درگیری‌ میان طرفداران روسیه با حامیان حکومت موقت اوکراین

در حالی که دولت خودمختار شبه‌جزیره کریمه موضوع جدایی این منطقه از اوکراین را منتفی دانسته، مرکز این شبه‌جزیره در روز چهارشنبه، ۷ اسفند، شاهد درگیری‌هایی میان طرفداران روسیه با حامیان حکومت موقت اوکراین بوده است.

به گزارش رادیو فردا به نقل از fخبرگزاری فرانسه درگیری‌ها زمانی آغاز شد که هزاران نفر از طرفداران مسکو اطراف پارلمان محلی شبه‌جزیره کریمه در شهر سیمفروپول دست به اعتراض زدند در حالی که هم‌زمان تاتارهای مسلمان کریمه هم برای حمایت از رهبری جدید اوکراین به خیابان آمده بودند.

این گزارش بیان می‌کند، طرفین با اسپری فلفل و باتوم به یکدیگر حمله کرده‌اند که این امر به جراحت تعداد زیادی از معترضان منجر شده است و در نهایت نیز معترضان با دخالت نیروهای پلیس و دولت محلی متفرق شده‌اند.

به دنبال تحولات اخیر اوکراین که به سقوط ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهور پیشین این کشور و از چهره‌های نزدیک به روسیه، منجر شده است، گروه‌هایی در شبه‌جزیره کریمه نیز بحث جدایی این منطقه از اوکراین را مطرح کرده‌اند، جایی که اکثریت ساکنان آن روس‌زبان هستند.

این مسئله واکنش الکساندر تورچینوف، رهبر موقت اوکراین، را در پی داشته است که روز سه‌شنبه مقامات مختلف کشور را فراخواند تا درباره آن به بحث و تبادل نظر بپردازند.

در همین حال ولادیمیر کنستانتینوف، رئیس پارلمان محلی شبه‌چزیره کریمه، نیز روز چهارشنبه در نشستی اضطراری موضوع جدایی این منطقه از اوکراین را رد کرد و آن را موضوعی «تحریک‌آمیز» خواند.

اقای کنستانتینوف در این باره گفت: «جدایی از اوکراین گزینه پیش روی پارلمان کریمه نیست.»

شبه‌جزیره کریمه تا سال ۱۹۵۴ به روسیه تعلق داشت، اما دوران رهبری نیکیتا خروشچف در اتحاد جماهیر شوری این منطقه به اوکراین تعلق گرفت و از آن زمان امکان بالقوه اختلاف و درگیری در این منطقه وجود داشته است.

اکنون نیز سقوط دولت حامی روسیه در اوکراین به موضوع مناقشه در این منطقه تبدیل شده است چنان‌که رهبر موقت اکنون نسبت به بروز «علائم خطرناک و جدایی‌طلبی» در شبه‌جزیره کریمه هشدار داده است.

کشورهای غربی در این میان از روسیه خواسته‌اند که از هر گونه دخالت در امور منطقه کریمه خودداری کنند.

 

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله