رژه سرداران در وزارت کشور!


سرشناس ترین ثبت نام کنندگان روز اول ثبت نام برای انتخابات 1400 ، سرتیپ ها بودند/ یک امیر و دو سردار چهره های شاخص ثبت نام کننده

پس از باز شدن درهای ستاد انتخابات کشور به روی داوطلبان، سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ، نظامی‌ها امروز نخستین‌ مهمان‌های وزارت‌کشور برای ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری بودند.
نخستین نظامی که برای ثبت نام در وزارت کشور حاضر شد سردار «محمدحسن نامی» بود که وارد وزارت کشور شد و پس از او دو سردار دیگر یعنی «سعید محمد» و «حسین دهقان» به سودای ردای ریاست جمهوری راهی میدان فاطمی و وزارت کشور شدند.

*یک امیر و دو سردار ، چهره های شاخص روز نخست انتخابات
امیر «محمدحسن نامی» سرتیپ ارتشی و وزیر سابق ارتباطات اولین نظامی داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری بود. او پیش از این مدت‌ها بود که نامش در رسانه‌ها و اخبار دیده نمی‌شد. از جمله مسولیت‌های نامی می‌توان به معاونت ستاد مشترک ارتش و رییس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح نیز اشاره کرد. او همچنین دارای دکترای «مدیریت کشورداری» از کره شمالی است.

*سعیدمحمد روز اول آمد
سردار سرتیپ «سعید محمد» که آمدنش پیش از این قطعی شده بود در میانه‌های روز وارد وزارت کشور شد. گفته می شود، محمد ابتدا بدون شناسنامه و تنها با کپی این مدرک آمده و بعدتر برای برداشتن آن بازگشته است. «سعیدمحمد» از جمله شناخته‌شده‌ترین نامزدهایی است که به دلیل مقاومت دولت برابر خواسته شورای نگهبان می تواند داوطلب شرکت در انتخابات شود.
هر چند روایت دیگری نیز وجود دارد که درجه سرلشکر به شدت در میان نظامی ها اندک است و برخی سرتیپ ها با توجه به حضور در جایگاه سرلشکری باید بتوانند بر اساس مصوبه شورای نگهبان نیز ثبت نام کنند.
نام «سعیدمحمد» نخستین بار مهر 97 با فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم‌النبیا بر سر زبان‌ها افتاد. این سردار 53 ساله پیش از این در هیات مدیره دیگر شرکت عمرانی زیرمجموعه قرارگاه فعالیت می‌کرداو در آستانه انتخابات از سمت خود کنار رفت. برخی می‌گویند محمد به دلیل فعالیت‌های انتخاباتی از سمت خود برکنار شده اما وی این سخنان را تکذیب کرده و گفته از سمتش استعفا داده است.
این سردار جوان سپاه، پیش از حضور در وزارت کشور در کنار محسن رضایی و رستم قاسمی به عنوان دو چهره سپاهی، که هر دو داوطلب حضور در انتخابات هستند، ائتلاف نظامی‌ها را تشکیل داده بودند. اما به نظر نمی رسد در نهایت اصولگرایان و اقتدارگریان چندان تمایلی به ائتلاف بر روی این سردار داشته باشند.

*وزیردفاع سابق هم آمد
حسین دهقان وزیر دفاع دولت یازدهم سردار دیگری بود که دیروز در وزارت کشور  حاضر شد. او البته شاید نخستین نظامی بود که برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ اعلام آمادگی کرد. دهقان همراه با همسر خود و کتابچه قانون اساسی به میدان فاطمی آمده بود و کتابچه را کنار شناسنامه خود مقابل دوربین خبرنگاران گرفت. سردار دهقان اکنون مشاور مقام معظم رهبری در صنایع دفاعی است. حسین دهقان دکتری مدیرت خود رااز دانشگاه تهران گرفته و از سال ۱۳۵۸ عضو سپاه بوده و در سال‌های 59 تا 65 نیز جانشین فرمانده نیروی هوایی سپاه بود. دهقان از سال ۷۱ تا ۷۵ جانشین رییس ستاد مشترک سپاه شد و در دولت هفتم نیز به عنوان قائم مقام وزیر دفاع فعالیت کرد.

