گزارش اختصاصی سایت ملی مذهبی

جان ایرانی ها در چمبره پیک پنجم کرونا

چگونه ممنوعیت واکسن خارجی در همدستی با خستگی مردم ، فاجعه مرگ و میر کرونا را آفرید؟

 

اوضاع کرونایی حالا در تمام کشور و در پیک پنجم به شدت بحرانی و نگران کننده است. این در حالی است که پس از کم کاری گسترده دولت و نظام در واردات سریع و به موقع واکسن، برخی شهروندان نیز پس از حدود یک سال و اندی دچار بی تفاوتی خطرناکی شده اند و قید رعایت پروتکل‌ها را زده‌اند و بیماری مدام در حال افزایش است.

«نظام سلامت کشور در حال فروپاشی است.» حالا دیگر بدون تعارف باید پذیرفت که این سخن، چکیده و عصاره نامه‌ای است که وزیر بهداشت به آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، در هفته ای که گذشت نوشته بود. نامه ای که به وضوح در آن تقاضای قرنطینه با کمک نیروی نظامی مطرح شده بود.
وزیر بهداشت در این نامه با اشاره به آخرین جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا و جلسه آخر هیات دولت دوازدهم گفته در برزخ دوران انتقال امور اجرایی، ما و همکاران‌مان در زیر آوار هزاران بیمار و مبتلا به کرونا و در کشاکش موج سهمگین پنجم، روز و شب‌های نفس‌گیر و طاقت‌فرسایی طی می‌کنیم و مانده‌ایم که در این برهوت تنهائی به کدام مرجع پناه ببریم.

**هشدار به عبور بیماران از مرز 10 هزار نفر در بیمارستان های تهران

در همین رابطه «علیرضا زالی» فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، ضمن هشدار نسبت به عبور بیماران بستری از مرز ۱۰ هزار نفر در بیمارستان‌های تهران، به خبرگزاری مهر گفته است که: «فعال سازی کمیته ترخیص، افزودن ۱۴۰۰ تخت اورژانس به ناوگان تخت‌های ۱۸ بیمارستان پایتخت و افزایش ظرفیت مراکز ارائه خدمات بستری موقت، تدابیری بود که برای گذر از بحران فعلی در نظر گرفته شد.»
وی هم چنین در ادامه نیز گفته است که: «همچنین اعمال سهمیه بندی جدید برای بیمارستان‌های استان تهران نیز صورت گرفته است، اما به طور کلی بهترین چاره حل این مشکل و مقابله با بحران، کاهش ورودی بیمارستان‌ها است.»
این اظهارات توسط وزیر بهداشت و علیرضا زالی در حالی مطرح می‌شود که پیدا کردن تخت خالی واقعاً سخت و تا حدود زیادی غیر ممکن شده است.

**هیچ تختی در بیمارستان های کشور برای بیماران کرونایی نیست

کافی است برای یک بیمار بدحال به دنبال تخت خالی ICU بگردید تا سرگردان بیمارستان های شهر شوید. وضعیت در بخش خصوصی نیز به شدت بغرنج است و تخت ICU پیدا نمی‌شود. حتی دیگر به راحتی نمی توانید یک تخت عادی در اورژانس بیمارستانی پیدا کنید و به صورت عجیبی حتی اگر پول هنگفتی برای ورودی به بیمارستان های خصوصی داشته باشید نیز اکنون باید باز آشنایی داشته باشید تا بتوانید راه به بیمارستان خصوصی بیابید. آن هم در حالی که ورودی بیمارستان های خصوصی بین 60 تا 80 میلیون تومان برای بیماران مبتلا به کرونا افزایش یافته است.

حتی در موردی یکی از  همراهان یک بیمار بدحال کرونایی، خبر داده است که از آنان خواسته اند مبلغ 50میلیون تومان واریز کنند تا بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه یکی از بیمارستان‌های خصوصی تهران بستری شود  و در مورد دیگری به برای پیدا شدن یک تخت در بخش مراقبت های ویژه در بیمارستانی دولتی ، رابطی گفته است که 25 میلیون تومان پرداخت کنند تا بیمارستانی برای آنان پیدا شود.

