کتاب سعید مدنی به چاپ دوم رسید

جنبشهای اجتماعی: پیدایی، فراز و فرود

چاپ دوم کتاب جنبشهای اجتماعی تألیف و ترجمه سعید مدنی پژوهشگر مسائل اجتماعی توسط نشر بازتاب منتشر و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت. مقدمه طولانی کتاب که حاصل جمع بندی مطالعات مؤلف در باره جنبشهای اجتماعی است؛ خواننده را با مفاهیم اولیه و پایه در باب این پدیده اجتماعی آشنا می‌سازد.
در این مقدمه مدنی تلاش کرده‌ با مرور مباحث درباره معنای جنبش اجتماعی مروری سریع بر چند تجربه در این زمینه در کشورهای مختلف داشته باشد. جنبش و بحران،‌جنبش و عقلانیت ،‌جنبش و سرمایه اجتماعی و جنبش و شبکه‌های اجتماعی، دیگر مباحث مقدمه کتاب است که نیمی از صفحات آن را در بر گرفته‌است.
به این ترتیب مخاطب کتاب که از سال ۱۳۸۸ تا امروز شاهد، ناظر و شاید درگیر یک جنبش اجتماعی فراگیر بوده، از خلال این مباحث می‌تواند با عمق بیشتری رویدادها و وقایع پرشتاب حوادث پس از انتخابات ۸۸ را مورد واکاوی و تحلیل قرار دهد و چشم انداز روشن تری از ابعاد جنبش سبز و آثار و پیامدهای آن به دست آورد.
متن کتاب جنبشهای اجتماعی، ترجمه بخشهایی از کتاب جنبش اجتماعی تألیف “جف گردوین” و “جیمز ام جسیر“ است که به نه سؤال مهم درباره جنبشهای اجتماعی پاسخ می‌دهد:
– جنبشهای اجتماعی کی و چرا ظهور می‌کنند؟
– چه کسانی به عضویت جنبش درآمده یا حامی آن می‌شوند؟
– چه کسانی در جنبش می‌مانند و چه کسانی می‌روند؟
– مشارکت کنندگان چه فکر و احساسی دارند؟
– چگونه جنبشها سازماندهی می‌شوند؟
– جنبشها چه می‌کنند؟
– چگونه دولت و رسانه‌ها جنبش را تحت تأثیر قرار می‌دهند؟
– چرا جنبشها افول می‌کنند؟
– جنبش‌ها چه دستاوردهایی برای جامعه به ارمغان می‌آورند؟
سعید مدنی که از آغاز پدید آیی و شکل گیری جنبش سبز تا امروز تلاش کرده هم به عنوان یک فعال اجتماعی و هم به عنوان یک علاقه‌مند به مباحث اجتماعی ابعاد و زوایای آشکار و پنهان جنبش را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد؛ در این کتاب به برخی از سؤالات حاملان ، حامیان و فعالان جنبش سبز پاسخ گفته‌است. بنابراین مخاطب کتاب او همه کسانی هستند که در کشاکش و تلاطم وقایع پس از انتخابات ۸۸ به نحوی درگیر آن شده اند.
عضویت در جنبش برای اعتراض تنها تلاشی برای جبران برخی کمبودها نیست؛‌ بلکه بخشی از تلاش برای تحمیل مفاهیم شناختی ،‌برای استحکام هویت فردی و جمعی ، برای پیگیری مطالبات جمعی و برای خلق یا تقویت تعهدات مؤثر متقابل با دیگران است. مؤلف کتاب جنبشهای اجتماعی با بهره‌مندی از تجربه حضور عینی در یک جنبش اجتماعی و عضویت در آن، ابعاد گوناگون این تجربه را با دانش خود در حوزه علوم اجتماعی در هم آمیخته و در اختیار مخاطب قرار داده‌است.
چاپ دوم کتاب “جنبش‌های اجتماعی ” در کتاب‌فروشی‌های معتبر مقابل دانشگاه تهران در دسترس علاقه‌مندان است.

مطالب مرتبط

از سربازان تا کودکان و غیرنظامی ها

کاربران شبکه‌های اجتماعی از کشته شدن سه سرباز به نام‌های «امیرعلی فضلی»، ۱۹ ساله، «امیرمحمد رحمتی»، ۲۲ ساله و یک سرباز دیگر به نام «علیرضا محمودی»، اهل خمین در حمله اسراییل به ورودی زندان اوین خبر داده‌اند

«گنجشک درنده» چگونه نظام مالی ایران را مختل کرد؟

هکرها در عملیات علیه «نوبیتکس» کلیدهای کیف‌پول‌های رمزارزی این صرافی را که در اختیار افراد کلیدی در شرکت بود، به‌دست آورند. به گفته آقای راد، این کلیدها در اختیار کارکنان معتمد بوده است

دریای خزر در حال کوچک شدن است

فعالان محیط زیست قزاقستان می‌گویند حتی با چشم غیرمسلح هم می‌توان دید که دریای خزر در حال کوچک شدن است. مطالعات می‌گویند تا پایان این سده ممکن است ۳۴ درصد از مساحت دریای خزر از دست برود.

مطالب پربازدید

مقاله