در حالی که بحران کرونا و ادامه تحریم ها وضعیت تمامی کارکنان شرکت ها را تحت تاثیر قرار داده و نرخ بیکاری افزایش پیدا کرده است، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دستورالعملی جدید آیین نامه ای را به مسوولان بهداشت حرفه ای سراسر کشور ابلاغ کرده که بر اساس آن بیش از سه هزارنفر از کارکنان این بخش در معرض بیکاری قرار خواهند گرفت.
همچنین براساس این دستورالعمل مسوولان بهداشت با مدرک کارشناسی ارشد نیز در شرکت های بالای ۱۰۰ نفر باید تمام وقت کار کنند. موضوعی که مورد اعتراض کارشناسان بهداشت حرفه ای است.
دستورالعمل تعیین صلاحیت مسوول بهداشت حرفه ای با امضای «علیرضا رییسی»، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ شده و درنگاه اول به نظر می رسد هدف آن ارتقا جایگاه مسوولان بهداشت حرفه ای در سراسر کشور باشد. هرچند با دقت در این دستورالعمل متوجه می شویم که این دستورالعمل تنها منجربه به بیکاری بخش عظیمی از مسوولان بهداشت خواهد شد.
بخش دیگری از دستورالعمل جدید به آزمون و تایید صلاحیت مسوولان بهداشت حرفه ای باز می گردد که مورد اعتراض آن ها است.
مسوولان بهداشت حرفه ای در اعتراض به دستورالعمل جدید وزارت بهداشت در نامه ای به دیوان عدالت اداری شکایت کرده اند. در این نامه آمده:«باستحضار می رساند که معاونت محترم بهداشتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی طی یک نامه ای به شماره ۳۰۰۸۱۶۵۶د مورخه۹۹/۱۰/۷ به پیوست دستورالعملی، صلاحیت و شرایط تایید کارشناسان مشاور بهداشت حرفه ای شاغل در صنایع تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز بهداشت تحت امر خود بر خلاف تبصره ۲ ماده ۹۳ و ۱۰۶ در بخش چهارم مبحث حفاظت فنی و بهداشت کار در قانون کار جمهوری اسلامی منوط به آن دانسته است؛ که بدلیل عدم رعایت سلسله مراتب قانونی در تدوین آن و عدم اطلاع و اشراف و امضای مشترک وزرای محترم اداره کار و امور اجتماعی و وزارت بهداشت از اعتبار قانونی برخوردار نمی باشد و معاونت بهداشتی متاسفانه با سواستفاده وعدول از اختیارات، با ارسال نامه به دانشگاههای علوم پزشکی استان ها و الزام آنان به اجرای آن در صنایع دارای کارشناس مشاور بهداشت حرفه ای توسط مراکز بهداشت تحت امر خود، موجب بیکاری تعداد کثیری از کارشناسان بهداشت حرفه ای مشاور و ظلم در حق این قشر زحمتکش شده است. لذا بدینوسیله تقاضای ابطال آن دستورالعمل و احقاق حق خود را داریم.»