دیدار مرسده محسنی و انور میرستاری با مقامات پارلمان اروپا

پیگیری پرونده آرش صادقی

مقامات پارلمان اروپا پیگیری وضعیت آرش صادقی را در دستور کار دارند

دوکوشنده ی حقوق بشر در فرصت پیش آمده در حاشیه نشست کمیسیون حقوق بشر پارلمان اتحادیه ی اروپایی موفق به دیدار و گفتگو با رییس کمیسیون حقوق بشر و معاون رییس پارلمان و دیگر نمایندگان این پارلمان شده و موضوع پرونده ی آرش صادقی دانشجوی دربند ایرانی را درمیان گذاشتند.

آرش صادقی دانشجوی کارشناسی ارشد فلسفه وعضوشورای مرکزی انجمن اسلامید انشگاه علامه طباطبایی صادقی عضوستاد ۸۸ میرحسین موسوی ،دردادگاه بدوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب باحکم قاضی پیرعباسی به اتهام اجتماع،تبانی وتبلیغ علیه نظام به ۶ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. وی همچنین درپرونده قبلی خودبه ۳ سال حبس تعلیقی محکوم شده بود. حکم دادگاه بدوی دردادگاه تجدیدنظربه پنج سال حبس تعزیری کاهش یافت.

وی اولین بار در ١٨ تیر ١٣٨٨ بازداشت، ۵۳ روزرا دربند ۲ الف سپاه سپری کرده وسپس باقرارکفالت آزاد شدومدتی بعد در ۶ دی ١٣٨٨ همزمان باحوادث عاشورادرتهران دستگیر ودر فروردین ١٣٨٩ با قیدوثیقه اززندان آزادشد.مادرآرش صادقی درحمله ماموران امنیتی به خانه وی دچارشوک قلبی شده وازدنیا رفت.

آرش صادقی اینک برای بار دوم در اعتراض به رفتار های غیر قانونی در زندان و اعمال فشار دست به اعتصاب غذا زده که از وضعیت او پس از سه هفته خبر موثقی در دست نیست.

گفتگوی کوتاه با مرسده محسنی یکی ازکوشندگان حقوق بشر ساکن آلمان که در این دیدار ها شرکت داشت رابخوانید.

• خانم مرسده محسنی در شبکه های اجتماعی خبری منتشر شد مبنی بر دیدار شما با رییس پارلمان اروپا و تعدادی از نمایندگان این پارلمان در مورد وضعیت دشوار آرش صادقی دانشجوی زندانی در ایران، خواهشمندم برای آگاهی دقیق تر خوانندگان بفرمایید این دیدار در چه تاریخی برگزار شد و با چه افرادی ملاقات داشتید؟

بنده و آقای انور میرستاری از کنشگران حقوق بشر روز چهارشنبه نوزده ژوئن در نشست کمیسیون حقوق بشر پارلمان اروپا حاضر شدیم و با توجه به شرایط بسیار وخیم و نگران کننده ی دانشجوی زندانی آرش صادقی با خانم باربارا لوخبیلررئیس کمیسیون حقوق بشر پارلمان اروپا به طور مشروح صحبت کردیم. همچنین موفق شدیم با خانم هاتاریا کرنبرگ مسئول مسائل ایران وایزابل دوران معاون آقای مارتین شولتز رئیس پارلمان اروپا درباره آرش صادقی و وضعیت او که در سلول انفرادی و اعتصاب غذا به سر میبرد صحبت کنیم.

همزمان نیز ممکن شد در محل اجلاس اسناد و اوراقی که در مورد وضعیت بی خبری و بسیار نگران کننده ی این زندانی دربند رژیم ایران تهیه کرده بودیم را به منشی‌ آقای شولتز رییس پارلمان اروپا تحویل دهیم.

خانم باربارا لوخبیلر و ایزابل دوران و تاریا کرنبرگ قول دادند که نامه یی با امضای مشترک خطاب به مقامات ایران ارسال کرده و مشخصا وضعیت آرش صادقی را پیگیر شوند.

• آیا این دیدارها به شکل جداگانه انجام شد و یا به طور مشترک با رییس پارلمان و رییس کمیسیون حقوق بشر پارلمان اروپا دیدار داشتید؟

آنگونه که در پرسش پیشین گفتم به دلیل فوریت و نگرانی بسیاری که در مورد این جوان دربند و اعتصاب غذای جدی او داشتیم از فرصت پیش آمده و به دلیل شرکت رییس پارلمان اروپا در کمیسیون حقوق بشر در پایان نشست تلاش کردیم تا موضوع را انتقال دهیم که علی رغم نبودن هیچ فرصتی با روی گشاده ما را برای دقایقی پذیرفت و به همراهان خود تاکید کرد اسناد و اوراق تهیه شده را تحویل گرفته و در فرصت مناسب برای اقدام بررسی کنند.

