دیدار تقی رحمانی با رییس بنیاد تاریخ زنده سوئد

ضرورت پشتیبانی از نهادهای مدنی

در دیدار تقی رحمانی با رییس بنیاد تاریخ زنده سوئد آخرین وضعیت نرگس محمدی برنده ی سال 2011 جایزه پر انگر(Per Anger)بررسی شد.

پرفسور اسکیل فرانک با ابراز خوشوقتی بسیار از دیدار با تقی رحمانی و کسب آخرین وضعیت نرگس محمدی خشنودی خود و همکاران بنیاد از شرایط پیش آمده و خروج این فعال حقوق‌بشر از شرایط بسیار دشوار زندان و امکان درمان وی ابراز کرد.

رییس دانشکده آموزش و پرورش دانشگاه اومئو که خود سال‌ها پژوهشگر و از مدیران ارشد سازمان ارزیابی آموزش و پرورش سوئد بوده جویای وضعیت آموزش و پروزش فرزندان آنها شد و از اینکه نرگس محمدی اینک در کنار دو کودک خردسال خود زندگی می‌کند خورسندی خود را ابراز و گفت: “امیدوارم به زودی همه ی اعضا خانواده در آرامش و در کنار هم زندگی کنند.”

در این دیدار تقی رحمانی به پرسش های مختلف پرفسور “اسکیل فرانک” و خانم “لیو ویسبری” مدیر پروژه جایزه “پِراَنگر” در مورد شرایط نرگس محمدی، تاثیرات چنین جوایزی از فعالان مدنی و تلاش های آنها و نیز چشم انداز پیش روی جنبش دموکراسی خواهی در ایران پاسخ گفت.

تقی رحمانی در بخشی از سخنان خود تاثیر این جوایز را بر کنشگران جامعه مدنی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: تعامل جامعهمدنی در کشورهایی مانند ایران با نهاد های مدنی و بنیادهای شناخته شده ی بین المللی و انتقال دانش و تجربه به جنبش های دموکراسی خواه با درک شرایط تاریخی و بافت اجتماعی کشورها بسیار مفید خواهد بود.

وی افزود خواست بنده و نرگس‌محمدی در این رابطه متمرکز بر تعامل و پشتیبانی از نهاد های مدنی است. به این معنا که نهادهای مدنی و بنیادهای پژوهشی از این دست، نهادهای مدنی در جوامع هدف را به رسمیت شناخته و تعامل خود را بر این اساس پی‌ریزی کنند.

در ادامه پرفسور “اسکیل فرانک” یکی از دین پژوهان در حوزه وحی و کلام مسیحیت و از مقامات کلیسای سوئداست و چند کتاب در حوزه کلام و پژوهش در وحی نوشته‌، پرسش‌های مختلفی را در حوزه‌ی روشنفکری دینی و جریان‌های مدرنی که خواهان آشتی دموکراسی با باورهای سنتی جوامع هستند بیان کرد.

تقی رحمانی هم در پاسخ به شکل فشرده پیشینه شکل گیری و کوشش های روشنفکران مسلمان در ایران را بیان کرد، و خواست آنها که جدایی کامل نهاددیناز نهاددولت است را مورد تاکید قرارداد و گفت این جریان فکری دموکراسی را باور دارد و در تلاش است بین دموکراسی و اسلام تعامل ایجاد کند.

این کوشنده ی ملی – مذهبی افزود : اندیشمندان مسلمان که درپیت عامل دموکراسی با اسلام هستند نقش مهمی بازی میکنند چرا که زمینه فرهنگی جامعه را برای آزادی بیان وعقیده مساعد می کنند.

در پایان این دیدار تقی‌رحمانی اظهار امیدواری کرد با بازشدن فضا در ایران، میزبان پرفسور “اسکیل‌فرانک” و دیگر چهره‌هایی از نمایندگان جوامع مدنی سوئد باشند و گفتگوهای بین جوامع مدنی با جدیت دنبال شود.

حضور تقی رحمانی در بنیاد تاریخ زنده سوئد برابر بود با نشست مشورتی هیات مدیره و هیات ژوری اعطا جوایز بنیادتاریخ زنده سوئد که برای دقایقی میزبان این تحلیلگر مسایل ایران شدند و پس از سخنان کوتاه پرسش‌هایی را طرح کردند.

بیشتر پرسش ها متمرکز بر چشم انداز پیش روی دموکراسی خواهی و آزادی بیان در ایران بود. تقی رحمانی در پاسخ های خود نکته‌ی محوری “تقویت جامعه‌مدنی” و “امید به آینده” را مورد توجه قرار داد و گفت:” گفتگوهای غرب با ایران بایدمنوط به رعایت جوانب پشتیبانی از جامعه مدنی و جنبش دموکراسی‌خواهی باشد . جامعه ی مدنی کشورهای غربی همواره این خواست را باید از دولت های خود مطالبه کنند تا درمیان گفتگوهای سیاسی، جامعه مدنی و جنبش رو به رشد آنها فراموش نشود.”

بنیاد تاریخ زنده سوئد بنیادی غیر انتفاعی با تمرکز بر ترویج دموکراسی، مدارا و حقوق‌بشر است و جایزه بنیاد به نامPer Anger دیپلمات سوئد در دوران جنگ جهانی دوم،حقوقدان و فعال حقوق‌ بشری سوئد نام‎گذاری شده و هر سال به فردی که در راه حقوق‌بشر و دموکراسی، مبارزه گسترده ای کرده باشد داده می شود. #

مطالب مرتبط

تعدیل نیرو از کمترین نتایج جنگ 12 روزه ایران و اسرائیل

تعدیل پس از جنگ، نه‌تنها تصمیمی اقتصادی نیست که یک مساله اجتماعی و سیاسی است. بار روانی آن، در شرایطی که جامعه هنوز از شوک جنگ بیرون نیامده، بسیار سنگین است

آیا بمباران ایران را از دستیابی به سلاح اتمی باز داشت؟

ممکن است ایران از رویدادهای ۱۰ روز گذشته چنین نتیجه بگیرد که گزینه عاقلانه‌تر برای آینده، پیروی از مسیر کره شمالی است. کشوری که به‌جای نزدیک شدن به آستانه، آن را پشت سر گذاشت و نخستین آزمایش هسته‌ای‌اش را در سال ۲۰۰۶ و در زمانی که جورج بوش رئیس‌جمهوری آمریکا بود انجام داد

از سربازان تا کودکان و غیرنظامی ها

کاربران شبکه‌های اجتماعی از کشته شدن سه سرباز به نام‌های «امیرعلی فضلی»، ۱۹ ساله، «امیرمحمد رحمتی»، ۲۲ ساله و یک سرباز دیگر به نام «علیرضا محمودی»، اهل خمین در حمله اسراییل به ورودی زندان اوین خبر داده‌اند

مطالب پربازدید

مقاله