*کشمکش ادامه دار شورای نگهبان و دولت
روز نخست ثبت نام انتخابات البته در شرایطی آغاز شد که کشمکش میان شورای نگهبان و دولت بر سر تغییر یا عدم تغیر شرایط ثبت‌نام انتخابات ریاست‌جمهوری همچنان ادامه داشت.
بر اساس آن چه شورای نگهبان «مصوبه خود» می‌داند سردار «سعیدمحمد» نمی توانست کاندیدای ریاست جمهوری شود ، چراکه تنها نظامیان با درجه سرلشکر و بالاتر می توانند در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 ثبت نام کنند.اما با دستور رییس‌جمهوری به وزارت کشور که ثبت نام انتخابات با قوانین فعلی برگزار شود و هم چنین رد مصوبه شورای نگهبان بود که امکان ثبت نام به وجود آمد.
سخنگوی شورای نگهبان نیز اما بی کار ننشست و اعلام کرد که بر مصوبه غیرقانونی این نهاد پافشاری خواهند کرد و گفت که نماینده این شورا در ستاد انتخابات بر اساس شرایط جدید مدارک داوطلبان را تحویل می‌گیرد.

*قانون نیازمند اصلاح بدون دخالت شورای نگهبان و نقض قانون اساسی کشور
چند ساعت بعد از این سخنان ، نوبت دولت بود تا اعلام کند که به نظر اعضای دولت، ‌این نامه شورای نگهبان، تحدید قانون اساسی است و برای ابلاغ آن نیز، روال مشخص‌شده در قانون اساسی،‌طی نشده است.
دولت حسن روحانی هم چنین بار دیگر تاکید کرد که هرگونه تغییر روند دراین خصوص‌، نیازمند تغییر قوانین انتخابات است.
آن چه که البته مشخص است این مهم است که قانون انتخابات نیازمند اصلاح فوری است. لازم است شرایط کاندیداها در قانون مشحص است. در برخی از کشورها با احزاب قدرتمند این احزاب است که در مسیر درست کاندیداها را مشخص و معرفی می کند و در برخی کشورهای دیگر مثلا هر کاندیدا باید بتواند تعدادی امضا و درخواست داشته باشد. در برخی کشورها اگر کسی قصد کاندیداتوری داشته باشد باید بتواند حداقل یک طومار 500 هزار امضا جمع کنند تا تاییدی برای امکان ثبت نام آنان در انتخابات باشد.
در ایران اما این وظیفه همواره بر عهده شورای نگهبان بوده است. مساله اصلاح قانون و ایرادات به شورای نگهبان نه از جهت اصلاح قانونی که لازم است اصلاح شود بلکه روندی بود که برخلاف قانون اساسی طی شد. شورای نگهبان ابدا شان قانونگذاری ندارد و اصلاح قانون باید از طریق مجلس رخ می داد نه از طریق شورای نگهبان و اعتراضات به این قانون شکنی آشکار رخ داده توسط شورای نگهبان بود.

*سردارها به صف شدند

در چنین فضای  پرتنشی بین وزارت کشور دولت روحانی و شورای نگهبان آیت الله جنتی به عنوان رییس مادام العمر این شورا بود که در روز نخست ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری ، صدای پای نظامیان برای رسیدن به پاستور بلندتر از همیشه به گوش رسید و احتمالا نیز در روزها آینده‌ها ادامه خواهد داشت. صثدایی که حتی پیش از ترور سردار قاسم سلیمانی نیز شنیده می‌شد و برخی از نیاز کشور به رییس‌جمهوری مقتدر و عمل‌گرا سخن می‌گفتند.این صدا چنان بلند بود که یک بار سلیمانی را نیز به واکنش واداشت و گفت که وی هیچگاه قصد کاندیداتوری در انتخابات را نخواهد داشت.
فارغ از حضور چشمگیر چهره های مطرح نظامی در روز نخست ثبت نام اما نخستین داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که با حضور در وزارت کشور ثبت نام کرد ، «وهاب عزیزی» دبیرکل جبهه جهادگران ایران اسلامی با شعار «جهاد برای حل مشکلات مردم، جهاد برای قطع زنجیره فساد، ویژه خواری و رانت»  بود. پس از وهاب عزیزی به روال هر دوره ثبت نام برای انتخابات ، ورود چهره‌های حاشیه‌ساز و جنجالی نیز بار دیگر در وزارت کشور رخ داد.از زنی که با موتور به وزارت کشور آمد تا  پیرمرد قرآن به دست کفن‌پوش از جمله این ثبت نام کنندگان بودند.

