم نصر” می گوید:” فتح قسطنطیه یک هدف نمادین است که دولت اسلامی هیچ گاه آن را پنهان نکرده، داعش ترکیه را از منظر ایدئولوژی هدف قرار داده اما این به معنای اعلام جنگ نیست.” دولت اسلامی با عدم ایجاد خطر برای امنیت ترکیه پیامی روشن را برای ترک ها ارسال کرده:” اگر شما در کارهای ما دخالت نکنید تا زمانی که شما مرتد نشده اید ما نیز در کارهای شما دخالت نخواهیم نکرد.”
لوموند در پایان با استناد به خطر شکست اخیر حزب اردوغان و از دست دادن اکثریت در پارلمان ترکیه آورده است این شکست می تواند معاهده عدم تجاوز غیر رسمی میان ترکیه و داعش را در معرض خطر قرار دهد.