با اجرای طرح حجاب و عفاف

وزارت کشور جبهه جدید ناراضیان اجتماعی را باز می کند؟

روحانی بهتر است  مراقب تحرکات مشکو ک در وزارت کشور باشد. انجام طرح حجاب و عفاف از سوی وزارت کشور به معنی تایید رسمی رضایت دولت از سیاستی است که بارها باعث نارضایتی جوانان ایرانی شده است. به خصوص حتی اگر دولت روحانی با این توجیه که با زبان آرام و ارشاد گونه این طرح را اجرا خواهد  کرد باید به این نکته توجه کند که مجری این طرح نیروی انتظامی خواهد بود و این نیرو اصولا تحت کنترل دولت نیز نیست و برخورد مامورانش می تواند سلیقه ای و تحریک کننده باشد. 

دولت روحانی مواظب خاکریزهای داخلی باشد. مشکلات فراوان اقتصادی و بحرن آفرینی های سیاسی از سوی راست افراطی برای زمین زدن یک دولت کافی هستند. اما اگر به این بحران ها و مشکلات نارضایتی های اجتماعی نیز اضافه شود شرایط وخیم تر از گذشته خواهد شد. خاکریز داخلی که رقبا می توانند تا حدودی روی آن  علیه دولت روحانی حساب باز کنند در وزات کشور باز شده است. جایی که وزیر به غایت محافظه کار سکان هدایت یکی از وزارت خانه های کلیدی را در اختیار گرفته است.

رحمانی فضلی را از همان ابتدا نتیجه معامله حسن روحانی و علی لاریجانی می دانستند. سپردن وزارت کشور به چهره ای اصولگرا به معنای سپردن بخشی عظیمی از کلیدهای استانداری ها و فرمانداری های محتلف به چهر ه های معتمد وزیر بود. وزیری که نشان داده در دولت روحانی گر چه مناسبتی با محافظه کاران تندرو ندارد اما اقداماتش می تواند به تضعیف روحانی در میان حامیانش منجر هم شود. اظهار نظر فضلی در مورد عدم انتصاب مدیران اهل سنت به دلیل کمبود مدیران توانمند اهل سنت با نارضایتی گسترده ای در استان هایی مواجه شد که بیشترین حمایت را از حسن روحانی داشته اند.

فضلی در جریان آزاد شدن گروگان ها در پیام خود به نقش علمای اهل سنت در این پرونده اشاره ای نکرد در حالی که در پیام وزیر اطلاعات و استانداری سیستان به تاثیر علمای اهل سنت در حل این پرونده ملی اشاره شده بود ، هر چند که به نام مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان که نقش اصلی را در آزاد سازی سربازان ایرانی اشاره ای نشده بود.

تعلل وزیر کشور در تغییر مدیران دولت احمدی نژاد تا کنون مشکلات فراوانی را برای دولت به وجود آورده است. روند تاخیر در انتصاب استاندارها و عدم تساهل وزیر   اوضاع را وخیم تر کرده است.  همه این موارد باعث شده تا نسبت به عملکرد وزارت کشور با دیده تردید نگریسته شود.

جبهه جدید ناراضیان اجتماعی؟

اما نگرانی مهم تر به اظهارات اخیر وزیر کشور و سخنگوی وزارت کشور در مورد اجرای طرح عفاف و حجاب بر می گردد. طرحی که در میان مردم به طرح گشت ارشاد معروف است و در التهابات 88 به یکی از مهم ترین موارد اعتراض جوانان تبدیل شد، جایی که آنها شعار می دادند ما دولت گشت ارشاد نمی خواهیم.  وزیر کشور از کمیته ای برای اجرای این طرح خبر داده است.

همچنین امیری سخنگوی وزارت کشور نیز از اجرای این طرح همزمان با آغاز فصل گرما خبر داد و تاکید کرده وزارت کشور برای عده قلیلی که ممکن است چارچوب ها و هنجار های جامعه را رعایت نکنند برنامه ای در نظر خواهد داشت.

وزارت کشور در حالی  برای اجرای این طرح اعلام آمادگی کرده  که این طرح در دولت احمدی نژاد تنش های اجتماعی  سنگینی را به وجود آورده بود. تنش هایی که حاکمیت محافظه کار در نوع پوشش را در مقابل جامعه ای پیشرفت گرا که می خواهد در نوع پوشش خود آزاد باشد قرار می داد. دخالت دولت در حوزه خصوصی مردم از بدو انقلاب بحرانهای اجتماعی گسترده ای را به وجود آورده و نوعی تقابل نسل جوان  ایرانی و حاکمیت را افزایش داده است.

در طول چند دهه گذشته این دخالت باعث شده تا جامعه   ایرانی به نوعی دچار بحران شود و امنیت جوانان ایرانی زیر سئوال رود. به خصوص اینکه میان دختران و زنان ایرانی و مسئولان گشت ارشاد زد و خورد های شدیدی رخ داده است.

اما چشم انداز  وزارت کشور برای اجرای طرح حجاب و عفاف می تواند بر مشکلات دولتی که درگیر بحران اقتصادی و کارشکنی سیاسی است بیفزاید. دولت روحانی از طرفی باید پاسخ گوی طیف وسیعی از ناراضیان اقتصادی باشد که نگران روند  رو به افزایش قیمت ها هستند و از طرف دیگر بحران آفرینی های روزهای  اخیر باعث شده تا توقعات ناراضیان سیاسی نیز از دولت افزایش باشد. به همان میزان که عده ای خواستار توقف روند افزایش قیمت ها هستند عده ای هم از تداوم حصر رهبران جنبش سبز وحبس زندانیان سیاسی ناراضی هستند. تمام تلاش تندروها بر این امر استوار شده که در سایه مشکلات اقتصادی  و ناتوانی دولت در حل آنها فضای امنیتی را تداوم دهند. حالا اگر  وزارت کشور دولت روحانی نیز فاز جدیدی از ناراضیان اجتماعی را باز کند بر مشکلات دولت افزوده خواهد شد. ناراضیانی که طیف وسیعی از جوانان ایرانی را شکل خواهند داد. به هر صورت آنها حامیان دولت روحانی بوده اند و دخالت دولت در زندگی خصوصیشان  را بر نخواهند تافت.

 

پوست خربزه وزارت کشور زیر پای دولت روحانی

دولت روحانی باید مراقب پوست خربزه وزارت کشور باشد. اجرای طرح حجاب و عفاف شاید اقلیتی که چندان در سبد رای روحانی جایگاهی نداشته اند را راضی کند اما  طیف وسیعی از حامیانش را ناراضی خواهد کرد. جوانانی که به امید بر چیده شدن گشت های ارشاد به روحانی رای دادند و اکنون علاقه مند نیستند این گشت ها در دولتی که خود را تدبیر و امید نامیده احیا شوند.

روحانی بهتر است  مراقب تحرکات مشکو ک در وزارت کشور باشد. انجام طرح حجاب و عفاف از سوی وزارت کشور به معنی تایید رسمی رضایت دولت از سیاستی است که بارها باعث نارضایتی جوانان ایرانی شده است. به خصوص حتی اگر دولت روحانی با این توجیه که با زبان آرام و ارشاد گونه این طرح را اجرا خواهد  کرد باید به این نکته توجه کند که مجری این طرح نیروی انتظامی خواهد بود و این نیرو اصولا تحت کنترل دولت نیز نیست و برخورد مامورانش می تواند سلیقه ای و تحریک کننده باشد.

دولت برای پیشبرد اهدافش بهتر است از هر گونه ایجاد جبهه جدیدی از ناراضیان اجتماعی خودداری کند. اجرای طرح حجاب و عفاف   که عملا زمینه دخالت در زندگی خصوصی مردم را فراهم می کند همان طرح دلبخواه تندروها ست تا میان روحانی و حامیانش شکاف بیشتری ایجاد کنند.

 

مطالب مرتبط

آیا بمباران ایران را از دستیابی به سلاح اتمی باز داشت؟

ممکن است ایران از رویدادهای ۱۰ روز گذشته چنین نتیجه بگیرد که گزینه عاقلانه‌تر برای آینده، پیروی از مسیر کره شمالی است. کشوری که به‌جای نزدیک شدن به آستانه، آن را پشت سر گذاشت و نخستین آزمایش هسته‌ای‌اش را در سال ۲۰۰۶ و در زمانی که جورج بوش رئیس‌جمهوری آمریکا بود انجام داد

از سربازان تا کودکان و غیرنظامی ها

کاربران شبکه‌های اجتماعی از کشته شدن سه سرباز به نام‌های «امیرعلی فضلی»، ۱۹ ساله، «امیرمحمد رحمتی»، ۲۲ ساله و یک سرباز دیگر به نام «علیرضا محمودی»، اهل خمین در حمله اسراییل به ورودی زندان اوین خبر داده‌اند

«گنجشک درنده» چگونه نظام مالی ایران را مختل کرد؟

هکرها در عملیات علیه «نوبیتکس» کلیدهای کیف‌پول‌های رمزارزی این صرافی را که در اختیار افراد کلیدی در شرکت بود، به‌دست آورند. به گفته آقای راد، این کلیدها در اختیار کارکنان معتمد بوده است

مطالب پربازدید

مقاله