دیدار اوباما با سناتورهای دموکرات در باره مذاکرت هسته ای

تندروها در آمریکا موفق نخواهند شد

در نهایت تندروهای امریکا نمی توانند مذاکرات را به هم بزنند چون همراهی جامعه آمریکا را با خود ندارند. سنای امریکا هم در حال حاضر در دست دموکرات هاست و آن ها در اکثریت هستند.اوباما هم قدرتمندتر از آن است که سناتورهای حزب خودش جلوی او بایستند.

اوباما ملاقات مهمی نه تنها با سناتورهای دموکرات بلکه با تعداد دیگری از سناتورها انجام داد. برخلاف تحلیل بسیاری ازایرانیان در آمریکا، این مسئله بار دیگر نشان داد که دولت آمریکا می خواهد با ایران به جمع بندی برسد. چون دولت اوباما در نهایت می خواهد به این جنگ سرد پایان دهد. بدین ترتیب همان طورکه جنگ سرد با شوروی سابق را قبلا به پایان رساندند؛ چنانچه در حال حاضر به جنگ سرد با ایران نیز پایان دهند موفقیت بزرگی در خاورمیانه برای آمریکا و اوباما خواهد بود.

 اوباما اعلام کرده بود که اگر از سنای امریکا مصوبه جدیدی برای افزایش تحریم ها بگذرانند آن را وتو خواهد کرد. سناتورهایی که پشت صحنه تشدید تحریمها و بردن آن به سنا بودند، تعداد دیگری از سناتورها را هم برای این تحریم ها  قانع کرده بودند، در روزهای اخیر صحبت بر سر این بود که اگر اوباما مصوبه آن ها را وتوکند آنها از دو سوم آرا که می تواند وتوی اوباما را وتو کند تنها دو،سه رای کم دارند. در همین راستا ملاقات اخیر اوباما برای آن بود که آنها را قانع کند تا به این مسیر ادامه ندهند. اما نکته مهم تر این است که وی تعدادی از سناتورهای خیلی حسابگر و معقول که بسیار به آنها اعتماد وجود دارد مثل فاینستاین که چند روز پیش مقاله بسیار مفصلی منتشر کرد و سناتورهای دیگر را از این کار برحذر داشت. اینک نه تنها وی با این سناتورها مخالف است بلکه بسیاری ازخبرگزاری ها و سایت هایی که لیبرال هستند با این کار سناتورها مخالف هستند. اینها از هردو حزب دموکرت و جمهوری خواه هستند مثل منندت از نیویورک که در حقیقت اینها بحث تحریمها را به سنا می برند و می خواهند یک لایحه بگذرانند.الآن اسراییلی ها بسیار تلاش می کنند که تحریم ها تشدید شود، هرچند که آمریکایی ها به هیچ وجه  مایل نیستند که اگر جنگی دربگیرد پا به جنگ بگذارند.

 به هر حال این ملاقات مهم می خواست جلوی بحث تحریمها را که می خواهد در سنا مطرح شود را بگیرد.

 تندروهای آمریکا موفق نخواهند شد

 به نظر من در نهایت تندروهای امریکا نمی توانند مذاکرات را به هم بزنند چون همراهی جامعه امریکا را با خود ندارند. سنای امریکا هم در حال حاضر در دست دموکرات هاست و آن ها در اکثریت هستند. و اگر آنها بخواهند علیه رئیس جمهور خودشان چنین اقدامی کنند بسیار انعکاس و تاثیر بدی خواهد داشت و از طرف حزب خودشان هم شدیدا سرزنش خواهند شد. و به نظر نمی رسد چنین اتفاقی صورت پذیرد .افرادی مثل کری و بایدن هم در سنای امریکا خیلی موثر هستند و نمی گذارند این کار صورت گیرد. بدین ترتیب نگرانی من از داخل ایران است. چون بازدر برخی محافل این بحث مطرح بود که مسئله انرژی هسته ای را از وزارت امور خارجه به شورای امنیت ببرند و یا یک شورای ناظر برای آنان بگذارند.

 در مجموع از سوی جناح افراطی هر دو طرف چنین تهدیدی وجود دارد اما من در امریکا چنین تهدیدی را جدی نمی دانم چون اوباما قدرتمندتر از آن است که سناتورهای حزب خودش جلوی او بایستند.

سایت ملی – مذهبی محلی برای بیان دیدگاه های گوناگون است.

مطالب مرتبط

سعید مدنی / زندان دماوند

بی‌تردید تفاوتی ماهوی در دامنه و ابعاد خشونت علیه دانشجویان و دانشگاهیان حامی مردم غزه و طرفدار آتش‌بس در آمریکا با سرکوب دانشجویان در اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» ایران در سال ۱۴۰۱ وجود دارد

رضا خندان / زندان تهران بزرگ

به جرئت می توانم بگویم هیچ حکومتی در تاریخ چنین جفایی نسبت به فرزندان کشورش نکرده است. آن ها مرز وحشی گری، سرکوب و خشونت عریان را جابجا کردند. زندانیانی که ساعاتی قبل، آسیب دیدگان را نجات می دادند، حالا خود، هدف حمله ی نظامیان و مقامات شده بودند

ابوالفضل قدیانی و مهدی محمودیان

لحظاتی را از نزدیک دیدیم که نفس کشیدن در میان آتش و دود و انفجار، خود به یک رویا تبدیل شده بود. زمانی که صدای جنگنده‌ها و بمب‌ها همچون کابوسی بی‌پایان بر سر ما فرود می‌آمد، زنده ماندن تنها آرزویی دست‌نیافتنی بود. هر لحظه ممکن بود صدای انفجاری دیگر، جان هر یک از ما را بگیرد

مطالب پربازدید

مقاله