آخرین اخبار مذاکرات اتمی در سوئیس(1) (به روز می‌شود):

رویترز: توافقنامه سه صفحه ای با محدودیت 12 ساله فعالیت های اتمی منتشر خواهد شد

همراه با سایت ملی – مذهبی آخرین اخبار مذاکرات اتمی در سوئیس را دنبال کنید:

رادیو فردا: سرگئی ریابکوف، معاون وزارت خارجه روسیه، عصر شنبه، در گفت و گو با خبرگزاری روسیِ اینترفکس، تأیید کرده که قرار است سرگئی لاوروف، وزیرخارجه روسیه، روز یکشنبه به مذاکرات هسته ای بپیوندد.

بی بی سی: فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت هیچگاه تا این حد به توافق هسته‌ای با ایران نزدیک نبوده‌ایم.

فارس: حسن روحانی شامگاه شنبه در گفت‌وگوی تلفنی با آنگلامرکل صداعظم آلمان با تبیین مواضع کشورمان درخصوص مذاکرات هسته‌ای اظهارداشت: به روزهای حساسی رسیده‌ایم. ایران انعطاف لازم را درمذاکرات به عمل آورده واکنون نوبت طرف مقابل است که قدمهای نهایی را بردارد.
رئیس‌جمهور کشورمان افزود: برداشته شدن تحریمها نکته اساسی این توافق خواهد بود؛ چراکه هدف اساسی از این توافق ایجاد اعتماد بین دو طرف است.

“کریستوف ایاد” و “ژیل پاری” روزنامه نگاران لوموند و از تحلیلگران مسائل خاورمیانه در گزارشی با اشاره به تحولات یمن یکی از انگیزه های عربستان در حمله به این کشور را توافق هسته ای احتمالی میان ایران و غرب دانسته اند. متن کامل این گزارش در سایت ملی-مذهبی منتشر شده است.

خبرگزاری فرانسه: فابیوس از  پیشرفت در مذاکرات خبر داد.

لوموند: فردریکا موگرینی رئیس سیسات خارجی اتحادیه اروپا برای شرکت در مذاکرات لوزان سوئیس عازم این شهر شد

جواد ظریف در صفحه توئیتر خود: هر دو طرف باید از خود انعطاف نشان دهند. ما این کار را کرده‌ایم و آماده توافقی خوب برای همه هستیم. منتظریم تا طرف مقابل آماده شود.

بی بی سی : محمد جواد ظریف دیدار با وزرای خارجه آلمان و فرانسه را “عالی” توصیف کرد و گفت “به باور من پیشرفت کرده‌ایم… مشخص است که آلمان و فرانسه برای رسیدن به توافق کاملا جدی هستند”. او همچنین گفت: فکر می‌کنم بتوانیم به پیشرفت لازم برای حل تمام مسائل پیش رو برسیم و شروع به نوشتن متنی کنیم که تبدیل به توافق نهایی شود.

-رادیو فردا: مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای ایران در لوزان سوئیس ادامه دارد و به نظر می‌رسد همه چیز برای اعلام یک تفاهم سیاسی در ساعات آتی فراهم باشد. تفاهمی که پایه‌ای برای دستیابی به توافق جامع در پایان ماه ژوئن خواهد بود.

– فارس: یک منبع آگاه نزدیک به مذاکرات هسته‌ای ادعای رویترز در خصوص متن دو سه صفحه‌ای را تکذیب کرد.

– فارس: «تحقیق و توسعه» و «لغو تحریم‌ها» دو موضوع باقی مانده در گفت‌وگوهای ایران و 1+5 هستند که با توجه به فضای مبهم مذاکرات بعید به نظر می‌رسد تا 31 مارس (11 فروردین) حل و فصل شوند.

– بی بی سی: وزیر خارجه آلمان در لوزان سوئیس گفت به آخر بازی رسیده‌ایم

– بی بی سی: امیر قطر در سخنرانی در اجلاس سران اتحادیه عرب در شرم‌الشیخ مصر بر روابط حسنه با ایران تاکید کرد و گفت با دید مثبت به مذاکرات هسته‌ای جاری در لوزان نگاه می‌کند. وی گفت: “ما خواهان روابط حسنه با ایران به عنوان یک همسایه هستیم. اما ایران را بخشی از منطقه خود و جهان اسلام تلقی می‌کنیم اما تاکید داریم که این حسن همجواری بر اساس احترام بر حاکمیت کشورها و نه مداخله در امور داخلی یکدیگر باشد.”

