اوباما به پوتین در مورد حمله نظامی به اوکراین هشدار داد

باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده از روسیه خواسته است از تنش سیاسی در اوکراین بکاهد.

آقای اوباما روز شنبه در تماس تلفنی با همتای روس خود، از ولادمیر پوتین خواست نیروهای نظامی خود در شبه جزیره کریمه را به پایگاه هایشان فرا بخواند و بر لزوم پرهیز روسیه از دخالت در امور داخلی اوکراین تاکید کرد.

کاخ سفید نیز در بیانیه‌ای تحرکات نظامی روسیه در خاک اوکراین را محکوم کرده است.

به گزارش بی بی سی ولادمیر پوتین نیز در این تماس تلفنی که ۹۰ دقیقه به طول کشید، به باراک اوباما گفته است که روسیه حق دارد از منافع خود و شهروندان روس زبان دفاع کند.

بر اساس بیانیه ای که همزمان به وسیله کاخ کرملین منتشر شد، آقای پوتین گفته است شهروندان روسیه در اوکراین در معرض تهدیدات واقعی هستند.

پیش‌تر، و در پی درخواست ولادیمیر پوتین، مجلس علیای روسیه مجوز استفاده از نیروی نظامی در اوکراین را صادر کرده بود.

این امر پس از بحث و گفتگو در مجلس علیا و مجلس دوما برای “با ثبات کردن” اوضاع در شبه جزیره کریمه در اوکراین صورت گرفت.

پیشتر شورای فدراسیون روسیه از آقای پوتین خواسته بود تا از جان روس‌ها در اوکراین مراقبت کند.

اوکراین نیروهای خود را به حال آماده‌باش در آورده و به روسیه هشدار داده که هر نوع مداخله نظامی در اوکراین به جنگ منجر خواهد شد

سخنگوی کاخ کرملین، مقر ریاست‌جمهوری روسیه گفته است که هنوز تصمیمی در باره اعزام نیرو به اوکراین گرفته نشده و رئیس‌جمهوری روسیه در این باره تصمیم می‌گیرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید همزمان با انتشار این خبر، هواداران روسیه در شهرهای بزرگ شرق و جنوب اوکراین به خیابان‌ها ریختند و با بالا بردن پرچم روسیه به شادمانی پرداختند.

در این شهرها، هواداران روسیه با هواداران دولت اوکراین درگیر شدند. در شهرهای خارکف، دونتسک و اودسا که شاهد چنین تظاهراتی بودند، جمعیت قابل توجهی روسی زبان زندگی می‌کنند.

پیشتر وزارت دفاع اوکراین گفته بود که روسیه شش هزار نیروی تازه به کریمه فرستاده است.

در همین حال گزارش شده که اولکساندر تورچینف، رئیس جمهوری موقت اوکراین نشست اضطراری روسای سازمان‌های امنیتی اوکراین را تشکیل داده. ویتالی کیلتچکو از رهبران مخالفان در اوکراین خواهان بسیج عمومی در کشور شده است.

ولادیمیر پوتین درخواست خود را در نامه‌ای به این مجلس با توجه به اوضاع اوکراین و “تهدیدها علیه جان شهروندان روسیه” مطرح کرد.

او درخواست کرده که از نیروهای ارتش روسیه تا زمان “عادی شدن شرایط سیاسی” در اوکراین، استفاده شود.

دولت روسیه برای استفاده از نیروهای مسلح خود در خارج از این کشور، باید از مجلس علیا مجوز داشته باشد.

ریچارد گلپین، خبرنگار بی بی سی در مسکو می‌گوید تصمیم مجلس علیا از آن رو حائز اهمیت است که درخواست برای اعزام نیرو متوجه یک منطقه خاص نیست و کل اوکراین را در بر می‌گیرد.

کریمه که اکثریت جمعیت آن روس تبار هستند یک منطقه (جمهوری) خودمختار در چهارچوب سیاسی اوکراین است.

در روزهای اخیر تنش در شبه جزیره کریمه و شرق اوکراین رو به افزایش بوده است

ناوگان دریایی روسیه در دریای سیاه در سواستاپل در کریمه مستقر است و نیروهای روسیه و افراد محلی از آن مراقبت می‌کنند.

در روزهای اخیر تنش در شبه جزیره کریمه و شرق اوکراین رو به افزایش بوده است.

سرگی آکسیونوف، نخست‌وزیر جدید منطقه کریمه گفته است که “برای برقراری مجدد آرامش در منطقه” از روسیه تقاضای کمک کرده است.

از روز پنجشنبه افراد مسلح ناشناس که گمان می‌رود هوادار روسیه باشند، ساختمان‌های دولتی در شبه جزیره کریمه در جنوب اوکراین را اشغال کرده‌اند.

دولت جدید اوکراین روسیه را متهم کرده که صدها سرباز و همچنین یک هواپیمای نظامی در کریمه مستقر کرده است اما مسکو هر گونه مداخله نظامی را رد کرده است.

واکنش‌های بین‌المللی

بی‌ثباتی در اوکراین و اتهامات دخالت روسیه موجب شدت گرفتن تنش‌های دیپلماتیک شده است.

قرار است شورای امنیت سازمان ملل نشستی در مورد اوضاع اوکراین برگزار کند. وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا نیز روز دوشنبه دیدار خواهند کرد.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل خواهان برقراری فوری آرامش شده و گفته تماس‌های مستقیم میان تمام طرف‌های درگیر از سر گرفته شود.

آنرس فو راسموسن، دبیرکل ناتو نیز گفته است که روسیه باید به تمامیت ارضی اوکراین احترام بگذارد

لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه از تمامی طرف‌های درگیر خواسته تا از اقدامات تنش‌آفرین خودداری کنند.

کارل بیلت، وزیر امور خارجه سوئد گفته است که دخالت نظامی روسیه در اوکراین با هدف ایجاد دولتی دست نشانده در کریمه صورت گرفته است.

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا از سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه خواست تا از تنش‌ها در منطقه بکاهد. آقای هیگ قرار است فردا، یکشنبه دوم مارس به کیف سفر کند.

فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر امور خارجه آلمان نیز اوضاع در کریمه را خطرناک توصیف کرده است.

در نشست امروز، شنبه اول مارس مجلس روسیه، یک قانونگذار روس، باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا را متهم کرد که با اظهاراتش در مورد روسیه، از “خط قرمز” عبور کرده است.

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا پیشتر گفته بود که به شدت نگران تحرکات نظامی روسیه در کریمه است. او هشدار داد هرگونه دخالت نظامی در اوکراین هزینه خواهد داشت.

مجلس علیای روسیه پیشنهاد کرده که سفیر روسیه از آمریکا فرا خوانده شود. تصمیم‌گیری در این مورد به عهده ولادیمیر پوتین است.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله