ترجمه انگلیسی کتاب “زن، فقه، اسلام” منتشر شد

ترجمه انگلیسی کتاب “زن، فقه، اسلام” نوشته صدیقه وسمقی به تازگی در آلمان توسط انتشارات هرسوویتس انتشار یافته است. این کتاب در ایران دو بار توسط انتشارات صمدیه به چاپ رسیده است. صدیقه وسمقی، استاد پیشین فقه و حقوق اسلامی در دانشکده الهیات دانشگاه تهران در کتاب خود به نقد و بررسی حقوق زن از منظر فقه شیعی پرداخته و عقیده رایج فقهای اسلامی در رابطه با جایگاه زن و حقوق او در اسلام را به چالش کشیده است. او پس از طرح مباحثی مقدماتی در باره چهره زن مسلمان و نقش فقها در ترسیم این چهره و رابطه فقه و فرهنگ عربی و نیز تفاوت میان اسلام و احکام فقهی، در باره موضوعاتی همچون چند همسری، شرط ضمن عقد نکاح، خروج زن از خانه، حق انتفاع جنسی زن، حضانت، ولایت مادر، طلاق، سن بلوغ، قضاوت، شهادت، دیه و ارث زن به بحث می پردازد. ترجمه انگلیسی این کتاب را روی سایت های آمازون و ای بوک می توان تهیه کرد. ناشر در معرفی این کتاب ضمن آنکه دلایل مطرح شده در کتاب را شفاف و قانع کننده می خواند می افزاید که این ادله گویای آنست که مذهب شیعه و در نتیجه حکومت ایران باید در موضع خود نسبت به جایگاه زن و حقوق او در جامعه تجدید نظر کند. ناشر می افزاید که این مباحث برای تمام کسانی که به توسعه و نوسازی فرهنگ اسلامی به طور کلی و در ایران به طور خاص علاقمند می باشند از اهمیت بسیاری برخوردار است. ترجمه کتاب با مقدمه ای از پروفسور ایرن اشنایدر اسلام شناس آلمانی آغاز می شود. در این مقدمه آمده است که بر اساس تحلیل های جدیدی از منابع اسلامی ،وسمقی توانسته نشان دهد که برابری جنسیتی در قوانین اسلامی ممکن است و زنان مسلمان حقوقی بیشتر از آنچه امروز در ایران دارند می توانند داشته باشند.  در این مقدمه آمده است: “شکی نیست که این کتاب نه تنها برای هر کسی که به گفتمان اجتماعی و حقوقی در ایران علاقمند است قابل استفاده می باشد بلکه برای زنان مسلمان در دیگر کشورهای اسلامی نیز می تواند جالب توجه باشد و به آنان این امکان را می دهد که این گفتمان را با گفتمان رایج در کشور خویش مقایسه کنند. و اما نکته مهم دیگر اینست که مطالب این کتاب برای غربی ها که اطلاع کافی از چالش های جالب و گفتمان های داخل ایران ندارند قابل توجه است. کتاب وسمقی بازتاب گفتمان یک جامعه مدنی زنده درایران است”.

 

این خبر از وبسایت شخصی نویسنده نقل شده است.

مطالب مرتبط

انجمن‌ها با ابراز تأسف و محکو‌م‌کردن تجاوزگران،

زنده‌باد به خودمان! رفتاری که این روزهای بعد از حملات به تهران و شهرهای دیگرمان داشتیم، واقعا بهتر و منطقی‌تر از آنی بود که انتظار داشتیم. رفتاری خردمندانه و مدنی و... . رفتاری صمیمی همراه با مهر و صبوری. زنان و مردان از کوچک و بزرگ، در گرو‌ه‌های مجازی درخشیدند و روحیه پرستاری و محبت خود را در مقابل بلای جنگ و تخریب و خون‌ریزی به همه سرایت دادند.

ثبيت و افزايش اين سرمايه ايجاد شده در گروی تغيير رفتار عمومي حاكميت است

اكنون ما در اين مقطع نيازمند افزايش سريع و جدي قدرت ملي خود هستيم كه بسيار فراتر از بحث جنگ‌افزار و توان نظامي است. مجموعه حاكميت بايد با درايت و تدبيري سريع، رويكردي متفاوت نسبت به جامعه را در پيش بگيرد و از اين مسير امتياز تقويت قدرت ملي را براي مقاطع و مخاطرات احتمالي دريافت كند. خلاصه اينكه ما در اين جنگ هم به واسطه فعاليت‌هاي گسترده خيانتكارانه زنگ خطر ادامه رويكرد عمومي فعلي را شنيديم و هم با رفتار متين عامه مردم پيام ضرورت اعتماد و اطمينان به اين جامعه را دريافت کردیم.

شرایط خطیر، نیازمند تصمیم‌های بزرگ است

شرایط خطیر، نیازمند تصمیم‌های بزرگ است و تصمیم‌های بزرگ نیز نیازمند تغییر پارادایم‌ها و نگرش‌ها. با اعلام آتش‌بس و خاتمه موقت د‌رگیری‌ها، لازم است حرکت در مسیر تغییر نگرش و گفتمان، چه در داخل و در نسبت با افراد و جریان‌های وطن‌دوست و چه در خارج و در نسبت با کشورها و نهادهای بین‌المللی معقول و صلح‌طلب آغاز شود.

مطالب پربازدید

مقاله