نه زندانی سیاسی رجایی شهر در نامه‌ای به بان کی مون

ادامه جنگ نابرابر در غزه مصداق بارز نسل کشی و جنایت علیه بشریت است

هشت نفر از زندانیان سرشناس سیاسی ایران که در حال حاضر در زندان رجایی شهر زندانی هستند در نامه ای به بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد خواستار برقراری آتش بس و توقف فوری جنگ غزه شدند.

به گزارش سایت ملی-مذهبی این زندانیان ضمن تأکید بر موارد اختلافی  جامعه مدنی ایران و دولت جمهوری اسلامی نوشته‌اند: “جامعه مدنی ایران همواره پیش و پس از انقلاب مدافع حقوق ملت فلسطین بوده و با وجود نقدهای فراوان نسبت به سیاستهای جمهوری اسلامی ایران در قبال مسایل منطقه و به خصوص فلسطین هنوز هم با آنان احساس همدردی دارد. جنگ و ویرانی‌ها و خسارات حاصل از آن برای همه انسانها فارغ از دین٬ قومیت و ملیت رنج و بدبختی به ارمغان می‌آورد و در این منازعات جان کودکان٬ زنان٬ سالمندان و سایر غیرنظامیان در معرض خطر قرار می‌گیرد”

این فعالین حقوق بشر زندانی ضمن تأکید بر محکومیت خشونت علیه غیرنظامیان از سوی هر دو طرف جنگ نوشته اند: “حاشا اگر تمایزی بین خون به ناحق ریخته کودکان معصوم فلسطینی یا اسرائیلی قائل شویم٬ اگرچه در حالی که گنبد آهنین از مردم تل آویو و … حمایت می‌کند٬ مردم غزه که ماهها است در محاصره از حداقل امکانات از جمله دارو٬‌غذای کافی و آب آشامیدنی محروم اند حتی از حمایت گنبد کاغذین نیز برخوردار نیستند.”

این زندانیان با برشمردن موارد نقض منشور حقوق بشر و دو میثاق حقوق مدنی و سیاسی از سوی دولت اسرائیل  خواستار برخورد فعال و قاطع نهادهای بین المللی به ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد در چارچوب فصل هفتم منشور در این مورد و برقراری فوری آتش بس شده‌اند

متن کامل این بیانیه به گزارش سایت ملی – مذهبی به این شرح است:

جناب آقای بان کی مون٬ دبیرکل محترم سازمان ملل متحد

عالیجناب

طی روزهای اخیر اخبار کشتار زنان٬ کودکان٬ سالمندان و غیرنظامیان در نوار غزه وجدان همه انسانهای آزاده٬‌ حامیان و فعالان حقوق بشر را در سراسر جهان آزرده است. تداوم این وضعیت پرونده جنایات علیه بشریت دولت‌های مسئول به خصوص اسرائیل را بیش از پیش تیره و سنگین کرده‌است. جامعه بشری در آغاز هزاره سوم چگونه می‌تواند چشم بر این همه خشونت٬ جنایت و رذالت مسببان منازعات فعلی ببندد؟

جامعه مدنی ایران همواره پیش و پس از انقلاب مدافع حقوق ملت فلسطین بوده و با وجود نقدهای فراوان نسبت به سیاستهای جمهوری اسلامی ایران در قبال مسایل منطقه و به خصوص فلسطین هنوز هم با آنان احساس همدردی دارد. جنگ و ویرانی‌ها و خسارات حاصل از آن برای همه انسانها فارغ از دین٬ قومیت و ملیت رنج و بدبختی به ارمغان می‌آورد و در این منازعات جان کودکان٬ زنان٬ سالمندان و سایر غیرنظامیان در معرض خطر قرار می‌گیرد. حاشا اگر تمایزی بین خون به ناحق ریخته کودکان معصوم فلسطینی یا اسرائیلی قائل شویم٬ اگرچه در حالی که گنبد آهنین از مردم تل آویو و … حمایت می‌کند٬ مردم غزه که ماهها است در محاصره از حداقل امکانات از جمله دارو٬‌غذای کافی و آب آشامیدنی محروم اند حتی از حمایت گنبد کاغذین نیز برخوردار نیستند.

