افراطی های دو طرف شانس موفقیت ندارند

ایران مهلت دیگری نخواهد داشت، اگر این فرصت را از دست بدهد

اوباما تا به حال موفق بوده است و نخواهد گذاشت در شش ماهی که دوره این توافقات اولیه است در امریکا اتفاقی بیفتد. امیدواریم که آقای خامنه ای هم همینطور پشت تیم مذاکره کننده بماند و اجازه ندهد که بیشتر از چیزی که الان انجام می شود کارشکنی صورت بگیرد. توقع این است که آقای خامنه ای اجازه ندهد که کیهان و شریعتمداری مرتب حلقه فشار را بر دولت تنگ تر کنند.

درامریکا جریان راست تنها نیست. خیلی از دموکراتها بسیار به سیاست دولت اسراییل نزدیک هستند مثل سناتور مندل از نیویورک که اینها می خواستند هفته گذشته مصوبه ای را از سنای آمریکا بگذرانند که با تهدید وتوی اوباما روبرو شدند. تا الان برآوردها این است که اوباما خیلی در مقابل راست امریکا و گروهی از دموکراتها که می خواهند تحریم های دیگری بر ضد ایران وضع کنند ایستاده است. بحث اینها این است که اگر ما تحریم بیشتری بگذاریم دولت ایران می داند که ما جدی هستیم و صد در صد با جامعه بین الملل همراهی می کند.

بحث طرف مقابل در امریکا این است که کسانی که این حرف را می زنند روانشناسی ایرانیان را نفهمیده‌اند و این کاملا معادله را به هم می زند و امکان دارد که اگر تحریم‌های جدیدی گذاشته بشود ایرانیان پای میز مذاکره برنگردند. به همین دلیل بسیاری از برآوردها این است که تا به حال دولت اوباما خیلی خوب ایستادگی کرده و می‌خواهد نتایج مثبت این مذاکرات یکی از توفیق های سیاست خارجی اش باشد.

می دانیم که بر سر هر مشکلی که پیش می آید کری خودش با ظریف تماس می گیرد و این نشان می دهد که چقدر دولت امریکا می خواهد این مذاکرات با موفقیت پیش برود.

به نظر من تا به حال دولت امریکا توفیق داشته و اگر ماجرا به طور طبیعی پیش برود؛ چون هم دولت ایران و هم دولت اوباما در این رابطه مصمم هستند ، به نظر نمی رسد مشکلی ایجاد شود.

از آن طرف در ایران بحثی وجود دارد که در مجلس ایران هم می خواهند با توجه به صحبتهایی که در امریکا برای تحریم های جدید شده است مصوبه ای را در این حوزه بگذرانند تا یک ضدتهدید باشد و دولت را موظف بکنند که غنی سازی را تا سطح 60 درصد ازدیاد بدهد.بدین ترتیب هر دو طرف واکنش هایی نشان می دهند.

اما من شخصا فکر می کنم اوباما تا به حال موفق بوده است و نخواهد گذاشت در شش ماهی که دوره این توافقات اولیه است در امریکا اتفاقی بیفتد. امیدواریم که آقای خامنه ای هم همینطور پشت تیم مذاکره کننده بماند و اجازه ندهد که بیشتر از چیزی که الان انجام می شود کارشکنی صورت بگیرد. توقع این است که آقای خامنه ای اجازه ندهد که کیهان و شریعتمداری مرتب حلقه فشار را بر دولت تنگ تر کنند.

الان حمایت آقای خامنه ای را از دولت می بینیم اما بیشتر ازاین مورد نیاز است تا اوضاع و احوال داخلی خاموش و آرام بشود تا تیم مذاکرات هسته ای بتوانند کار خود را انجام بدهند.

ما امیدواریم که آقای خامنه ای این وظیفه تاریخی خود را خوب بشناسد که در کجای تاریخ قرار دارد. به خاطر این که اگر این مذاکرات  شکست بخورد، آغاز بحرانهای عظیم است و بدون شک یک جنگ در پیش خواهد بود برای اینکه راه دیگری برای اوباما هم وجود نخواهد داشت. ایران هم نباید تصور کند که اگر جنگی در خاورمیانه صورت بگیرد کار زیادی می تواند انجام دهد. به هر حال اگر مذاکرات به بن بست بخورد مجددا میزان تحریمها بالا خواهد رفت و بحران جدیدی در ایران درست خواهد شد.

پس پیش بینی روند کلی آینده این است که در طرف امریکا مشکل زیادی نخواهد بود و آنها مصمم هستند این روند موفقیت آمیز پیش برود. در ایران هم اگر راست های ایران می توانستند کاری بکنند که معادلات را به هم بزنند تا به حال می کردند و فرصت آنها دیگر از دست رفته است.

امیدواریم آقای خامنه ای هم بنا به شرایط خاص کشوراز روند مذاکرات بیشتر حمایت کند و اجازه دهد این مسئله پیش برود. ایران مهلت دیگری نخواهد داشت اگراین فرصت تاریخی را از دست بدهد.

سایت ملی – مذهبی محلی برای بیان دیدگاه های گوناگون است.

مطالب مرتبط

سعید مدنی / زندان دماوند

بی‌تردید تفاوتی ماهوی در دامنه و ابعاد خشونت علیه دانشجویان و دانشگاهیان حامی مردم غزه و طرفدار آتش‌بس در آمریکا با سرکوب دانشجویان در اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» ایران در سال ۱۴۰۱ وجود دارد

رضا خندان / زندان تهران بزرگ

به جرئت می توانم بگویم هیچ حکومتی در تاریخ چنین جفایی نسبت به فرزندان کشورش نکرده است. آن ها مرز وحشی گری، سرکوب و خشونت عریان را جابجا کردند. زندانیانی که ساعاتی قبل، آسیب دیدگان را نجات می دادند، حالا خود، هدف حمله ی نظامیان و مقامات شده بودند

ابوالفضل قدیانی و مهدی محمودیان

لحظاتی را از نزدیک دیدیم که نفس کشیدن در میان آتش و دود و انفجار، خود به یک رویا تبدیل شده بود. زمانی که صدای جنگنده‌ها و بمب‌ها همچون کابوسی بی‌پایان بر سر ما فرود می‌آمد، زنده ماندن تنها آرزویی دست‌نیافتنی بود. هر لحظه ممکن بود صدای انفجاری دیگر، جان هر یک از ما را بگیرد

مطالب پربازدید

مقاله