سال 82 هم زمانیکه آقای عظیمی بازداشت شدند هشتاد روز در بند دو الف سپاه بودند. البته از آن زمان ما هر سال مشکل داشتیم و گاه گاهی او را احضار میکردند اما این بار او را به زندان بردند و حکمش را به اجرا گذاشتند.
دکترمیکاییل عظیمی، استاد دانشگاه و از شاگردان هدی صابر در روز بیست و هفتم خرداد ماه سال جاری برای اجرای حکم پانزده ماه خود به زندان رفت. وی در آذر ماه سال 84 در دادگاه به اتهام ارتباط با نیروهای ملی- مذهبی و عضویت در ان جی او “سپهر اندیشه نوین” به پانزده ماه حبس تعزیری محکوم شد. طی ماههای اخیر بدنبال افزایش فشارها بر فعالان ملی‑مذهبی این استاد دانشگاه نیز روانه زندان شد. پیش از او نیز محمد رضایی دیگر فعال ملی‑مذهبی در ارتباط با همین پرونده برای گذراندن حکم خود به زندان رفت.
عضوخانواده میکاییل عظیمی با ابراز تاسف از به اجرا درآمدن حکم وی به سایت ملی‑مذهبی می گوید: “الان بیش از بیست روز است که آقای عظیمی در زندان هستند. در حقیقت دو سال حکم زندان او را که مربوط به پرونده ایشان در سال 82 می شد به اجرا در آوردند. این همان پرونده گروهی است که ایشان به همراه مرحوم هدی صابر و آقایان علیجانی، رحمانی، رضایی، امین زاده، رحمتی نژاد، طیرانی و صادقی محاکمه شدند. سال 82 هم زمانیکه آقای عظیمی بازداشت شدند هشتاد روز در بند دو الف سپاه بودند. البته از آن زمان ما هر سال مشکل داشتیم و گاه گاهی او را احضار می کردند اما این بار او را به زندان بردند و حکمش را به اجرا گذاشتند.”
گفتنی است، بدنبال دستگیری شهید هدی صابر، تقی رحمانی و رضا علیجانی در خرداد 82، میکائیل عظیمی به همراه مهدي امينيزاده، محمد رضايي، بهروز طیرانی و علياصغر صادقی به اتهام تشکیل ان جی او “سپهر اندیشه نوین” بازداشت شدند.
میکاییل عظیمی که در آن مقطع در بند “دو الف سپاه” بازجویی شد و به اقدام علیه امنیت ملی از طریق راه اندازی ان جی او و ارتباط با نیروهای ملی-مذهبی متهم شد. در خرداد 82 اعتراضهای گستردهای در دانشگاههای کشور صورت گرفت. نیروهای امنیتی، عظیمی و دوستانش را متهم کردند با ایجاد ارتباط بین نیروهای ملی-مذهبی و دانشجویان در راه اندازی این اعتراضات نقش اساسی ایفا کردهاند.
شایان ذکر است، ان جی او سپهر اندیشه نوین موسسه ای بود که در وزارت کشور به ثبت رسیده بود و اهداف آن فرهنگی ( ترویج فرهنگ کتابخوانی )و در چارچوب تفکر جریان ملی ـ مذهبی بود و هیچ فعالیت سیاسی جز پارهای مطالعات سیاسی ـ اجتماعی نداشت.
عضو خانواده عظیمی به احکام گروهی فعالان ملی‑مذهبی اشاره کرده و عنوان می کند: “هر کدام از این فعالان ملی – مذهبی حکم گرفتند که حکم آقای عظیمی پانزده ماه حبس تعلیقی است. اتهامشان هم مربوط به تاسیس ان جی او کتابخوانی می شد. این موسسه در وزارت کشور به ثبت رسیده بود اما بعد از برگزاری دادگاه اصلا مدارکی در وزارت کشور نبود و به دادگاه ارائه نشد. روی آقای عظیمی هم به خاطر ارتباط با آقایان صابر،علیجانی و رحمانی حساس شده بودند.