– بی‌بی‌سی: در صورت حصول توافق، قرار است امضای آن به درخواست ایران در شهر ژنو انجام شود که مقر سازمان ملل متحد است.

– رویترز از احتمال موافقت نامه ای هسته ای دو یا سه صفحه ای میان ایران و گروه 5+1 خبر داده است:

به گزارش ملی-مذهبی،این  خبرگزاری به نقل از دیپلمات های ایرانی و آمریکایی از گفت و گوهای فشرده برای اعلام موافقتنامه دو یا سه صفحه ای خبر داده است و به نقل از مقامات دو کشور آورده است احتمال دارد جزئیات این توافقنامه محرمانه باقی بماند.

خبر رویترز در حالی منتشر شده که هنوز مذاکرات فشرده و جدی میان طرفین ادامه دارد و یکی از مقامات ایرانی گفته است هر احتمالی وجود دارد:از امضای  توافقنامه،اعلام موافقت نامه سیاسی یا اعلام توافق شفاهی.

به گفته یکی دیگر از مقامات حاضر در مذاکرات، دو یا سه صفحه از توافقنامه اتمی به صورت علنی منتشر خواهد شد.

احتمال دارد در این دو سه صفحه تعداد و نوع سانتریفیوژها،میزان غنی سازی اورانیوم توسط ایران، مسائل مربوط به توسعه و تحقیق هسته ای و نحوه برداشتن تحریم ها عنوان شوند.

طبق گزارش این خبرگزاری مدت زمان نظارت بر تاسیسات هسته ای و توقف بخشی از فعالیت های هسته ای که درتوافقنامه ذکر خواهد شد 12 سال خواهد بود.

سایر جزئیات فنی نیز قرار است تا 30 ژوئن مشخص و نهایی شوند.

هنوز مشخص نیست این توافقنامه به صورت کتبی اعلام خواهد شد یا شفاهی. رویترز مدعی شده مقامات ایران با کتبی شدن این توافقنامه مخالف هستند از ترس اینکه مبادا این سند مکتوب فضای مذاکره را ببندد و محدودیت هایی بر ایران تحمیل کند.

علاوه بر نحوه برداشتن تحریم ها یکی از موارد دیگر که محل اختلاف است فعالیت سانتریفیوژهای پیشرفته در فردوست. در حالی که ایران بر فعالیت این سانتریفیوژها اصرار داد مقامات غرب مخالف این بند هستند.

در حال حاضر با پیوستن وزیران خارجه فرانسه و آلمان به جمع مذاکره کنندگان گفت و گوها جدی تر از قبل پیگیری می شوند.

مطالب مرتبط

چرا روسیه و چین رفیق روزهای سخت ایران نمی‌شوند؟

مقامات چینی آگاهند ایران، مانند کره شمالی، کشوری منزوی است و تحت هر شرایطی به چین نیاز دارد حتی اگر گاهی روابط آن‌ها دچار فراز و نشیب شود

تعدیل نیرو از کمترین نتایج جنگ 12 روزه ایران و اسرائیل

تعدیل پس از جنگ، نه‌تنها تصمیمی اقتصادی نیست که یک مساله اجتماعی و سیاسی است. بار روانی آن، در شرایطی که جامعه هنوز از شوک جنگ بیرون نیامده، بسیار سنگین است

آیا بمباران ایران را از دستیابی به سلاح اتمی باز داشت؟

ممکن است ایران از رویدادهای ۱۰ روز گذشته چنین نتیجه بگیرد که گزینه عاقلانه‌تر برای آینده، پیروی از مسیر کره شمالی است. کشوری که به‌جای نزدیک شدن به آستانه، آن را پشت سر گذاشت و نخستین آزمایش هسته‌ای‌اش را در سال ۲۰۰۶ و در زمانی که جورج بوش رئیس‌جمهوری آمریکا بود انجام داد

مطالب پربازدید

مقاله