ادوارد شرقی دقیقا کی قصد خروج از کشور را داشته است؟
هفته گذشته برخی رسانهها گزارش دادند که “عماد ادوارد شرقی” هنگام “تلاش” برای خروج از ایران بازداشت شده است.
در همان زمان باشگاه خبرنگاران جوان نوشت که او به “جاسوسی و جمع آوری اطلاعات نظامی” به ده سال حبس محکوم شده و “با قرار وثیقه آزاد شده بود که قبل از برگزاری دادگاه تجدید نظر قصد فرار داشت”.
هم چنین گفته شد که آقای شرقی در استان آذربایجان غربی در نزدیک مرز عراق دستگیر شده است.
اکنون خانواده عماد ادوارد شرقی در بیانیهای که به دست انبیسی نیوز رسیده، خبر داده اند که از حدود شش هفته پیش از این شهروند ایرانی_آمریکایی هیچ خبری ندارند.
آن ها همچنین گفتهاند که نمیدانند ادوارد شرقی کجا زندانی است و چه کسانی او را بازداشت کردند و برای سلامت او “تنها دعا میکنند.”
انبیسی در ادامه گزارش خود درباره این موضوع بازداشت و زندانی شدن آقای شرقی در آستانه ریاست جمهوری جو بایدن را مانعی تازه برای کابینه بایدن توصیف کرده که میگوید به دنبال احیای دیپلماسی در قبال ایران است.
گزارش انبیسی میگوید عماد شرقی که در سال ۲۰۱۶ به ایران برگشته بود، در آوریل ۲۰۱۸ بازداشت شده و تا دسامبر همان سال در اوین زندانی بوده و سپس با وثیقه آزاد شده است.
پس از آزادی اول عماد ادواردشرقی به قید وثیقه گفته شده بود که سپاه پاسداران گذرنامه او و همسرش، بهاره عمیدی را هم توقیف کرده است.
موضوع فرار و خروج از کشور 《عماد ادوارد شرقی》را هفته گذشته خبرگزاری مهر که پس از میزان باید نزدیک ترین خبرگزاری به قوه قضاییه دانست داده بود. در خبر ایت خبرگزاری برروی سمت آفای شرقی یعنی 《معاون بین الملل هلدینگ سرآوا》 تاکید شده بود.
در این خبر که بعدتر سرآوا آن را تکذیب کرد و بی ارتباط به خود دانست ، گفته شده بود «عماد ادوارد شرقی»، معاون بینالملل سرآوا که مسئولیت تعامل با شرکا و سرمایهگذاران خارجی این شرکت را بر عهده داشت، در حین فرار و خروج غیر قانونی از مرزهای غربی کشور دستگیر شده است.
اما حالا گفته می شود که عماد ادوارد شرقی به اتهام جاسوسی و جمع آوری اطلاعات نظامی به ۱۰ سال حبس محکوم و با قرار وثیقه آزاد شده بود که قبل از برگزاری دادگاه تجدید نظر قصد فرار داشت.
سرآوا از سال ۹۰ فعالیت خود را در کشور آغاز کرد. دیجیکالا ، کافه بازار ، علی بابا و الو پیک از برندهای اصلی این هلدینگ سرمایهگذاری هستند. هم چنین سرآوا از شرکتهای فعال در اکوسیستم استارتاپی کشور است که مدعی جذب سرمایهگذاری خارجی برای توسعه شرکتهای زیرمجموعهی خود بود.
عماد ادوارد شرقی در جریان فعالیتهای خود در روابط بین الملل هلدینگ سرآوا ، شرکت خارجی iiic را به مجموعه سرآوا اضافه کرد .
بنا به گزارش خبرگزاری مهر، بعد از فرار سعید رحمانی مدیرعامل سابق سرآوا از کشور، عماد ادوارد شرقی از افراد کلیدی این گروه سرمایهگذاری به حساب می آمد.
حالا اما با بیانیه خانواده عماد ادوارد شرقی ، به نظر می رسد حتی در زمان خبر بازداشت هفته قبل خبرگزاری ها نیز، مدت ها بوده که خانواده این شهروند دو تابعیتی از وضعیت وی بی اطلاع بوده اند.