ما جمعی از زندانیان سیاسی ایران٬ ادامه جنگ نابرابر کنونی و اعمال تضییقات اساسی علیه ساکنان فلسطین و تحمیل آوارگی٬ بی خانمانی و همچنین کشتار را مصداق بارز نسل کشی٬ جنایت علیه بشریت٬ نقض حق حیات ٬ کرامت انسانی ٬ آزادی٬ امنیت فردی و اجتماعی (ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر) اعمال تبعیض دولتی مبتنی بر نژاد و مذهب (ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر) محرومیت از حق برخورداری از وطن و ملیت( ماده ۴ ) و دعوت آشکار به جنگ و نفرت نژادی یا مذهبی و تحریک به منظور نقض صلح ( ماده ۲۰ میثاقین حقوق مدنی و سیاسی) دانسته و ضمن محکوم نمودن جنگ کنونی خواستار برخورد فعال و قاطع نهادهای بین المللی به ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد در چارچوب فصل هفتم منشور و اعلام آشکار اراده و افکار عمومی جهان علیه تداوم این جنایات برضد غیرنظامیان ساکن منطقه ٬ برقراری آتش بس و توقف درگیری ٬ درمان مجروحان و کمک به استقرار صلح برپایه آرای عمومی هستیم. در دنیایی که جنگ به سودایی برای تجارت و امکانی برای تداوم فضای سرکوب و نفی کرامت انسانها بدل شده ٬ روشن است که چه کسانی از ادامه درگیری‌ها و نقض فراگیر و حاد حقوق بشر در سراسر جهان و به ویژه در فلسطین سود می‌برند.

عالیجناب٬ امید است با کمک و تلاش شما ٬ دیوارهای منفعت طلبی ٬ نفرت و تعصبات دینی ٬ قومی و نژادی مانع رسیدن و شنیده شدن فریاد دادخواهی جمعی از زندانیان سیاسی ایران که خود از جمله قربانیان نقض حقوق بشر هستند٬ نشود

با احترام

جمعی از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر

جعفر ( شاهین) اقدامی – مسعود باستانی – سید محمد سیف زاده  – کیوان صمیمی  – سعید رضوی فقیه – مهدی محمودیان- سعید مدنی – مهدی معتمدی مهر – بهزاد عرب گل

مطالب مرتبط

فاجعه انسانی در زندان تهران بزرگ

سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرده است که تاکنون «مطابق آمار رسمی ارائه شده» ۷۱ نفر از کادر اداری زندان، سربازان وظیفه، محکومین زندانی، خانواده محکومین و همسایه‌ها در حمله اسرائیل به زندان اوین کشته شده‌اند

موج‌های بی‌قاعده‌ی اخراج مهاجران افغان

امروز نیز در سایه موج‌های بی‌قاعده‌ی اخراج مهاجران افغان، همان الگوی آشنای تاریخ در حال تکرار است: حذفِ بی‌پناه‌ترین‌ها به نام امنیت یا نظم، با همراهی رسانه‌ای و سکوت جامعه. اما حذف هر «دیگری» به دست ساختار قدرت، فقط آغاز یک روند است؛ روندی که دیر یا زود، دایره‌اش گسترش می‌یابد و به بدنه‌ی جامعه بازمی‌گردد. اگر جامعه در برابر بی‌قانونی علیه مهاجران ساکت بماند، فردا ممکن است همان سازوکار خشونت، گریبان شهروندان‌اش را نیز بگیرد. سرنوشت خاموشان، همیشه شبیه‌ هم است.

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

مطالب پربازدید

مقاله