در همین حالا شرایط روز به روز بدتر شده است، به طوری که اگر گرفتار کرونا شوی و حال نامساعدی پیدا کنی، باید قید بستری شدن را بزنید و تنها به مصرف داروهای معمول رو بیاورید تا شاید بهبود یابید. این در حالی است که وزیر بهداشت همواره در گفته‌های خود عنوان داشته است اجازه نمی‌دهیم هیچ بیماری پشت در بیمارستان بماند و معلوم نیست وزیر بهداشت حالا سابق، چطور این خیل عظیم بیماران را نمی بیند.اگر قرار باشد این ادعای وزیر دولت روحانی که حالا چند روزی است در خانه استراحت می کند را باور کنیم، چرا اوضاع بحرانی است و تخت خالی پیدا نمی‌شود. شاید این نکته مطرح شود که نسبت تخت به جمعیت در ایران همچنان پایین است. خب پس باید بپذیریم در بحران‌ها، بیمار بدحال پشت در بیمارستان خواهد ماند!

**به ازای هر هزار بیمار ۱٫۵ پرستار

دبیرکل خانه پرستاری کشور نیز اخیرا با اشاره به این که در سراسر کشور کمبود شدید پرستار داریم، به تجارت نیوز گفته است که:«وزارت بهداشت از هم فروپاشیده و نظام درمانی ما در بحث کرونا به حال خود رها شده است. بستری بیمارستان‌ها سه برابر ظرفیت آنهاست و در حال حاضر به ازای هر هزار نفر جمعیت کمتر از ۱٫۵ پرستار داریم.»
بحران کرونا گریبان مردم را رها نمی‌کند. در بیمارستان‌ها فقط امکانات کم نیست. تعداد بیماران چنان زیاد شده که نیروی انسانی هم کم است. به ازای هر هزار بیمار ۱٫۵ پرستار داریم.

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستاری کشور هم چنین گفته است که: «پیش از کرونا در کشور کمبود پرستار داشتیم و حالا در شرایط کرونایی کمبود پرستار شدیدتر شده است.»او می‌گوید: «در حال حاضر در پیک پنجم کرونا، بیمارستان‌ها سه برابر میزان عادی بیمار بستری می‌کنند. آی سی یو ها در تمام بیمارستان‌ها پر است و گاهی هر پرستار باید از چهار بیمار کرونایی مراقبت کند.»

یکی از شاخص‌هایی که تعداد پرستاران با آن سنجیده می‌شود تعداد پرستاران به ازای جمعیت کل کشور است. با محاسبه این نسبت می‌توان گفت تعداد پرستاران در یک کشور در وضعیت سقف، متوسط، کف و زیر کف قرار دارد.
سقف مورد قبول این است که به ازای هر هزار جمعیت ۱۰ پرستار وجود داشته باشد. وضعیتی که در کشورهای اروپایی شاهد آن هستیم. وضعیت متوسط شرایطی است که به ازای هر هزار نفر جمعیت ۶ پرستار وجود داشته باشد. مانند شرایط ارمنستان و آذربایجان. اما حتی قبل از کرونا هم شاخص ایران از نظر تعداد پرستار زیر کف بود. یعنی ۱٫۵ پرستار به ازای هر هزار نفر جمعیت. این یعنی مردم ما نصف استاندارد خدمات پرستاری را هم دریافت نمی‌کردند.
اما مساله این است که اکنون در شرایط کرونا، تعداد بیماران سه برابر ظرفیت بیمارستان‌هاست و وضعیت ما از عدد ۱٫۵ نیز بدتر شده است.

**بیمارستان مسیح دانشوری به بحران رسیده

اما در همان زمان که سعید نمکی چنان ادعاهایی را مطرح می کرد، بیمارستان مسیح دانشوری، که به عنوان یکی از مراکز اصلی درمان بیماران کرونایی در تهران شناخته می‌شود این روزها هیچ جایی ندارد. علی اکبر ولایتی رئیس بیمارستان مسیح دانشوری ، در همین دوران بحرانی اخیر اما ضمن تقدیر از تلاش مدافعان سلامت کشور و این بیمارستان در پاندمی بیماری کووید ۱۹، بر لزوم بهره برداری حداکثری از امکانات موجود برای ارائه خدمت رسانی و درمان بیماران تاکید کرد.وی با اشاره به خدمت رسانی و درمان بیماران (مراجعه اولیه یا بیماران ارجاعی) با تمام ظرفیت در این مرکز یادآور شد که هیچ بیماری از درمان نباید محروم شود.