البته موفق شدیم با معاون او، یعنی خانم دوران ملاقات جداگانه داشتیم و توضیحات کامل در مورد خواست خود که پیگیری فوری وضعیت آرش صادقی بود را ارایه کنیم که ایشان هم علی رغم تعیین وقت قبلی بسیار با روی گشاده از ما پذیرایی کردند و گفتگوی خوبی ممکن شد که قول جدی دادند که موضوع را دنبال کنند.

• خانومحسنی این دیدار شما به شکل فردی برگزار شد و یا به نمایندگی از کوشندگان حقوق بشر این دیدار را انجام دادید؟

ما همیشه به عنوان کوشندگان حقوق بشر از هر فرصتی که پیش بیاید برای بازتاب صدای زندانیان و آسیب دیدگان نقض حقوق بشر در ایران به حد مقدور استفاده میکنیم . این دیدار هم به شکل شخصی انجام شد اما دوستان در کمیسیون حقوق بشر پارلمان اروپا حامیان مادران خاوران و پارک لاله می‌‌شناسند که همراه آقای انور میر ستاری از کنشگران حقوق بشر موفق به این دیدار ها شدیم.

• در دیدار شما با خانم باربارا لوخبیلر ، رئیس کمیسیون حقوق بشر پارلمان اروپا چه نکاتی مورد بررسی قرار گرفت؟

علاوه بر مسایل مربوط به ایران و خصوصا وضعیت آرش صادقی ایشان مطالبی در مورد وضعیت حقوق بشر در منطقه و خصوصا وقایع اخیر ترکیه را بیان کردند . باتوجه به سفر اخیر ایشان به ترکیه نکات بسیاری در این مورد بیان کردند.

• برای پیگیری این گفتگو ها و حصول نتیجه چه برنامه ای را پیش رو دارید؟

بدون شک این موضوع را با تمام توان پیگیری خواهیم کرد. هم از طریق کانال های تماسی که داریم و هم با توجه به فوریت و اهمیت بالای وضعیت آرش صادقی و خبر دردناک مرگ افشین اسانلو در زندان رجایی شهر که دیروز منتشر شد قطعا حضوری این موضوع را پیگیری خواهیم کرد تا از فاجعه ی دیگردر زندان های جمهوری اسلامی جلوگیری کنیم.

از رسانه های گروهی هم می خواهیم با انتشار اخبار این فضای بی خبری را بشکنند و همین فرصت های اندک انتشار اخبار خود امکان پیگیری را بسیار آسان تر میکند. برای مثال اگر گزارش این دیدار منتشر و از طریق رسانه ها به این نمایندگان برسد خود عامل یادآوری و پیگیری موثرتری خواهد بود.

• از پاسخ به پرسش ها سپاسگزارم.

مطالب مرتبط

چرا روسیه و چین رفیق روزهای سخت ایران نمی‌شوند؟

مقامات چینی آگاهند ایران، مانند کره شمالی، کشوری منزوی است و تحت هر شرایطی به چین نیاز دارد حتی اگر گاهی روابط آن‌ها دچار فراز و نشیب شود

تعدیل نیرو از کمترین نتایج جنگ 12 روزه ایران و اسرائیل

تعدیل پس از جنگ، نه‌تنها تصمیمی اقتصادی نیست که یک مساله اجتماعی و سیاسی است. بار روانی آن، در شرایطی که جامعه هنوز از شوک جنگ بیرون نیامده، بسیار سنگین است

آیا بمباران ایران را از دستیابی به سلاح اتمی باز داشت؟

ممکن است ایران از رویدادهای ۱۰ روز گذشته چنین نتیجه بگیرد که گزینه عاقلانه‌تر برای آینده، پیروی از مسیر کره شمالی است. کشوری که به‌جای نزدیک شدن به آستانه، آن را پشت سر گذاشت و نخستین آزمایش هسته‌ای‌اش را در سال ۲۰۰۶ و در زمانی که جورج بوش رئیس‌جمهوری آمریکا بود انجام داد

مطالب پربازدید

مقاله