*ماجرای ادامه دار ثبت نام زنان و تفسیر «رجل سیاسی» در قانون
هر چند امسال به شل غریبی شورای نگهبان حدود یک سال پیش اعلام کرده بود که زنان منعی برای ثبت نام ندارند اما مساله تعبیر از «رجل سیاسی» همواره یکی از موارد مورد بحث بین طرفین است.
برای دوره های متوالی مرحوم «اعظم طالقانی» دختر «آیت‌الله طالقانی» باهدف به چالش کشیدن تعبیر «رجل سیاسی» هر بار برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام می کرد و چقدر ناگوار که در سالی که ایشان فوت کردند بالاخره سخنگوی شورای نگهبان پذیرفت که زنان نیز حق ثبت نام در انتخاب را دارند.
البته که در این دوره انتخابات ریاست جمهوری، جبهه اصلاح‌طلبان نیز دو زن را به عنوان کاندیداهای بالقوه پیشنهاد کرده است. « شهیندخت مولاوردی» معاون زنان رییس‌جمهور در دولت یازدهم و «زهرا شجاعی» دبیرکل مجمع زنان اصلاح‌طلب ، دو زنی هستند که برنامه‌های خود را هم به نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان ارایه کرده اندو شاید در روزهای آتی باید منتظر حضور و ثبت نام آنان بود.
بر اساس نظر شورای نگهبان، اسنادو مدارک اثبات‌کننده صلاحیت داوطلبان که هیات مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری تعیین کرده هنگام ثبت نام داوطلبان، دریافت و در اختیار شورای نگهبان قرار می‌گیرد.

 

بنابر اعلام ستاد انتخابات کشور، اسناد و مدارک اثبات‌کننده صلاحیت داوطلبان که هیات مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری تعیین شده از جانب شورای نگهبان اعلام کرده هنگام ثبت نام داوطلبان، دریافت و در اختیار شورای نگهبان قرار می‌گیرد.

 

حال باید منتظر ماند و دید در روزهای آتی آتش اختلافات شورای نگهبان و دولت جقدر گر می گیرد و کدام چهره ها راهی وزارت کشور خواهند شد.
گفته می شود مصطفی تاجزاده گفته است که روز جمعه برای ثبت نام خواهد رفت و شنیده ها نیز حکایت از ثبت نام لاریجانی در روز شنبه دارد.

 

مطالب مرتبط

از سربازان تا کودکان و غیرنظامی ها

کاربران شبکه‌های اجتماعی از کشته شدن سه سرباز به نام‌های «امیرعلی فضلی»، ۱۹ ساله، «امیرمحمد رحمتی»، ۲۲ ساله و یک سرباز دیگر به نام «علیرضا محمودی»، اهل خمین در حمله اسراییل به ورودی زندان اوین خبر داده‌اند

«گنجشک درنده» چگونه نظام مالی ایران را مختل کرد؟

هکرها در عملیات علیه «نوبیتکس» کلیدهای کیف‌پول‌های رمزارزی این صرافی را که در اختیار افراد کلیدی در شرکت بود، به‌دست آورند. به گفته آقای راد، این کلیدها در اختیار کارکنان معتمد بوده است

دریای خزر در حال کوچک شدن است

فعالان محیط زیست قزاقستان می‌گویند حتی با چشم غیرمسلح هم می‌توان دید که دریای خزر در حال کوچک شدن است. مطالعات می‌گویند تا پایان این سده ممکن است ۳۴ درصد از مساحت دریای خزر از دست برود.

مطالب پربازدید

مقاله