رئیس بیمارستان مسیح دانشوری هم چنین گفته است که:«از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بیمارستان مسیح دانشوری با جدیت در خط مقدم مبارزه با این ویروس حضور داشته و همواره برای نجات جان بیماران و هموطنان تلاش کرده است.» وی با اشاره به افزایش مراجعان در پیک پنجم بیماری گفته است که: «در شرایط فعلی نیز باید با تمام توان و همراهی کادر درمانی برای خدمت رسانی و ارائه خدمات درمانی به مراجعان تلاش کنیم و دست اندرکاران اهتمام لازم به منظور پذیرش و در صورت لزوم بستری هر چه بیشتر مراجعه کنندگان را در نظر داشته باشند.»

**دست خالی دولت در واکسن و بی تفاوتی مردم به پروتکل های بهداشتی

در همین حال، علیرضا ناجی استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مهر گفته است که: «یکی از مهم‌ترین مواردی که در بحران کرونا به چشم می‌خورد، عدم قرنطینه شهرها، روند کند واکسیناسیون و عدم تمکین مردم در رعایت بهداشت اجتماعی است.»

طبق اطلاعات رسمی ، حالا مشخص شده است که تمکین مردم به رعایت بهداشت اجتماعی، استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی به کمتر از ۵۰ درصد رسیده است.

خیز پنجم کرونا به دلیل چرخش واریانت دلتا بسیار سهمگین‌تر از پیک‌های قبلی است، و این سویه به دلیل گستردگی در شیوع و این موضوع که ابتلا به آن عموماً بین همه اعضای خانواده رخ می‌دهد و می‌تواند در بسیاری از موارد خسارت‌های جبران ناپذیری را برای خانواده‌ها به دنبال داشته باشد. لذا، باید دولت محدودیت‌های پیشگیرانه بیشتری را برای کنترل کرونا اعمال کرده و مردم را وادار به رعایت بهداشت اجتماعی کند.
در روزهای اخیر و در پیک پنجم کرونا میزان ابتلا و جانباختگان در کشور بسیار زیاد شده است. فوتی‌های کرونا در کشور به بیش از ۴۵۰ نفر در روز رسیده است. حریرچی، معاون وزیر بهداشت نیز گفته بود: «تا یک ماه و نیم آینده آمار رسمی تعداد مرگ روزانه به ۶۰۰ نفر می‌رسد. اگر دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نکنیم مرگ روزانه به ۸۰۰ نفر در روز نیز می‌رسد.»

حالا و با وضعیت بی تفاوتی مسولان وزارت بهداشت و دستورات بدون پشتوانه به نظر می‌رسد در پیک پنجم کرونا باز باید امیدوار بود که مردم میزان رعایت پروتکل‌ها را بالا ببرند، می‌توانیم از دست دلتا فرار کنیم. چون با شرایطی که تهران دارد، باید منتظر روزهای فوق قرمز کرونایی بود. مگر این که شهروندان به خودشان بیایند و دلشان برای خودشان بسوزد و دولت وقت نیز شاید اندکی به خودش بیاید و ممنوعیت هر مدل واکسن را بردارد و اجازه بدهد واکسن های مناسب برای مردم ایران به کشور برسد.
این موضوع نیز باید در نظر گرفته شود که در نهایت حتی اگر سرعت تزریق واکسن به روزی 500 هزار دز نیز برسد هم چنان برای حدود 8 ماه زمان لازم است تا به ایمنی جمعی 70 درصدی برسیم و در هر حال کشور فعلا نیازمند رعایت جدی پروتکل ها توسط شهروندان است.

 

مطالب مرتبط

«گنجشک درنده» چگونه نظام مالی ایران را مختل کرد؟

هکرها در عملیات علیه «نوبیتکس» کلیدهای کیف‌پول‌های رمزارزی این صرافی را که در اختیار افراد کلیدی در شرکت بود، به‌دست آورند. به گفته آقای راد، این کلیدها در اختیار کارکنان معتمد بوده است

دریای خزر در حال کوچک شدن است

فعالان محیط زیست قزاقستان می‌گویند حتی با چشم غیرمسلح هم می‌توان دید که دریای خزر در حال کوچک شدن است. مطالعات می‌گویند تا پایان این سده ممکن است ۳۴ درصد از مساحت دریای خزر از دست برود.

به بهانه هشتادمین سالگرد تأسیس سازمان ملل

۸۰ سال پیش در چنین روزی سازمان ملل با امضای منشور ملل متحد تأسیس شد. در مقر این سازمان در نیویورک، این مناسبت در نشست ویژه مجمع عمومی جشن گرفته می‌شود. با این حال، بسیاری سازمان ملل را گرفتار بحرانی ارزشی می‌بینند

مطالب پربازدید

مقاله