در این سالها آقای عظیمی را چند بار احضار کردند و حتی زمانیکه در هند در حال تحصیل در مقطع دکترا بودند دو بار بخاطر همین مسئله به ایران آمدند اما بعد میگفتند می توانید برگردید. اما اینبار فشارها افزایش یافته و گویا قصد دارند تمام حکم ها را به اجرا درآورند. اینقدر حساسیت شان بالاست که کسی هم که هیچ فعالیتی نداشته باشد حکمش را به اجرا می گذارند، زیرا زمان انتخابات ما اصلا ایران نبودیم و آقای عظیمی در هند درس می خواندند و بعد از بازگشت هم در دانشگاه سمنان مدرس رشته اقتصاد بودند. حالا باز خدا را شکر که امتحانات را از دانشجویان گرفته بودند و بعد از اینکه کارشان تمام شد، به زندان رفتند.”
خانواده این فعال ملی‑مذهبی دربند با اشاره به روحیه آرام او خاطرنشان می کند: “هفته ای یکبار به مدت نیم ساعت ملاقات کابینی داریم و از پشت شیشه های دوجداره او را می بینیم. روحیه خوبی دارند و کلا آدم صبور و آرامی هستند و زیاد ناراحتی های خود را بیان نمی کنند. برای ما خیلی سخت است اما سعی می کنیم این روزها را با صبوری و تحمل بگذرانیم. امیدواریم بتوانیم ازاین روزها تجربه های جدیدی را بیاموزیم و به خوبی این روزها تمام شود.”
طی سالهای اخیر بویژه پس از حوادث انتخابات سال 88 شاهد افزایش فشارها بر روی فعالان ملی‑ مذهبی بودیم و طیف ملی‑ مذهبی بیشترین میزان بازداشتها و فشارها را تجربه کرد. در یازدهم خرداد ماه سال گذشته هاله سحابی در مراسم تشییع جنازه پدرش عزت الله سحابی بر اثر ضربات ماموران امنیتی جان سپرد. پس از آن هدی صابر فعال ملی‑ مذهبی محبوس در زندان اوین که پس از شنیدن خبر شهادت مظلومانه هاله دست به اعتصاب اعتراضی زده بود بدنبال وخامت حال جسمانی و ضرب و شتم او در بیست و یکم همان ماه به بیمارستان منتقل و به شهادت رسید. هم اکنون آقایان کیوان صمیمی ، علیرضا رجایی، مسعود پدرام، سعید مدنی، محمد رضایی و امیرخسرو دلیرثانی از اعضای دربند این طیف فکری هستند. همچنین نرگس محمدی فعال ملی‑مذهبی در شرایط بسیار نامناسب جسمانی به شکل غیرقانونی در زندان زنجان به همراه زندانیان غیرسیاسی نگهداری می شود….
عضو خانواده عظیمی در پایان به فوت هدی صابر اشاره می کند و با حزن بیان می کند: “امیدوارم این روزهای سخت برای همه تمام شود. هنوز صدای آقای صابر در گوشم است و فوت او را باور نمی کنم. آقای صابر برای ما نه به عنوان یک فعال سیاسی، بلکه بعنوان یک دوست و یار دلسوز بود. خاطرم است زمانیکه در هند بودیم آقای صابر حتی شده یک تماس یک دقیقه ای می گرفتند و حالمان را جویا می شدند و می پرسیدند به چیزی احتیاج نداریم. بعد از بازگشت هم اولین کسی بودند که ما را دعوت کردند و کلا یک روحیه مهربان و گرمی داشتند. خبر به شهادت رسیدن او برای ما شوک بود و هنوز صدای مهربان و گرم او در گوشم می پیچد و نبود او “بسیار” سخت است. فقط از خدا صبر برای همسر و بچه هایش می خواهم…”
سایت ملی – مذهبی محلی برای بیان دیدگاههای شماست.