روزنامه فیگارو در گزارشی از آغاز مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5، به رویکرد اسرائیل در این پرونده پرداخته و خاطرنشان کرده اسرائیل تحت فشار ایالات متحده آمریکا به صورت موقت گزینه نظامی را از دستور کار خارج کرده اما تمام سناریو ها را مورد توجه قرار می دهد. فیگارو تاکید کرده به رغم اعلام مقامات ایران مبنی بر ارائه پیشنهادهای جدید اما هیچ کس نمی خواهد باور کند این اظهارات شانسی برای تحقق دارند.
محمود احمدی نژاد رئیس دولت دهم نیز غربی ها را به تغییر لحن دعوت کرده و تاکید کرده کشورش از غنی سازی اورانیوم منصرف نخواهد شد و هر گونه پیش شرطی را برای از سرگیری مذاکرات حاضر رد کرده است.
این روزنامه فرانسوی با اشاره به اقدام تهران مبنی بر قطع صادرات نفت به اسپانیا و آلمان ادعا کرده جمهوری اسلامی ایران با گام های بزرگ به سوی بمب اتمی پیش می رود و با بهره برداری از حمایت مسکو و پکن قصد خرید زمان را دارد.
در این گزارش با اشاره به تلاش های آمریکا برای انصراف اسرائیل از حمله پیش گیرانه به تاسیسات اتمی ایران تصریح شده به موازات تلاش رهبران کشورهای غربی برای دادن شانس آخر به دیپلماسی این کشورها همزمان گزینه نظامی را نیز آماده می کنند. ایالات متحده دو ناو هواپیمابر را در خلیج فارس نگه داشته و در صورت بسته شدن تنگه هرمز آماده دخالت نظامی است. اخیرا نیز روزنامه واشنگتن پست گزارش داده است هواپیماهای تجسسی بدون سرنشین سیا از سه سال پیش به صورت مستمر بر فراز آسمان ایران برای جمع آوری اطلاعات در مورد برنامه هسته ای نظامی ایران پرواز کرده اند. این پرواز ها به همراه شنودهای الکترونیکی آژانس امنیت ملی (ان اس ای) و عکسبرداری ماهواره ای بخش اعظم برنامه جاسوسی از تاسیسات مخفی ایران بوده است. یکی از اهداف اصلی این پروازها توانایی در تشخیص زمان دقیقی است که ایرانی ها برای تولید بمب اتم انتخاب خواهند کرد. اما در نظر تل آویو این اقدام اطلاعاتی ناکافی است. آمریکایی ها و اسرائیلی ها در مورد زمان دستیابی ایران به سلاح اتمی هیچ گاه توافق نداشته اند.
واشنگتن و تل آویو:6 ماه تفاوت محاسبه
روزنامه فیگارو سپس به تفاوت دیدگاه واشنگتن و تل آویو در مورد برنامه اتمی ایران اشاره کرده و تصریح کرده آمریکایی ها نمی خواهند ایران بمب اتمی داشته باشد؛ اما برخی از گرایش ها در این کشور به مدل ژاپن یعنی کشوری صاحب فن آوری اتمی بدون سلاح اتمی برای ایران راضی هستند. اما اسرائیل که بمب اتم ایران را تهدیدی برای موجودیت خود می داند نمی تواند توانایی اتمی ایران را تحمل کند. این تفاوت ارزیابی از تهدید باعث شده تا آمریکایی ها برآورد کنند تا برخورد با برنامه هسته ای ایران 15 ماه زمان باقی است در حالی که اسرائیل اعتقاد دارد ایران تا 9 ماه دیگر وارد منطقه مصونیت خواهد شد. یعنی منطقه ای که در آن حمله نظامی به تاسیسات اتمی ایران نیز بی فایده خواهد بود.
فیگارو در ادامه ضمن اشاره به توافق اسرائیل و آذربایجان در مورد استفاده تل آویو از پایگاه های هوایی این کشور برای حمله به ایران مدعی شده تل آویو با استفاده از این پایگاه ها خود را بی نیاز از چراغ سبز آمریکا برای حمله به ایران می داند و می تواند مشکل مسافت را نیز حل کند.
همچنین نهادهای مختلف در اسرائیل در ماه های اخیر در مورد بمب اتمی ایران مباحث فراوانی کرده اند و ارزیابی ها از شمار کشته های اسرائیلی در جنگ احتمالی با ایران از 100 تا 500 نفر متغیر است.
این گزارش در پایان به گزارش روزنامه معاریو اسرائیل استناد کرده ؛گزارشی که در آن اشاره شده است تل آویو در نهایت می تواند حمله به ایران را تا فصل پاییز به تاخیر بیاندازد.این تاریخ آخرین خط قرمز اسرائیلی هاست قبل از اینکه ایران به منطقه مصونیت برسد. یعنی درست چند هفته قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ،حمله ای که می تواند بدترین راه حل برای باراک اوباما باشد.